Press Room

Philips Smart TV breidt uit met diensten in de cloud

  • Philips Cloud TV vergroot Smart TV-aanbod met honderden kanalen via internet
  • Philips Cloud Explorer brengt in de cloud opgeslagen video’s, foto’s en muziek naar de Smart TV
  • De nieuwe clouddiensten zijn compatibel met alle Philips Smart TV’s vanaf 2012

Amsterdam, 5 september 2013 – TP Vision heeft vandaag aangekondigd dat het Philips Smart TV-platform wordt uitgebreid met de cloud-gebaseerde diensten Cloud TV en Cloud Explorer. Philips Smart TV is een van de eerste Smart TV-platformen die zo’n uitgebreid scala aan geïntegreerde clouddiensten biedt. Cloud TV levert honderden tv-kanalen die via de cloud op Philips Smart TV’s kunnen worden gestreamd. Met Cloud Explorer kan op de Smart TV worden genoten van video’s, foto’s en muziekbestanden die bij gevestigde en betrouwbare cloudproviders zijn opgeslagen. Cloud TV en Cloud Explorer zijn vanaf heden beschikbaar via speciale apps*. Cloud TV en Cloud Explorer zijn compatibel met alle Philips Smart TV’s vanaf 2012.

“We hebben naadloos clouddiensten in ons Philips Smart TV-platform geïntegreerd, zodat gebruikers kunnen profiteren van een nóg bredere selectie aan tv-diensten en niet langer gebonden zijn aan de beperkingen van kabeltelevisie”, zegt Albert Mombarg, hoofd Smart TV.

 

Cloud TV

Cloud TV rekent af met de beperkingen van kabeltelevisie
Cloud TV tilt televisie naar een hoger plan door honderden lokale, internationale en themakanalen via internet naar Philips Smart TV’s te streamen (Over The Top-streaming of OTT)*. Dit biedt een enorme verscheidenheid aan premium- en non-premiumkanalen, waarvan de meeste gratis te bekijken zijn. De gebruikersvriendelijke Cloud TV-app op het Philips Smart TV-startscherm toont alle beschikbare kanalen, netjes gerangschikt op genre en populariteit, en beschikt over een gemakkelijke zoekfunctie.

Cloud Explorer maakt content delen mogelijk
Met Cloud Explorer wordt eenvoudig op de Philips Smart TV toegang verkregen tot foto’s, video’s en muziekbestanden die in de cloud zijn opgeslagen. Cloud Explorer is een speciale app die alle afspeelbare bestanden in de persoonlijke cloudruimte toont, gesorteerd op soort: muziekbestanden, foto’s en video’s krijgen allemaal een eigen map. De Cloud Explorer-app wordt aangedreven door Dropbox; gebruikers die al bij Dropbox zijn geregistreerd, kunnen hun bestaande account gebruiken of een nieuw account aanmaken.

Cloud TV

* Verkrijgbaarheid en specificatie van diensten verschillen per land.

Over TP Vision
TP Vision is een in TV gespecialiseerde speler in de wereld van visueel digitaal entertainment. Het bedrijf richt zich op het ontwikkelen, produceren en verkopen van Philips TV’s in Europa, Rusland, het Midden Oosten, Brazilië, Argentinië, Uruguay, Paraguay en diverse landen in Azië. TP Vision combineert haar designexpertise en de innovatieve kennis van Philips TV met de uitstekende prestaties, flexibiliteit en snelheid van TPV Technology. Dankzij deze combinatie van eigenschappen levert het bedrijf kwalitatief hoogwaardige TV’s: slim en gemakkelijk te gebruiken, met een moderne styling die zich onderscheidt door bijvoorbeeld nieuwe materialen en een slanke vormgeving. Het bedrijf creëert producten die consumenten een superieure TV-beleving bieden. Met Philips TV is TP Vision de wereldwijde marktleider in de hospitalitymarkt. TP Vision is gevestigd in Amsterdam en is de exclusieve merklicentiehouder van Philips TV voor de hierboven genoemde landen. Het TV-bedrijf is voor 70% eigendom van TPV en voor 30% eigendom van Koninklijke Philips Electronics N.V. TP Vision telt bijna 2.600 medewerkers in vestigingen over de hele wereld.

Noot voor de redactie: TP Vision werkt in de Benelux samen met pr-bureau Check Twice PR, een samenwerkingsverband tussen MCS PR in Nederland en Quadrant Communications in België.

Contact voor journalisten in Nederland:
Check Twice PR
TP Vision Persdesk
Tel: +31 (0)23 562 8208
E-mail: tpvision@checktwice.nl

This entry was posted in pressroom and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Share this article

Title: Philips Smart TV breidt uit met diensten in de cloud