Press Room

Cisco presenteert nieuwe enterprise collaboration-oplossingen voor de moderne werkplek

Innovaties spelen in op trends rond consumerization en mobiliteit, en maken het makkelijker om geavanceerde collaboration-mogelijkheden te benutten

Amsterdam, 23 oktober 2013 – Cisco heeft tijdens zijn jaarlijkse Collaboration Summit in Florida de volgende stap gepresenteerd in de strategie van het bedrijf op het gebied van collaboration. Het betreft innovaties die inspelen op de moderne werkplek van vandaag en die het voor gebruikers mogelijk maken om vanaf vrijwel iedere locatie slimmer en efficiënter te werken. Nieuwe oplossingen maken het voor teams gemakkelijker om direct met elkaar in verbinding te komen, samen te werken en te communiceren, zodat ze sneller kunnen reageren en beslissen. Daarbij zijn ze specifiek ontworpen met het oog op medewerkers die steeds mobieler worden en op steeds meer verschillende plekken werken. De nieuwe oplossingen zijn intuïtief en gemakkelijk te gebruiken en zijn geschikt voor organisaties van iedere grootte.
Op de moderne werkplek worden de tools en hulpmiddelen van het bedrijf geïntegreerd met apparaten die werknemers thuis gebruiken. Zo kunnen werknemers met ieder gewenst apparaat communiceren en toegang krijgen tot informatie, op een manier die tot voor kort niet mogelijk was. Tegelijkertijd worden de gerelateerde processen vereenvoudigd – zowel voor de werknemers als voor de IT-afdeling – terwijl de beveiliging gewaarborgd is.


Makkelijker samenwerken voor mobiele gebruikers en gedistribueerde teams

Cisco Expressway
is een geavanceerde gateway die zorgt voor de beveiliging van mobiele toestellen, zonder registratie, accounts en wachtwoorden op het device zelf. Dit betekent dat gebruikers altijd toegang hebben tot hun collaboration tools, ongeacht hun locatie, zodat communicatie makkelijker en efficiënter verloopt. Cisco Expressway is een belangrijk onderdeel van de Cisco Collaboration Edge Architecture en is geoptimaliseerd voor samenwerking in real-time. Het beveiligt spraak, instant messaging (IM) en videocommunicatie van Jabber- en TelePresence-systemen door middel van Transport Layer Security (TLS). Dit is dezelfde technologie die wordt gebruikt voor het beveiligen van e-commerce-transacties.


Eenvoudiger communiceren met behulp van Collaboration Everywhere

Cisco kondigt ook Jabber Guest aan, een oplossing die de beveiligingsmogelijkheden van Cisco Expressway gebruikt om ‘gasttoegang’ te verlenen aan mensen van buiten de organisatie. Bijvoorbeeld een zakenpartner, een consultant of een consument die ondersteuning nodig heeft. Op deze manier kunnen gasten probleemloos communiceren met medewerkers binnen de organisatie, met high-definition spraak en video via een webbrowser of een mobiel toestel. Medewerkers kunnen hiermee ook informatie delen met gasten buiten de eigen organisatie, allemaal via een muisklik of een gebaar op een touchscreen. Gasten hoeven alleen maar op een link te klikken die ze ontvangen via IM of die zij op een website kunnen vinden, en binnen enkele seconden zitten ze in een videoconversatie. In het geval van een consument kan hij of zij bijvoorbeeld de camera van de smartphone gebruiken om een contactcentermedewerker het probleem met een product te tonen, en zo direct feedback krijgen.
Dankzij real-time spraak, video en de mogelijkheid om gegevens uit te wisselen via websites, e-mail en mobiele toepassingen, kan Jabber Guest de omzet helpen verhogen, ertoe dragen dat problemen sneller worden opgelost en de klanttevredenheid verbeteren. Jabber Guest is klaar voor de nieuwe WebRTC-standaard, en kan ook gecombineerd worden met Cisco Contact Center Enterprise – een oplossing die ervoor zorgt dat inkomende gesprekken automatisch worden gerouteerd naar de juiste medewerker. Een demonstratievideo daarvan is hier te vinden.


Endpoints ontworpen met het oog op eenvoud

Cisco wil de elegantie en eenvoud van de beste persoonlijke technologieproducten ook op het werk beschikbaar stellen. Daar heeft Cisco de mogelijkheden, het design en gebruikersbeleving van het collaboration-porfolio en van diverse producten die vandaag worden geïntroduceerd, met het oog op gebruiksgemak, sterk herzien. De Cisco TelePresence MX300 – die inmiddels aan de tweede generatie toe is – is een TelePresence-endpoint voor teams of voor gebruik in vergaderruimten. Dit systeem is nu voorzien van een moderner en slanker design waarin functionaliteit is gecombineerd met strakke lijnen.
Dit endpoint, dat in ongeveer 15 minuten in elkaar gezet en automatisch ingericht kan worden, biedt ook een nieuwe ‘dual-display’ mogelijkheid, waarmee gemakkelijk een tweede scherm kan worden aangesloten. Zo kan content eenvoudiger worden gedeeld met meerdere personen. Daarnaast is het met de optionele multi-party conferencing-uitbreiding makkelijker om tot vier endpoints onderling met elkaar te verbinden, zonder dat daarvoor een multipoint control unit (MCU) nodig is. De nieuwe MX300 komt in december op de markt en ondersteunt nu ook H.264 SVC voor betere interoperabiliteit met systemen van derden.
Verder heeft Cisco de Cisco IP Phone 7800 serie onthuld. Deze telefoons, die bij uitstek geschikt zijn voor middelgrote organisaties, beschikken over een nieuw, ergonomisch design, intuïtieve navigatie en breedbandaudio. Omdat dit PoE class-1 toestellen zijn, verbruiken ze zeer weinig energie. Daarnaast zijn ze intelligent genoeg om zichzelf uit te schakelen buiten kantoortijd, om zo nog meer energie te besparen. Hiermee zijn kostenbesparingen tot 60 procent mogelijk.


Het beste van de mobiele en van de on-premise wereld

Cisco heeft ook een aantal nieuwe oplossingen aangekondigd die ervoor zorgen dat de grenzen tussen de mobiele apparaten– inclusief vele van de mobiele toestellen die eindgebruikers thuis graag gebruiken – en vaste/on-premise collaboration-systemen vervagen. Intelligent Proximity stelt gebruikers in staat om hun persoonlijke mobiele toestellen te koppelen aan systemen op kantoor.
Het eerste Cisco-product dat gebruikmaakt van Intelligent Proximity is de op Android gebaseerde Cisco DX650 Smart Desk Phone. Vanaf november 2013 kunnen klanten deze bureautelefoon draadloos synchroniseren met hun Apple en Android smartphones. Gebruikers kunnen contacten en gesprekslijsten van hun mobiele toestellen importeren op de DX650. Het is zelfs mogelijk om een live telefoongesprek over te zetten van een mobiel toestel naar de DX650. Zo kunnen gebruikers profiteren van de superieure geluidskwaliteit van hun desktoptelefoon. Is meer mobiliteit vereist, kan het gesprek weer worden teruggeschakeld naar de mobiele telefoon. Klik hier om Intelligent Proximity op de DX650 in actie te zien.


Eenvoudiger beheer van collaboration-tools

Met Cisco Prime Collaboration beschikt de IT-afdeling over één enkele managementconsole waarmee ze de meeste van hun Cisco collaboration-oplossingen kunnen beheren. Ze kunnen servers uitrollen, automatisch toestellen (van bureautelefoons tot Jabber-clients op laptops) inrichten en algemene beheer- en ondersteuningstaken uitvoeren. Daarnaast is het met Prime Collaboration mogelijk dat de IT afdeling medewerkers toestaat makkelijk hun privéapparaten (telefoons, tablets, etc.) toe te voegen. Zo kunnen werknemers sneller werken en communiceren met hun eigen toestellen.

————-

Over Cisco
Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen. Deze veranderen de manier waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com, www.cisco.nl en voor mobiele gebruikers via http://m.cisco.nl. Nieuws, achtergronden en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.

Cisco-apparatuur wordt in Europa geleverd door Cisco Systems International BV, een volledige dochteronderneming van Cisco Systems, Inc

Voor meer informatie:

Cisco
Iris Mulder
Tel: 020 357 3207
Mob: 06 4184 4279
E-mail: imulder@cisco.com

Check Twice
Cisco Persdesk
Tel: 023 562 8208
E-mail: cisco@checktwice.nl

This entry was posted in pressroom and tagged , , . Bookmark the permalink.

Share this article

Title: Cisco presenteert nieuwe enterprise collaboration-oplossingen voor de moderne werkplek