Press Room

Egemin installeert negen AGV’s voor Japan Tobacco International in Noord-Ierland

Zwijndrecht (België), 23 oktober 2013

Egemin Automation heeft een AGV-systeem met negen voertuigen geleverd aan Japan Tobacco International (JTI). De voertuigen worden ingezet in de productiefabriek in Ballymena, Noord-Ierland. Die produceert sigaretten, sigaren en roltabak voor de Britse en Europese markt. De AGV’s, of E’gvs (Egemin guided vehicle), zorgen voor het volautomatische transport van verpakkingsmaterialen voor de roltabakproductielijnen en het transport van afgewerkte producten van deze lijnen.

Het E’gv-systeem omvat vijf narrow E’gv’s van het type FLV1010/NL, voor het transport van verpakking-materialen, lege pallets en pallets met afgewerkte producten. Vier counterbalance E’gv’s van het type CLV1404/CL transporteren tabaksvaten van het magazijn naar de zestien productielijnen waar zakjes en verpakkingen worden gemaakt. Het systeem beschikt ook over een volledig automatisch batterijwisselstation. De E’gvs kunnen er hun batterij wisselen zonder tijdverlies en zonder menselijke tussenkomst.


Volautomatische productstroom

De vijf narrow E’gv’s verzorgen gecombineerde transporten tussen de palletiseermachines en de productielijn. Ze leveren nieuwe lege pallets af in een bufferlocatie en brengen pallets met afgewerkte producten naar de centrale automatische verpakkingslijn, ook geleverd door Egemin. Hierdoor is er geen handmatige verpakking meer nodig. De E’gv’s transporteren ook verpakkingsmaterialen zoals kartonnen dozen, filters, cellofaanpapier en verzendkisten naar de productielijnen. Deze vrij kleine E’gv’s passen perfect in de compacte productieruimte van JTI. Ze voeren ook secundaire taken uit, zoals tabakstof verzamelen en verpakkingsafval van de productiemachines verwijderen.
De vier counterbalance E’gv’s zijn uitgerust met een speciaal klemsysteem waarmee ze de containers naar de invoerconveyors kunnen brengen en in de bestaande vultrechters kunnen leegmaken. Deze E’gvs nemen ook de lege tabakcontainers mee terug. Om de stroom van containers op de E’gvs te beheren, is Egemins E’tricc-software gekoppeld aan het bestaande beheersysteem van het magazijn van ISIS / Garbuio-Dickinson.
Alle bewegingen van de E’gv’s worden autonoom beheerd door het E’tricc-controlesysteem, dat de informatie over de productieorders voor elke productielijn rechtstreeks ophaalt uit het SAP-systeem. Egemin ontwikkelde hiervoor speciale bedieningsschermen waarop operatoren aan de productiemachines zelf transportopdrachten voor verpakkingsmateriaal en afgewerkte producten kunnen aanvragen.


Voorkeursleverancier

‘’Enkele jaren geleden installeerde Egemin een AGV-systeem voor tabaktransport bij JTI in Duitsland. Ook dat project verliep heel positief’’, aldus Desmond McGuigan, Process Control Engineer bij JTI UK. ‘’Tijdens de opstart van ons project kenden we nagenoeg geen problemen. De fabrieksproductie bleef op normale capaciteit draaien gedurende het grootste deel van de installatie. De overgang van een manueel naar geautomatiseerd werkregime verliep uitermate vlot voor onze operatoren. Dit was te danken aan de intuïtieve interface van de bedieningsschermen en een uitgebreid opleidingsschema waarbij alle betrokken personen in de fabriek aangepaste instructies kregen. Alles samen heerst er sinds de implementatie van het E’gv-systeem een meer georganiseerd gevoel in de productieruimte, vergeleken met het vroegere systeem met manuele trucks.’’


Doorgedreven simulatie

Egemin leverde voorts drie installaties om pallets te ontstapelen. De narrow E’gv’s brengen lege pallets naar de palletiseermachines voor afgewerkte producten. Egemins AGV-systeem beheert met andere woorden automatisch alle materiaal- en productstromen naar en van de lijnen voor het maken van zakjes en verpakkingen: van de toevoer van alle tabak, verpakkingsmaterialen en lege pallets over de uitvoer van afgewerkte producten. Om de prestaties van dit proceskritische AGV-systeem te controleren en te optimaliseren, voerde Egemin een simulatie uit van de volledige installatie met eigen ontwikkelde modelleringstools.


Enkele foto’s ter illustratie kunt u hier downloaden.


Over Egemin Automation

Egemin Automation levert automatiseringsprojecten die de logistieke en productieprocessen van industriële bedrijven verbeteren. Egemin biedt maatwerk waarmee klanten hun concurrentie een stap voor blijven. Doelmarkten zijn distributie en logistiek, life sciences, voedingsindustrie, olie en gas, papier en print en infrastructuur. Egemin benadert de markt vanuit vier divisies. Handling Automation automatiseert interne logistiek en goederenbehandeling. De divisie Life Sciences zorgt voor validatie, compliance en automatisering. Process Automation biedt procesautomatisering aan de voeding, olie en gas, nutsector en chemische industrie. Infra Automation automatiseert bruggen, sluizen, tunnels, stuwen en pompgemalen. Egemin zorgt voor professioneel advies, integrale projectuitvoering en technische ondersteuning tijdens de volledige levensduur van de installaties. Egemin werkt internationaal vanuit de hoofdzetel in Zwijndrecht (België) en diverse vestigingen in Europa, Noord-Amerika en Azië. Bij het bedrijf zijn 620 medewerkers in dienst.


Over JTI

JTI Noord-Ierland behoort tot de Japan Tobacco Group of Companies, een toonaangevende internationale fabrikant van tabaksproducten. Het bedrijf werd opgericht in 1999, en ontstond uit de overname van de niet-Amerikaanse activiteiten van RJ Reynolds door Japan Tobacco Inc. De latere overname in 2007 van Gallaher in het VK zorgde voor een quasi verdubbeling van JTI, met 11.000 nieuwe werknemers. Japan Tobacco International produceert honderden verschillende tabaksmerken die over miljoenen verschillende verkooppunten ter wereld worden verdeeld. JTI Noord-Ierland produceert merken zoals Benson & Hedges, Silk Cut, Amber Leaf, Winston en Camel voor de markten in het VK en Europa.

Contact
Egemin
Michaël Coryn, Marketing Communications Manager
Baarbeek 1, B-2070 Zwijndrecht (België)
T: +32 3 641 13 57
michael.coryn@egemin.com

www.egemin.com

Contact voor journalisten
Quadrant Communications
Alexis Bracke
Marie Popelinkaai 3 bus 1, B-9050 Gent (Ledeberg), België
T: +32 9 210 5356
M: +32 473 63 48 20
alexis@quadrantcommunications.be

This entry was posted in pressroom and tagged , , . Bookmark the permalink.

Share this article

Title: Egemin installeert negen AGV’s voor Japan Tobacco International in Noord-Ierland