Press Room

Artsen winnen half uur per dag dankzij Dragon Medical Practice Edition

Artsen kunnen voortaan smartphone als microfoon gebruiken en ingevoerde informatie onmiddellijk opslaan in het patiëntendossier.


Merelbeke, België, 15 november 2013

Nuance Communications lanceert een nieuwe versie van Dragon Medical Practice Edition (versie 2) om professionals in de gezondheidszorg te helpen sneller patiëntenverslagen op te stellen en de beschikbare gezondheidsinformatiesystemen, zoals elektronische patiëntendossiers (EPD’s), gemakkelijker te gebruiken.

 

Dragon Medical Practice Edition wordt door meer dan 180.000 artsen gebruikt wereldwijd. Deze nieuwe versie biedt onder andere:
–          de mogelijkheid een smartphone te gebruiken om in het Nederlands een medisch verslag te dicteren (zowel Android als iOS worden ondersteund),
–          een transparatie mode waarmee de arts kan tezelfdertijd dicteren en navigeren in een elektronisch medisch dossier,
–          verbeterde gespecialiseerde medische woordenboeken,
–          ondersteuning voor Windows 8 en Internet Explorer 12.
Dragon Medical Practice Edition combineert de grote expertise van Nuance inzake mobiele technologieën met de belangstelling van artsen voor de praktische voordelen van mobiliteit. Het resultaat? Voortaan kunnen artsen hun iPhone of Android-smartphone als microfoon gebruiken, naast traditionele microfoons zoals de PowerMic.

 

Arts aan het werk

Arts aan het werk

Uit een Europees onderzoek blijkt dat 94% van de artsen hun smartphone ook professioneel gebruiken. Veel artsen zullen het bijgevolg appreciëren dat dat toestel nu ook als microfoon dienst kan doen.
Met Dragon Medical Practice Edition dicteren ze hun bevindingen direct in het patiëntendossier en spreken zij zoekopdrachten in om in dossiers informatie op te zoeken. Dit verhoogt sterk de kwaliteit en precisie van de verslagen, terwijl artsen bij elke raadpleging kostbare tijd winnen.

 

Omdat het hele proces rationeler verloopt en de nauwkeurigheid tot 99% kan oplopen, kunnen artsen hun notities drie keer sneller dicteren dan ze in te typen in een medisch dossier. Zij winnen op deze manier per dag gemiddeld zo’n dertig minuten, soms zelfs meer.

 

Dragon Medical Practice Edition werd ontwikkeld om de unieke uitspraak van elke arts te herkennen en te begrijpen. Tijdens het gebruik functioneert op de achtergrond software voor akoestische en linguïstische optimalisatie om de kwaliteit van de spraakherkenning continu te verbeteren. Zoverstaat de spraakherkenningsoftware snel en nauwkeurig de talrijke termen van elk medisch vakgebied.

 

De artsen die het systeem gebruiken, zijn er erg tevreden over. “Dragon Medical Practice Edition heeft mijn dagelijkse rapportage verbeterd. Aan het eind van het spreekuur is de administratie klaar en zijn alle brieven de deur uit”, zegt Carina Gerritsma, orthopedisch chirurg van het Martini Ziekenhuis in Groningen.

 

Dragon Medical Practice Edition

Dragon Medical Practice Edition

“Spraaktechnologie is al sterk ingeburgerd in de medische wereld”, zegt Frederik Brabant, de Europese marketingverantwoordelijke voor de Healthcare-afdeling van Nuance. “Onze software wordt momenteel bijvoorbeeld al gebruikt door zo’n 85 procent van de radiologie-afdelingen in België. Aangezien artsen sneller klaar zijn met hun administratie, kunnen ze meer tijd uittrekken om hun patiënten te helpen. Een mooie illustratie van een technologie die ons leven aangenamer maakt, dus.”

 

Beschikbaarheid:
Artsen kunnen de nieuwe versie van Dragon Medical Practice Edition nu aanschaffen bij de erkende Nuance resellers: http://netherlands.nuance.com/gezondheidszorg/dragon-medical/index.htm
Meer informatie over Dragon Medical Practice Edition 2 vindt u hier:
http://netherlands.nuance.com/gezondheidszorg/dragon-medical/index.htm


Volg Nuance Healthcare op:
For the Health of IT blog:
http://nuancehealthcareblog.com/
Twitter:
http://bit.ly/NuanceHCTwitter
Facebook:
http://on.fb.me/NuanceHCfacebook
YouTube:
http://bit.ly/NuanceHCYouTube
LinkedIn:
http://linkd.in/NuanceHCLinkedIn

 

Over Nuance Communications
Nuance Communications is wereldwijd een toonaangevende leverancier van spraak- en taaloplossingen voor bedrijven en consumenten. Dankzij de technologieën, toepassingen en diensten hebben mensen eenvoudiger toegang tot informatie en kunnen ze gemakkelijker omgaan met toestellen en systemen. Elke dag werken miljoenen gebruikers en duizenden bedrijven met de beproefde oplossingen van Nuance. Ga voor meer informatie naar http://netherlands.nuance.com.

 

Nuance Communications
Vanessa Richter, Senior Public Relations Manager EMEA
Guldensporenpark 32, B-9820 Merelbeke
T: +32 (0)9 239 8031
E: vanessa.richter@nuance.com

Contact voor journalisten:

Check Twice
Marguérite van der Heijden
T: 023-5628208
E: marguerite@checktwice.nl
www.checktwice.nl

Twitter:@checktwice_pr

This entry was posted in pressroom and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Share this article

Title: Artsen winnen half uur per dag dankzij Dragon Medical Practice Edition