Press Room

Cisco maakt resultaten eerste kwartaal boekjaar 2014 bekend

 • Extra bedrag van $15 miljard geautoriseerd voor het terugkopen van aandelen
 • Omzet Q1: $12,1 miljard (2% groei ten opzichte van Q1 FY 2013)
 • Winst per aandeel Q1: $0,37 GAAP; $0,53 non-GAAP

Amsterdam, 14 november  2013 – Cisco heeft de resultaten bekend gemaakt over het eerste kwartaal van boekjaar 2014, dat eindigde op 26 oktober 2013. In het eerste kwartaal heeft Cisco een omzet behaald van $12,1 miljard. De nettowinst (op basis van GAAP) bedroeg $2,0 miljard, ofwel $0,37 per aandeel. Op basis van non-GAAP was de nettowinst $2,9 miljard ofwel $0,53 per aandeel.

 

“We hebben dit jaar een record non-GAAP winst behaald, met regelmaat innovaties geïntroduceerd en ons marktleiderschap voortgezet”, zegt John Chambers, chairman en chief executive officer van Cisco. “Hoewel de omzetgroei lager was dan onze verwachtingen, zijn we financieel sterk. We hebben een solide strategie en onze innovatiemotor draait uitstekend. We hebben er het volste vertrouwen in dat we onze langtermijndoel zullen behalen om het #1 IT-bedrijf van de wereld te zijn en om onze klanten te helpen bij het oplossen van hun grootste businessproblemen.”

 

GAAP resultaten

Q1 2014

Q1 2013

vs. Q1 2013

Omzet

$12,1 miljard

$11,9 miljard

1,8%

Nettowinst

$2,0 miljard

$2,1 miljard

-4,6%

Winst per aandeel

$0,37

$0,39

-5,1%

 

Non-GAAP resultaten

Q1 2014

Q1 2013

vs. Q1 2013

Nettowinst

$2,9 miljard

$2,6 miljard

11,6%

Winst per aandeel

$0,53

$0,48

10,4%

 

De GAAP-nettowinst over het eerste kwartaal van boekjaar 2014 is inclusief een kostenpost voor belasting van $237 miljoen, gerelateerd aan de herstructurering die in augustus 2013 door het bedrijf werd aangekondigd, en een kostenpost voor belasting van $257 miljoen, gerelateerd aan compensatie in verband met Cisco’s overname van het resterende belang in Insieme Networks, Inc. (“Insieme”). Deze kostenposten werden uitgesloten bij de non-GAAP nettowinst en winst per aandeel.

 

Uitbreiding terugkoopprogramma van aandelen

Cisco maakt tevens bekend dat de Board of Directors een extra bedrag van maximaal $15 miljard heeft geautoriseerd voor het terugkopen van aandelen. De Board van Cisco had eerder een bedrag van maximaal $82 miljard geautoriseerd voor het terugkopen van aandelen. Het programma voor het terugkopen van aandelen heeft geen einddatum. Het resterende geautoriseerde bedrag voor het terugkopen van aandelen, inclusief het additioneel geautoriseerde bedrag, is ongeveer $16,1 miljard.

 

Overige financiële bijzonderheden

 • De cash flow uit operaties bedroeg in het eerste kwartaal van boekjaar 2014 $2,6 miljard, vergeleken met $4,0 miljard in het vierde kwartaal van boekjaar 2013, en vergeleken met $2,5 miljard in het eerste kwartaal van boekjaar 2013.
 • De waarde van contanten, contant-equivalenten en investeringen bedroeg aan het eind van het eerste kwartaal van boekjaar 2014 $48,2 miljard, vergeleken met $50,6 miljard aan het einde van het vierde kwartaal van boekjaar 2013.
 • In het eerste kwartaal van boekjaar 2014 heeft Cisco een dividend uitgekeerd van $0,17 per aandeel, ofwel $914 miljoen.
 • Cisco heeft in het eerste kwartaal van boekjaar 2014 ongeveer 84 miljoen aandelen teruggekocht in het kader van zijn programma voor het terugkopen van aandelen, tegen een gemiddelde prijs van $23,65 per aandeel, voor een totale waarde van $2,0 miljard.

 

“We hebben in het kwartaal een solide winst behaald en zijn erop gefocust om onze strategische kansen optimaal te benutten”, zegt Frank Calderoni, Cisco executive vice president en chief financial officer. “We houden vast aan onze strategie voor de allocatie van kapitaal, zoals we vandaag hebben laten zien met de autorisatie van nog eens $15 miljard voor het terugkopen van aandelen.”

 

Enkele wereldwijde hoogtepunten

 • Cisco heeft de overname afgerond van SourceFire, Inc., een toonaangevend bedrijf op het gebied van cybersecurityoplossingen. Hiermee is Cisco de leverancier geworden van het meest complete porfolio van geavanceerde beschermingsoplossingen, evenals een brede set van open en geïntegreerde oplossingen voor het afdwingen van beleidsregels en voor herstel.
 • Cisco heeft de overname afgerond van het privébedrijf Composite Software, Inc. Hiermee breidt Cisco zijn Smart Services porfolio uit, evenals zijn volgende generatie services-platform, door data en infrastructuur met elkaar te verbinden.
 • Cisco heeft het voornemen bekend gemaakt om WhipTail Technologies over te nemen, een toonaangevend bedrijf op het gebied van krachtige en schaalbare solid-state geheugensystemen. Deze zijn ontworpen om organisaties te helpen bij het vereenvoudigen van hun data center en gevirtualiseerde omgevingen, en zorgen ervoor dat er meer data in minder tijd verwerkt kan worden.
 • Cisco heeft in Rio de Janeiro, Brazilië, een Center of Innovation geopend. Daar zullen technologie-oplossingen worden ontwikkeld die voorzien in de specifieke lokale behoeften van het land.

 

Cisco-innovaties

 • Cisco heeft nPower onthuld, ’s werelds krachtigste netwerkprocessor, die specifiek is ontwikkeld voor het Internet of Everything.
 • Cisco heeft zijn Network Convergence System (NCS) geïntroduceerd. Dit is een network fabric-familie die het fundament vormt voor een zeer schaalbaar, slimmer en flexibeler internet dat kan dienen als basis voor het Internet of Everything.
 • Tijdens zijn jaarlijkse Collaboration Summit kondigde Cisco de volgende fase aan van zijn visie voor collaboration. Deze is gericht op het bieden van innovaties voor de moderne werkplek en moet medewerkers in staat stellen om slimmer en efficiënter te werken, ongeacht waar zij zich bevinden.
 • Tijdens de Meeting of the Minds in Toronto lanceerde Cisco Smart+Connected City WiFi. Met deze geïntegreerde oplossing kunnen steden in het hele stadsgebied draadloze connectiviteit bieden. Het is tevens een platform waarmee het Internet of Everything (IoE) optimaal kan worden benut voor het ontwikkelen van nieuwe diensten voor burgers.

 

Enkele aankondigingen van klanten

 • Cisco en NetApp hebben het FlexPod-portfolio uitgebreid met nieuwe, gevalideerde designs voor het hele portfolio. Hierbij werd FlexPod Select voor speciale, data-intensieve werklasten geïntroduceerd.
 • Cisco heeft bekendgemaakt dat Shenandoah Telecommunications Company, een leidende regionale telecom serviceprovider in de V.S., zijn Dense Wavelength Division Multiplexing (DMDM) glasvezelnetwerk heeft verbeterd met behulp van Cisco’s Coherent DWDM-technologie. Hiermee kan het bedrijf klanten in Virginia, West Virginia en Maryland nu snelheden tot 100Gbps bieden.
 • Cisco heeft bekendgemaakt dat zijn Videoscape Distribution Suite gebruikt werd voor de introductie van de nieuwe TV Everywhere-service ‘Entertain to Go’ van Deutsche Telekom.
 • Cisco heeft bekendgemaakt dat AirFas Tickets, een snel groeiend internationaal online reisbureau, de Cisco Business Edition 6000 heeft uitgerold om complete collaboration-mogelijkheden te bieden vanuit één, centraal beheerd platform.
 • Cisco heeft een samenwerking aangekondigd met Facebook: Cisco Connected Mobile Experience (CMX), waarmee bedrijven de merkherkenning kunnen vergroten. Ook kunnen ze hiermee proactief en doelgericht promoties en advertenties inzetten op basis van de voorkeuren van klanten en van demografische gegevens, allemaal via WiFi.
 • Cisco heeft bekendgemaakt dat DKSH Malaysia, een toonaangevend Market Expansions Services-provider in dat land, Cisco Unified Contact Center Express-oplossingen heeft geïmplementeerd om de klantenservice voor hun Business Unit Healthcare te verbeteren.
 • Cisco heeft bekendgemaakt dat Belgacom, een toonaangevende telecom service provider, de Cisco Aggregated Services Router (ASR) 5000 heeft geselecteerd om zijn netwerk verder te ontwikkelen en om klanten een superieure mobiele internetbeleving te bieden.
 • Cisco heeft bekendgemaakt dat Grupo Experiencas Xcaret Cisco Unified Communications, Cisco Customer Collaboration (Contact Center) business video en draadloze oplossingen heeft uitgerold in drie natuurparken die de organisatie beheert in de Mayan Riviera en in het hoofdkantoor in Cancun.
 • Cisco en de University of Alberta hebben een Cisco Research Chair in Healthcare Solutions gecreëerd, die zich zal focussen op hoe geavanceerde technologieën en strategieën de gezondheidszorg kunnen ondersteunen.

 

Klik hier voor het uitgebreide Engelstalige bericht:

http://newsroom.cisco.com/press-release-content?type=webcontent&articleId=1282955

 

————-

 

Over Cisco
Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen. Deze veranderen de manier waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com, www.cisco.nl en voor mobiele gebruikers via http://m.cisco.nl. Nieuws, achtergronden en foto’s vindt u op de EMEAR Network: http://ciscoemearnetwork.com of in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.


Voor meer informatie:

Cisco
Iris Mulder
Tel: 020 357 3207
Mob: 06 4184 4279
E-mail: imulder@cisco.com

Check Twice
Cisco Persdesk
Tel: 023 562 8208
E-mail: cisco@checktwice.nl

This entry was posted in pressroom and tagged . Bookmark the permalink.

Share this article

Title: Cisco maakt resultaten eerste kwartaal boekjaar 2014 bekend