Press Room

Uitnodiging eerste editie Cisco Connects: Internet of Everything – van hype naar realiteit

Dinsdag 19 november, het Koetshuis, Huize Frankendael, Amsterdam

 

Lunchbijeenkomst met Hendrik Blokhuis, Cisco CTO Europa, Midden Oosten, Afrika & Rusland; Yuri van Geest, Nederlandse ambassadeur van de Singularity University en diverse gastsprekers

 

The next big thing!’ Zo zijn cloud computing, big data en nu het Internet of Everything wel gekenschetst. Cloud computing is inmiddels realiteit; van big data moeten we dat nog zien. Maar hoe zit het met het Internet of Everything?
Aan boeiende vergezichten geen gebrek: volgens onderzoek van Cisco kan de komende tien jaar bijna 11 biljoen euro aan waarde gerealiseerd worden door mensen-met-mensen, mensen-met-machines en machines-met-machines via internet met elkaar te verbinden. Het zou zomaar kunnen, want het Internet of Everthing (IoE) begint nu concreet vorm aan te nemen.

 

Voor Cisco voldoende aanleiding om voor de media een Cisco Connects lunchbijeenkomst – de eerste in een reeks – te organiseren, waarbij in een aantal korte, interactieve presentaties de mogelijkheden, barrières én resultaten rond het Internet of Everthing belicht worden. Ook de misschien wel belangrijkste vraag – wat kan het Internet of Everything voor ons als burger en als consument betekenen? – wordt beantwoord. En dan niet aan de hand van wat er allemaal mogelijk is, maar aan de hand van wat er nu, in Nederland, in de praktijk al is gerealiseerd.
Graag horen we ook hoe u zelf tegen het Internet of Everything aankijkt. Tijdens de bijeenkomst geven we daarom graag alle ruimte voor het stellen van vragen en voor discussie met de sprekers. Natuurlijk is er ook gelegenheid om te ‘netwerken’.

 

Het programma:
• 12.30 uur – Ontvangst
• 13.00 uur – Lunch (verzorgd door Restaurant Merkelbach) en sessies:
o Introductie van Internet of Everything (IoE): biedt het Internet of Everything
Things werkelijke waarde of is het een hype? Er wordt wel gezegd dat angst de
grootste vijand is van innovatie. Durven we nog wel te innoveren in de huidige
‘afrekencultuur’? Zouden we niet juist meer moeten durven? Door Hendrik Blokhuis,
Cisco CTO Europa, Midden Oosten, Afrika & Rusland
o Presentatie over het samenkomen van 10 exponentieel groeiende technologieën die
elkaar versterken: biotech, nanotech, neurotech, AI, robots, drones, 3D/4D printing,
sensoren, zonne-energie, mobile en crowd, door gastspreker Yuri van Geest , de
Nederlandse ambassadeur van de Singularity University
o IoE in NL: Slimmer Leven in 2020, door Rob de Wildt, directeur Public Sector Cisco
Nederland
o IoE in NL: Tele-horen, tele-geleiding en tele-aangifte, door Jan Roggeveen, Business
Development Manager Collaboration Public Sector, Cisco Nederland en René Altena
van de Nationale Politie
o IoE in NL: Ontwikkeling van de Jubi-torens, op basis van een generiek
IoE-fundament, door Bob van Graft, Directeur Gemeenschappelijk Dienstencentrum
ICT
• 15.30 uur – Einde bijeenkomst

 

Hierbij nodigen we u van harte uit deze eerste editie van Cisco Connects op 19 november bij te wonen. Deze vindt plaats in het industrieel vormgegeven Koetshuis van Huize Frankendael in Amsterdam. U kunt zich hiervoor aanmelden door een mail te sturen naar de Cisco Persdesk (cisco@checktwice.nl), of door even te bellen met 023 562 8208. Er zijn ook mogelijkheden voor interviews met vertegenwoordigers van Cisco of een van de deelnemende partners. Mocht u hierin geïnteresseerd zijn, neem dan contact op met de Cisco Persdesk. Na aanmelding ontvangt u in de dagen voorafgaand aan het event een bevestiging en routebeschrijving.

 

We hopen u op 19 november te mogen begroeten!

 

Met vriendelijke groet,

 

Rob de Wildt,
Directeur Public Sector, Cisco Nederland

This entry was posted in pressroom and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Share this article

Title: Uitnodiging eerste editie Cisco Connects: Internet of Everything – van hype naar realiteit