Press Room

Cisco maakt resultaten tweede kwartaal boekjaar 2014 bekend

 • Kwartaaldividend verhoogd naar $0,19 per aandeel
 • Omzet Q2: $11,2 miljard (8% minder ten opzichte van Q2 FY 2013)
 • Winst per aandeel Q2: $0,27 GAAP; $0,47 non-GAAP

Amsterdam, 13 februari 2014 – Cisco heeft de resultaten bekend gemaakt over het tweede kwartaal van boekjaar 2014, dat eindigde op 25 januari 2014. In het tweede kwartaal heeft Cisco een omzet behaald van $11,2 miljard. De nettowinst (op basis van GAAP) bedroeg $1,4 miljard, ofwel $0,27 per aandeel. Op basis van non-GAAP was de nettowinst $2,5 miljard ofwel $0,47 per aandeel.

 

“We hebben het afgelopen kwartaal de resultaten behaald die we verwachtten. Ik ben tevreden over de vooruitgang die we hebben geboekt door de technologietransitie van cloud, mobility, security en video heen”, zegt John Chambers, chairman en chief executive officer van Cisco. “We hebben een sterke financiële positie en we hebben een solide strategie. De belangrijkste veranderingen in de markt richten zich op het netwerk en nu het Internet of Everything belangrijker wordt voor bedrijven, steden en landen, bevindt Cisco zich in een uitstekende positie om klanten te helpen bij het aangaan van hun grootste zakelijke uitdagingen.”

 

 

 

GAAP resultaten

Q2 2014

Q2 2013

vs. Q2 2013

Omzet

$11,2 miljard

$12,1 miljard

-7,8%

Nettowinst

$1,4 miljard

$3,1 miljard

-54,5%

Winst per aandeel

$0,27

$0,59

-54,2%

 

 

 

Non-GAAP resultaten

Q2 2014

Q2 2013

vs. Q2 2013

Nettowinst

$2,5 miljard

$2,7 miljard

-7,4%

Winst per aandeel

$0,47

$0,51

-7,8%

 

 

De GAAP-nettowinst over het tweede kwartaal van boekjaar 2014 is inclusief een kostenpost voor belasting van $655 miljoen, gerelateerd aan het oplossen van kwesties rond geheugencomponenten in bepaalde producten die in voorgaande boekjaren zijn verkocht. Deze kostenposten werden uitgesloten bij de berekening van de non-GAAP nettowinst en winst per aandeel.

 

De GAAP nettowinst over het tweede kwartaal van boekjaar 2013 en de GAAP winst per aandeel zijn inclusief een belastingvoordeel van respectievelijk $926 miljoen of $0,17 per aandeel. Dit voordeel is gerelateerd aan een belastingschikking met de Amerikaanse Internal Revenue Service (IRS) en het herstel van een Amerikaanse federaal research & development (R&D) belastingkrediet op 2 januari 2013.

 

De omzet over de eerste zes maanden van boekjaar 2014 was $23,2 miljard, vergeleken met $24,0 miljard over de eerste zes maanden van boekjaar 2013. De nettowinst over de eerste zes maanden van boekjaar 2014, op basis van GAAP, was $3,4 miljard of $0,64 per aandeel, vergeleken met $5,2 miljard of $0,98 per aandeel over de eerste zes maanden van boekjaar 2013. De Non-GAAP nettowinst over de eerste zes maanden van boekjaar 2014 was $5,4 miljard of $1,00 per aandeel, vergeleken met $5,3 miljard of $0,99 per aandeel over de eerste zes maanden van boekjaar 2013.

 

Cisco keert kwartaaldividend uit

 

Cisco maakt tevens bekend dat de Board of Directors heeft besloten een kwartaaldividend van $0,19 per aandeel uit te keren; een toename van twee dollarcent ten opzichte van het dividend dat over het voorgaande kwartaal werd uitgekeerd. Het dividend zal op 23 april 2014 worden uitgekeerd aan alle aandeelhouders die op 3 april 2014 aan het eind van de werkdag geregistreerd staan. Het uitkeren van toekomstige dividenden is afhankelijk van de goedkeuring van de Board.

 

“We hebben het afgelopen kwartaal een recordbedrag van $4,9 miljard teruggeven aan onze aandeelhouders, via een dividenduitkering van ongeveer $900 miljoen en het terugkopen van aandelen ter waarde van $4,0 miljard”, zegt Frank Calderoni, executive vice president en chief financial officer, Cisco. “Onze sterke financiële positie geeft ons de mogelijkheid om onze aandeelhouders een substantieel rendement te kunnen bieden en ik ben dan ook verheugd dat we ons kwartaaldividend met 12 procent kunnen verhogen, naar $0,19 per aandeel.”

 

Overige financiële bijzonderheden

 

 • De cash flow uit operaties bedroeg in het tweede kwartaal van boekjaar 2014 $2,9 miljard, vergeleken met $2,6 miljard in het eerste kwartaal van boekjaar 2014, en vergeleken met $3,3 miljard in het tweede kwartaal van boekjaar 2013.
 • De waarde van contanten, contant-equivalenten en investeringen bedroeg aan het einde van het tweede kwartaal van boekjaar 2014 $47,1 miljard, vergeleken met $48,2 miljard aan het einde van het eerste kwartaal van boekjaar 2014 en vergeleken met $50,6 miljard aan het einde van het vierde kwartaal van 2013.
 • Cisco heeft in het tweede kwartaal van boekjaar 2014 ongeveer 185 miljoen aandelen teruggekocht in het kader van zijn programma voor het terugkopen van aandelen, tegen een gemiddelde prijs van $21,73 per aandeel, voor een totale waarde van $4,0 miljard. Per 25 januari 2014 heeft Cisco in totaal 4,1 miljard aandelen teruggekocht en uit de handel genomen, tegen een gemiddelde prijs van $20,53 per aandeel, voor een totale waarde van ongeveer $84,9 miljard, sinds de start van het programma voor het terugkopen van aandelen. Het resterende bedrag dat is gereserveerd voor het terugkopen van aandelen bedroeg op 25 januari 2014 ongeveer $12,1 miljard, zonder einddatum.
 • In het tweede kwartaal van boekjaar 2014 heeft Cisco een dividend uitgekeerd van $0,17 per aandeel, ofwel $896 miljoen.

 

Internet of Everything

 

 • Cisco heeft een blauwdruk aangekondigd voor het creëren van een duurzame ‘smart and connected city’, om Dubai te helpen bij het realiseren van zijn ambities op het gebied van Smart Cities.
 • Cisco heeft de resultaten van een onderzoek bekendgemaakt waaruit blijkt dat het Internet of Everything (IoE) in het komende decennium naar schatting $4,6 biljoen aan waarde kan genereren voor de publieke sector.
 • Cisco heeft aangekondigd dat het $100 miljoen heeft toegewezen aan investeringen in startende bedrijven, ter stimulering van het IoE.

 

 

De volgende generatie IT

 

 • Cisco heeft de overname afgerond van WhipTail Technologies, Inc, om zijn Unified Computing System (UCS) -strategie te versterken. Ook kan het bedrijf hiermee de prestaties van applicaties verbeteren, door schaalbaar solid state-geheugen te integreren in de Cisco UCS fabric-architectuur.
 • Cisco heeft Collaborate.com overgenomen, om een complete oplossing te kunnen bieden waarmee mobiele werknemers slimmer en efficiënter kunnen werken vanaf vrijwel iedere locatie. Ook wordt hiermee de innovatie op het gebied van collaboration gestimuleerd.
 • Cisco heeft de overname van Insieme Networks, Inc, afgerond. Hiermee is het bedrijf beter in staat om klanten de eerste datacenter- en cloud-oplossing te bieden die volledig inzicht en geïntegreerd beheer mogelijk maakt van zowel fysieke als virtuele IT-middelen in een netwerk, allemaal ontwikkeld met het oog op de behoeften van applicaties.
 • Cisco heeft de ‘Ten-Year Recognition Award for Outstanding Contribution in Corporate Social Responsibility’ in ontvangst mogen nemen, tijdens een ceremonie die werd georganiseerd door 21st Century Business Review, 21st Century Business Herald en het 21st Century Corporate Citizenship Research Center in Beijing.
 • Cisco heeft zijn productie in Brazilië uitgebreid met het vervaardigen van geavanceerde enterprise WiFi access points.
 • Cisco werd door de Amerikaanse omroep NBC geselecteerd voor het leveren van video-hardware en cloud-software uit zijn Videoscape TV services-platform, voor video-transcodering en content management tijdens uitzendingen vanaf de Olympische Winterspelen in Sotsji.
 • Cisco heeft zijn 2014 Annual Security Rapport gepubliceerd, dat een helder beeld schetst van de zich snel ontwikkelende beveiligingsdreigingen waar bedrijven, IT-afdelingen en consumenten mee te maken hebben.
 • Tijdens het 2014 World Economic Forum in Davos heeft Cisco plannen bekendgemaakt om tot $1,35 miljard te investeren in Mexico. Hiermee wil het bedrijf in 2014 zijn aanwezigheid in deze regio vergroten via het Cisco Support Center, een uitbreiding van de productie van geavanceerde technologieproducten en een uitbreiding van het Cisco Networking Academy-programma.

 

 

Innovatie

 

 • Cisco heeft de Application Centric Infrastructure (ACI) geïntroduceerd, evenals nieuwe professionele services en een open partner-ecosysteem om klanten te helpen beter te gebruik te maken van hun applicaties en het zakelijke reactievermogen te verbeteren.
 • Tata Sky heeft de Cisco Videoscape Video Everywhere-oplossing uitgerold: een thin-client gebruikersinterface-toepassing die nieuwe multi-screen belevingen mogelijk maakt. Tata Sky is het eerste platform in Azië dat deze oplossing gebruikt.
 • De Britse Nationwide Building Society heeft aangekondigd dat het de Cisco Remote Expert Solution gaat gebruiken om aan het eind van de lente van 2014 een nieuwe hypotheekdienst-op-afstand te introduceren op ruim 60 lokale vestigingen in heel het Verenigd Koninkrijk.
 • De overheid van Canarische Eilanden heeft opdracht gegeven voor een innovatieve telepresence-service, gebaseerd op Cisco Telepresence. Hiermee wordt het voor afgevaardigden van de overheid van de Canarische Eilanden mogelijk om virtuele ‘face-to-face’ meetings te houden zonder dat ze hoeven te reizen tussen de verschillende eilanden. Daarmee worden reiskosten bespaard en wordt het mogelijk om sneller beslissingen te nemen.
 • Cisco heeft nieuwe oplossingen en diensten aangekondigd voor de Cisco EnergyWise-suite, waarmee organisaties efficiënter met energie kunnen omgaan en de uitstoot van CO2 reduceren. Het uitgebreide portfolio is gebaseerd op de integratie van software die door Cisco is verworven via de overname van JouleX, met de bestaande service services van Cisco en EnergyWise-technologie.
 • Cisco heeft zijn Videoscape TV-servicesplatform uitgebreid met een reeks nieuwe mogelijkheden voor videodiensten via de cloud, waaronder een nieuw soort Videoscape ‘as-a-service’ aanbod en open cloud software-technologieën op basis van OpenStack. Deze zijn ontworpen om service providers en mediabedrijven meer flexibiliteit te bieden, te helpen bij het verhogen van de omzet en de operationele kosten terug te dringen.

————-

Over Cisco
Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen. Deze veranderen de manier waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com, www.cisco.nl en voor mobiele gebruikers via http://m.cisco.nl. Nieuws, achtergronden en foto’s vindt u op de EMEAR Network: http://ciscoemearnetwork.com of in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.

 

Voor meer informatie:

Cisco
Iris Mulder
Tel: 020 357 3207
Mob: 06 4184 4279
E-mail: imulder@cisco.com

 

Check Twice
Cisco Persdesk
Tel: 023 562 8208
E-mail: cisco@checktwice.nl

This entry was posted in pressroom. Bookmark the permalink.

Share this article

Title: Cisco maakt resultaten tweede kwartaal boekjaar 2014 bekend