Press Room

Twee Philips tv’s winnen iF award voor uitzonderlijk tv-design

  • Philips DesignLine en PFL47PFL7108S bekroond voor prachtig design
  • Hoogwaardige materialen en onconventioneel design maken Philips tv’s tot sensationele blikvangers in moderne woning

Amsterdam, 4 februari 2014 – TP Vision meldt met trots dat de Philips DesignLine én de PFL47PFL7108S(1) zijn bekroond met een iF Product Design Award 2014. Het gaat hier om een van de meest prestigieuze prijzen voor innovatief productdesign, gesponsord door International Forum Design GmbH in Hannover, Duitsland. De prijsuitreiking vindt op 28 februari plaats in München.

 

Philips DesignLine breekt met conventioneel tv-design

De onconventionele stijl van de Philips DesignLine past perfect in een moderne leefruimte. De voorzijde van de DesignLine bestaat uit een naadloze glasplaat die verloopt van zwart naar transparant, waarbij het zwarte deel het tv-scherm volledig onzichtbaar maakt als hij niet is ingeschakeld. Als hij wél aanstaat, zorgt het glazen paneel voor een magisch zwevend effect. Het driezijdige Ambilight projecteert een lichtgloed op de wand achter het toestel, in de kleuren die op het televisiescherm te zien zijn. Dit versterkt de illusie van een zwevend scherm en zorgt voor een adembenemende kijkervaring.

 

Philips 7100-serie: randloos ontwerp met hoogwaardige materialen

De PFL47PFL7108S is uitgevoerd met een frameloos glazen paneel, verpakt in een ultradunne rand van zilverkleurig geborsteld aluminium. De camera onder het scherm is vrijwel onzichtbaar geïntegreerd in een subtiele wit met zilveren uitstulping. De unieke open voet combineert de zilveren tint met gepolijst aluminium. Driezijdig Ambilight maakt het design compleet én intensiveert de kijkervaring door een lichtgloed op de wand te projecteren die correspondeert met de kleuren op het scherm.

Rod White, senior creative director bij TP Vision: “Het designteam van TP Vision streeft ernaar begeerlijke objecten voor hedendaagse interieurs te maken. Of het nu gaat om de tv zelf, de afstandsbediening of de algehele kijkervaring: we willen zinvolle producten ontwikkelen die het conventionele overstijgen. Deze zienswijze, in combinatie met de toepassing van kwalitatief hoogstaande materialen en de unieke Ambilight-technologie, maakt Philips tv’s écht onderscheidend. De iF Product Design Awards betekenen grote erkenning voor onze consumentgerichte designstrategie.”

1)  De  PFL47PFL7108S is niet verkrijgbaar in Nederland en België.

 

Over TP Vision

TP Vision is een in TV gespecialiseerde speler in de wereld van visueel digitaal entertainment. Het bedrijf richt zich op het ontwikkelen, produceren en verkopen van Philips TV’s in Europa, Rusland, het Midden Oosten, Brazilië, Argentinië, Uruguay, Paraguay en diverse landen in Azië. TP Vision combineert zijn designexpertise en de innovatieve kennis van Philips TV met de uitstekende prestaties, flexibiliteit en snelheid van TPV Technology. Dankzij deze combinatie van eigenschappen levert het bedrijf kwalitatief hoogwaardige TV’s: slim en gemakkelijk te gebruiken, met een moderne styling die zich onderscheidt door bijvoorbeeld nieuwe materialen en een slanke vormgeving. Het bedrijf creëert producten die consumenten een superieure TV-beleving bieden. Met Philips TV is TP Vision de wereldwijde marktleider in de hospitalitymarkt. TP Vision is gevestigd in Amsterdam en is de exclusieve merklicentiehouder van Philips TV voor de hierboven genoemde landen. Het TV-bedrijf is voor 70% eigendom van TPV en voor 30% eigendom van Koninklijke Philips Electronics N.V. TP Vision telt ongeveer 2.000 medewerkers in vestigingen over de hele wereld.

Noot voor de redactie: Video’s en high-res foto’s van TP Vision-producten zijn te vinden op http://www.tpvision.nl/pers/afbeeldingen.html. TP Vision werkt in de Benelux samen met pr-bureau Check Twice, een samenwerkingsverband tussen MCS in Nederland en Quadrant Communications in België.

This entry was posted in pressroom and tagged , , . Bookmark the permalink.

Share this article

Title: Twee Philips tv’s winnen iF award voor uitzonderlijk tv-design