Press Room

Cisco viert vijf jaar innovatie en ongekende groei met UCS

Datacenterinnovatie gaat door met ACI; nieuwe krachtige Nexus-switches, ACI-certificeringen en –diensten

Amsterdam, 26 maart 2014 – Vijf jaar geleden zorgde Cisco voor opschudding van de IT-industrie door met de lancering van het Unified Computing System (UCS) te zorgen voor de eerste echte server innovatie in jaren. Ondanks het feit dat het een uitdaging is om een volwassen markt te betreden, volgde voor Cisco een periode van snelle groei, aangejaagd door voortdurende technologische innovatie. In de wereldwijde x86-markt voor blade servers staat Cisco nu wereldwijd op de tweede plaats (op basis van omzet).

 

Marc Samsom, Datacenter Lead Cisco Nederland: “Samen met onze technologiepartners – meer dan 4.000 partners wereldwijd verkopen UCS – heeft Cisco onder de UCS-vlag in hoog tempo een nieuwe categorie van geïntegreerde infrastructuuroplossingen voor datacenters gecreëerd: VSPEX met EMC, Flexpod met NetApp en vBlock met VCE. Daarnaast werken we ook samen met softwareleveranciers, waaronder Microsoft, Oracle en SAP, en met de belangrijkste Hadoop-distributeurs om van UCS tot het ideale platform voor high-performance computing-toepassingen te maken.”

 

Enkele feiten over UCS:

  • Meer dan 80 procent van alle Cisco-verkopen wereldwijd wordt via partners gerealiseerd.
  • Wereldwijd verkopen momenteel meer dan 3.850 partners Cisco UCS-oplossingen; meer dan de helft is gespecialiseerd in UCS-technologie.
  • Volgens IDC staat Cisco wereldwijd op de tweede plaats in de x86-markt voor blade servers, op basis van omzet1.
  • Cisco is Leader in het 2013 Gartner Magic Quadrant for Blade Servers2.
  • Meer dan 30.000 klanten werken met Cisco UCS (waaronder 75 procent van de Fortune 500).
  • UCS-innovaties: service profiles (die het automatiseren van serverimplementaties mogelijk maken), gepatenteerd extended memory en een geïntegreerde infrastructuur. Alleen al in het eerste jaar van UCS heeft Cisco 35 patenten aangevraagd.
  • UCS is een van de onderdelen van Cisco’s innovatieve datacenterarchitectuur, die verder bestaat uit onder meer de Nexus datacenter switches en de MDS storage networking switches.

 

Cisco heeft ook een aanvulling op de Nexus 3000-familie aangekondigd: de Nexus 3146Q switch, ontworpen voor de zware werklast in ‘massively scalable’ data centers (MSDC), alsmede de Nexus 9504, 9508 en 9516. Deze switches zijn ontwikkeld voor de cloud, big data en andere complexe applicaties. De technische bijzonderheden zijn hier te vinden.

 

Cisco blijft in hoog tempo innoveren, zoals met de introductie van Application Centric Infrastructure (ACI) dat de flexibiliteit van software combineert met de schaalbaarheid en prestaties van hardware. Het zelfde ontwikkel- en managementteam dat UCS tot stand heeft gebracht, heeft ook ACI ontwikkeld, op basis van diepgaande ervaring en kennis van datacentertechnologie. ACI is de eerste datacenter- en cloudoplossing die zorgt voor een volledig overzicht en geïntegreerd beheer van zowel fysieke als virtuele IT-middelen die via het netwerk zijn gekoppeld, alles gebaseerd op de behoeften van applicaties.

 

Verder heeft Cisco vier nieuwe Specialist Certifications aangekondigd. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor degenen die zich bezig houden met ACI: Business Application Developers, Designers of Architects, Engineers en Developers. Voor ACI zijn er ook een aantal nieuwe diensten, waaronder Cisco Readiness Planning voor operationele analyse en het opstellen van gedetailleerde migratieplannen.

 

1) Worldwide Quarterly Server Tracker, Q4 v2013, February 2014, Revenue Share

2) Gartner Magic Quadrant for Blade Servers By Andrew Butler and George J. Weiss, G00250031, April 29, 2013, © 2013 Gartner Inc.

 

————-

 

Over Cisco
Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen. Deze veranderen de manier waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com, www.cisco.nl en voor mobiele gebruikers via http://m.cisco.nl. Nieuws, achtergronden en foto’s vindt u op de EMEAR Network: http://ciscoemearnetwork.com of in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.


Voor meer informatie:
Cisco
Iris Mulder
Tel: 020 357 3207
Mob: 06 4184 4279
E-mail: imulder@cisco.com
Check Twice
Cisco Persdesk
Tel: 023 562 8208
E-mail: cisco@checktwice.nl

This entry was posted in pressroom and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Share this article

Title: Cisco viert vijf jaar innovatie en ongekende groei met UCS