Press Room

TP Vision brengt eerste Android–tv’s naar Europa voor een supersnelle, vloeiende tv-ervaring

  • Philips Ambilight-tv’s met Android bieden razendsnelle gamingmogelijkheden
  • Meer premium video- en gaming-apps door toegang tot Google Play én Philips Smart TV
  • 8800-serie met Android: uitmuntende Ultra-HD-beeldkwaliteit en de beste opschalingsmogelijkheden om alle content in Ultra HD weer te geven
  • Door Android te omarmen komen Philips tv’s nader tot smartphones en tablets

Amsterdam, 27 maart 2014 – TP Vision onthult details van de eerste reeks Philips-tv’s met Android als besturingssysteem. De Full-HD Philips 8100- en 8200-tv’s en de Ultra HD 8800-serie hebben Android aan boord om de tv- en gamebeleving slimmer én sneller te maken. Dankzij de beschikbaarheid van Google Play én Philips Smart TV is er toegang tot meer premium video- en gaming-apps dan op elke andere Philips-tv. Het eerste model met Android is in de tweede helft van 2014 beschikbaar.

 

De eerste Ambilight-tv’s met Android in Europa
De Philips 8000-modellen zijn de eerste op Android gebaseerde tv’s in Europa. Ze bieden toegang tot populaire Google-diensten en applicaties als de Google Chrome-browser, YouTube™, Google Video, Google Music en Google search.

 

Het beste van twee werelden: Philips Smart TV-apps en de Google Play Store
Philips-tv’s met Android bieden een intelligentere tv-ervaring door het ruime aanbod van Google Play te combineren met Philips Smart TV-diensten zoals video-on-demand via Netflix, muziek streamen met Spotify en de honderden online tv-kanalen van Cloud TV. Cloud Explorer met Dropbox maakt het verder mogelijk in de cloud opgeslagen content op het grote scherm van de Android-tv’s weer te geven.

Uitgebreide gaming-opties, véél variatie
Dankzij het zeer snelle Android-besturingssysteem en de krachtige quad-core (8100, 8200) of zelfs hexcore processor (8800) tillen Philips-tv’s de beleving van games, video-on-demand en lokale apps naar een hoger plan. Bezitters van een Philips Android-tv kunnen beschikken over het brede game-aanbod in Google Play, van casual tot high-end. Voor het optimale effect kunnen de games worden bediend via pointer en cursor of met een aparte controller.

 

De eerste Ultra HD-tv’s met Android
De 8800-serie brengt Android naar het 4K Ultra-HD-domein. De modellen uit deze reeks zijn voorzien van Ultra Resolution, waarmee alle content in real-time kan worden opgeschaald naar de levendige, scherpe en uiterst gedetailleerde 4K Ultra-HD-resolutie.

 

Afstand-adaptieve scherpte op de 8800-serie
Bij het bekijken van foto’s op een tv-scherm is de perceptie van de kijker afhankelijk van zijn afstand tot de tv. Daarom maken de Philips 8800-tv’s heel slim gebruik van de geïntegreerde camera om de afstand tot de kijker te detecteren, waarna de beeldscherpte hierop wordt afgesteld.

 

Vierzijdig Ambilight met gamingmodus
Voor een nóg geavanceerdere gamebeleving is de Philips 8000-serie voorzien van vierzijdig Ambilight met geïntegreerde gamingmodus. Deze nieuwe functie stelt Ambilight in staat snelle actiescènes en sportgames perfect bij te houden, wat leidt tot een meeslepende game-ervaring.

 

Superslimme interactie
Interactie met een Philips-tv is nog nooit zo eenvoudig geweest. De modellen uit de 8000-serie kunnen worden bediend met een pointer, cursornavigatie, tekstinvoer, spraak en gebaren.

 

Naadloze verbinding met andere slimme apparaten
Philips-tv’s raken steeds meer verwant met smartphones en tablets op het Android-platform, terwijl de connectiviteit met apparaten die op Apple iOS draaien onveranderd probleemloos is. Naast de brede selectie van interfaces en poorten ondersteunen de tv’s ook de Philips TV Remote app, Wi-Fi Miracast en SimplyShare voor draadloze streaming van en naar mobiele apparaten. Multiroom maakt het verder mogelijk om content naar een andere tv te streamen, overal in huis.

 

Android, Google Play, YouTube, Chrome en andere merken zijn eigendom van Google inc.

 

Over TP Vision
TP Vision is een in TV gespecialiseerde speler in de wereld van visueel digitaal entertainment. Het bedrijf richt zich op het ontwikkelen, produceren en verkopen van Philips TV’s in Europa, Rusland, het Midden Oosten, Brazilië, Argentinië, Uruguay, Paraguay en diverse landen in Azië. TP Vision combineert zijn designexpertise en de innovatieve kennis van Philips TV met de uitstekende prestaties, flexibiliteit en snelheid van TPV Technology. Dankzij deze combinatie van eigenschappen levert het bedrijf kwalitatief hoogwaardige TV’s: slim en gemakkelijk te gebruiken, met een moderne styling die zich onderscheidt door bijvoorbeeld nieuwe materialen en een slanke vormgeving. Het bedrijf creëert producten die consumenten een superieure TV-beleving bieden. Met Philips TV is TP Vision de wereldwijde marktleider in de hospitalitymarkt. TP Vision is gevestigd in Amsterdam en is de exclusieve merklicentiehouder van Philips TV voor de hierboven genoemde landen. Het TV-bedrijf is voor 70% eigendom van TPV en voor 30% eigendom van Koninklijke Philips N.V. TP Vision telt ongeveer 2.000 medewerkers in vestigingen over de hele wereld.

 

Aanvullend persmateriaal en aanvullende informatie
Noot voor de redactie: Video’s en high-res foto’s van TP Vision-producten zijn te vinden op http://www.tpvision.nl/pers/afbeeldingen.html. TP Vision werkt in de Benelux samen met pr-bureau Check Twice, een samenwerkingsverband tussen MCS in Nederland en Quadrant Communications in België.

 

Contact voor journalisten in Nederland:
Check Twice PR
TP Vision Persdesk
Tel: +31 (0)23 562 8208
E-mail: tpvision@checktwice.nl

 

De inhoud van dit persbericht is correct ten tijde van publicatie maar kan wijzigen zonder mededeling vooraf. Alle in dit persbericht genoemde handelsmerken zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaars.

This entry was posted in pressroom and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Share this article

Title: TP Vision brengt eerste Android–tv’s naar Europa voor een supersnelle, vloeiende tv-ervaring