Press Room

Cisco Advanced Malware Protection beschermt tegen geavanceerde dreigingen, van endpoints tot het netwerk en de cloud

Cisco’s beveiligingsoplossing tegen zero-day aanvallen versterkt met dynamische analyses en informatie uit meerdere bronnen over nieuwe dreigingen


Amsterdam, 22 mei 2014 – Cisco komt met uitbreidingen voor zijn Advanced Malware Protection (AMP) oplossing en versterkt de beveiliging van het datacenter. Hiermee worden klanten beter beschermd tegen zero-day aanvallen en Advanced Persistent Threats (APT’s).

 

Cisco Advanced Malware Protection is de eerste oplossing die informatie over mogelijke dreigingen (‘Indications of Compromise’) uitwisselt tussen het netwerk en de daarmee verbonden endpoints. Dit betekent dat klanten voortdurend en op alle niveaus beschermd zijn tegen de meest geavanceerde dreigingen. Cisco AMP ondersteunt nu tevens Mac OS X en ook is er een nieuwe private cloud appliance. Verder versterkt Cisco de bescherming van datacenters en de cloud, met verbeteringen voor het Adaptive Security Appliance (ASA) firewall-platform. Hierbij gaat het om beveiligingsoplossingen die software-defined networking (SDN) en Application Centric Infrastructure (ACI) omgevingen ondersteunen.

 

“Organisaties hebben te maken met geavanceerde dreigingen die alle operaties plat kunnen leggen, nog voordat de meeste beveiligingstools ze kunnen detecteren. Er zijn complete oplossingen nodig die deze geavanceerde aanvallen continu detecteren en ze direct kunnen tegenhouden”, zegt Rik Chorus, Product Sales Specialist Security bij Cisco. “Dit soort dreigingen dringt het netwerk binnen via endpoints, via het datacenter en via de cloud. Daarom biedt Cisco oplossingen die niet alleen op bepaalde momenten – bijvoorbeeld wanneer een bestand het netwerk binnen komt – controleren en reageren op dreigingen, maar die voortdurend bescherming bieden. Daarbij kunnen we bestanden zelfs op een later moment opnieuw scannen, bijvoorbeeld wanneer er informatie over nieuwe dreigingen bekend is. We noemen dit ‘retrospective security’.”

 

Continue bescherming tegen geavanceerde malware
Cisco Advanced Malware Protection is onlangs door NSS Labs in de Security Value Map for Breach Detection Systems uitgroepen tot een van de beste oplossingen. Cisco AMP streeft anderen voorbij op het gebied van bescherming en kosteneffectiviteit. In tegenstelling tot oplossingen die malware alleen op bepaalde momenten detecteren, biedt AMP continue detectie en bescherming binnen het hele netwerk, inclusief de endpoints, mobiele toestellen, virtuele systemen en web en e-mail gateways.

 

Tot de verbeteringen in het AMP-productportfolio behoren:

  • AMP for Endpoints – AMP versterkt de bescherming van endpoints met verbeterde analyse en correlatie van informatie over dreigingen. Hiermee kan verdacht gedrag sneller worden onderzocht. Daarbij wordt ook automatisch een prioriteitenlijst gegenereerd van de zaken die meeste aandacht verdienen. Met de nieuwe Elastic Search-functie kan de omvang van een aanval sneller worden bepaald, terwijl Remote File Analysis het mogelijk maakt om verdachte bestanden op een andere locatie op te slaan, voor latere beoordeling en analyse. Cisco AMP for Endpoints is nu tevens beschikbaar voor Mac OS X.
  • AMP Private Cloud Appliance – voor klanten die zeer hoge eisen stellen aan privacy en daardoor geen gebruik kunnen maken van een publieke cloud, is er een nieuwe, on-premises AMP Private Cloud Appliance die beschermt tegen geavanceerde malware.
  • AMP for Networks – er is steeds meer behoefte aan geavanceerde bescherming tegen malware op het netwerk. AMP for Networks kan informatie uit meerdere bronnen uitwisselen en afstemmen, om daarna prioriteiten toe te kennen. Automatische Dynamische Analyse evalueert mogelijk riskante bestanden binnen een op de cloud gebaseerde sandbox en biedt zo bescherming tegen nieuwe, nog onbekende dreigingen. Met de nieuwe File Capture-functies kunnen beveiligingsteams bestanden bewaren en ze later oproepen voor analyse.
  • Nieuwe AMP FirePOWER appliances – voor klanten die meer verwerkingskracht en opslagcapaciteit nodig hebben, biedt Cisco twee nieuwe netwerkappliances: de FirePOWER AMP8150 met een prestatieniveau van maximaal 2Gbps, en de FirePower AMP7150 met een prestatieniveau van maximaal 500Mbps.

 

Het datacenter beschermd, zonder compromissen
Cisco biedt innovaties voor software-defined networking (SDN) en Application Centric Infrastructure (ACI), die betere bescherming bieden van het datacenter en de cloud. De ASAv en vernieuwde ASA 5585-X firewalls onderscheiden zich door hoge prestaties, schaalbaarheid en flexibiliteit.

 

  • Nieuwe ASAv – een virtuele appliance die naadloos integreert met de datacenter architectuur. ASAv beschermt kritische bedrijfsapplicaties en is dynamisch en on-demand schaalbaar binnen virtuele omgevingen. ASAv werkt nauw samen Cisco ACI, zonder beperkingen in de gebruikte hypervisors of vSwitches. Daarnaast biedt ASAv hoge prestaties, zowel qua doorvoersnelheid als voor wat betreft het aantal verbindingen per seconde.
  • Enhanced ASA 5585-X Firewall – deze verbeterde firewall biedt hoge prestaties voor traditionele, SDN en ACI datacenter omgevingen, in combinatie met een zeer hoge schaalbaarheid voor zowel het aantal verbindingen per seconde als voor het totale aantal verbindingen. Bij een 16-node cluster is een snelheid van 640Gbps mogelijk, waarmee dit een van de snelste fysieke firewall-oplossingen van dit moment is. Daarnaast kan deze firewall geïntegreerd worden met zowel virtuele als fysieke beveiligingsinfrastructuren, voor één enkel beleids- en beheerdomein.
  • Cisco Secure Data Center CVD – best practices voor het plannen, ontwerpen, implementeren en draaien van een volledig geïntegreerde, zeer veilige datacenter architectuur. CVD ondersteunt oplossingen van Cisco, Sourcefire en Cisco-partners, voor meer inzicht en controle van fysieke, virtuele en cloud omgevingen.

 

————-

 

Over Cisco
Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd leider in IT en helpt organisaties optimaal gebruikt te maken van de kansen van morgen, door te laten zien wat er mogelijk door zaken te verbinden die voorheen niet verbonden waren. Kijk voor het laatste nieuws op http://thenetwork.cisco.com. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com, www.cisco.nl en voor mobiele gebruikers via http://m.cisco.nl. Nieuws, achtergronden en foto’s vindt u op de EMEAR Network: http://ciscoemearnetwork.com of in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.


Voor meer informatie:
Cisco
Iris Mulder
Tel: 020 357 3207
Mob: 06 4184 4279
E-mail: imulder@cisco.com

Check Twice
Cisco Persdesk
Tel: 023 562 8208
E-mail: cisco@checktwice.nl

This entry was posted in pressroom and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Share this article

Title: Cisco Advanced Malware Protection beschermt tegen geavanceerde dreigingen, van endpoints tot het netwerk en de cloud