Press Room

Cisco boekt solide resultaten in derde kwartaal boekjaar 2014

 • Omzet Q3: $11,5 miljard
 • Winst per aandeel Q3: $0,42 GAAP; $0,51 non-GAAP


Amsterdam, 15 mei 2014
– Cisco heeft de resultaten bekend gemaakt over het derde kwartaal van boekjaar 2014, dat eindigde op 26 april 2014. In het derde kwartaal heeft Cisco een omzet behaald van $11,5 miljard. De nettowinst (op basis van GAAP) bedroeg $2,2 miljard, ofwel $0,42 per aandeel. Op basis van non-GAAP was de nettowinst $2,6 miljard ofwel $0,51 per aandeel.

 

“Ik ben tevreden over de resultaten in het derde kwartaal. Onze financiële resultaten overtroffen de prognose die we het vorige kwartaal hebben gegeven en wat betreft groei hebben we duidelijke vooruitgang laten zien. Het volledige team is er op gericht Cisco verder te brengen en we blijven vertrouwen hebben in onze lange termijn doelstelling: het nummer 1 IT-bedrijf te worden,” zegt John Chambers, chairman en chief executive officer van Cisco.

 

Edwin Prinsen, Algemeen Directeur Cisco Nederland: “In Noord-Europa bedraagt de groei 4%. Ook de Nederlandse markt heeft bijgedragen aan deze solide resultaten. Over de gehele linie is de trend voor Cisco Nederland positief. Zowel de private als de publieke markten ontwikkelen zich goed. Daarnaast zijn we in Nederland enthousiast over de groeiende vraag naar met name onze datacenter-cloudoplossingen, ons collaboration-portfolio en onze security-producten.”

 

GAAP resultaten

 

Q3 2014

Q3 2013

vs. Q3 2013

Omzet

$11,5 miljard

$12,2 miljard

-5,5%

Nettowinst

$2,2 miljard

$2,5 miljard

-12,0%

Winst per aandeel

$0,42

$0,46

-8,7%

 

Non-GAAP resultaten

 

Q3 2014

Q3 2013

vs. Q3 2013

Nettowinst

$2,6 miljard

$2,7 miljard

-3,2%

Winst per aandeel

$0,51

$0,51

0,0%

 

De omzet over de eerste negen maanden van boekjaar 2014 was $34,8 miljard, vergeleken met $36,2 miljard over de eerste negen maanden van boekjaar 2013. De nettowinst over de eerste negen maanden van boekjaar 2014, op basis van GAAP, was $5,6 miljard of $1,06 per aandeel, vergeleken met $7,7 miljard of $1,44 per aandeel over de eerste negen maanden van boekjaar 2013. De non-GAAP nettowinst over de eerste negen maanden van boekjaar 2014 was $8,0 miljard of $1,51 per aandeel, vergeleken met $8,0 miljard of $1,50 per aandeel over de eerste negen maanden van boekjaar 2013.

 

“We hebben dit kwartaal goed gepresteerd, met een focus op operational excellence,” zegt Frank Calderoni, executive vice president en chief financial officer van Cisco. “Het krachtig en consistent genereren van contanten laat de waarde van ons business-model zien.”

 

Overige financiële bijzonderheden

 • De cash flow uit de operaties bedroeg $3,2 miljard in het derde kwartaal van boekjaar 2014, vergeleken met $2,9 miljard in het tweede kwartaal van boekjaar 2014, en vergeleken met $3,1 miljard in het derde kwartaal van boekjaar 2013.
 • De waarde van contanten, contant-equivalenten en investeringen bedroegen $50,5 miljard aan het eind van het derde kwartaal van boekjaar 2014, vergeleken met $47,1 miljard aan het eind van het tweede kwartaal van boekjaar 2014, en vergeleken met $50,6 miljard aan het eind van het vierde kwartaal van boekjaar 2013.
 • Cisco heeft in het derde kwartaal van boekjaar 2014 ongeveer 90 miljoen aandelen teruggekocht in het kader van zijn programma voor het terugkopen van aandelen, tegen een gemiddelde prijs van $22,24 per aandeel, voor een totale waarde van $2,0 miljard. Per 26 april 2014 heeft Cisco in totaal 4,2 miljard aandelen teruggekocht en uit de handel genomen, tegen een gemiddelde prijs van $20,56 per aandeel, voor een totale waarde van ongeveer $86,9 miljard, sinds de start van het programma voor het terugkopen van aandelen. Het resterende bedrag dat is gereserveerd voor het terugkopen van aandelen bedroeg op 26 april 2014 ongeveer $10,1 miljard, zonder einddatum.
 • In het derde kwartaal van boekjaar 2014 heeft Cisco een dividend in contanten uitgekeerd van $0,19 per aandeel, ofwel $974 miljoen.

 

Internet of Everything

 • Cisco heeft plannen aangekondigd voor de bouw van ’s werelds grootste Intercloud voor het Internet of Everything (IoE) samen met een aantal partners, een gedistribueerd netwerk en security-architectuur ontworpen voor applicatiewerklasten met grote waarde, real-time analyse, ‘vrijwel oneindige’ schaalbaarheid en volledige naleving van de lokale wet- en regelgeving.
 • Cisco en AGT International hebben een Smart City Global Strategic Alliance aangekondigd die de belofte van IoE zal inlossen met behulp van analyse- en cloud-technologieën die de manier waarop steden worden gemanaged en bewaakt drastisch veranderen.
 • Cisco heeft Toronto geselecteerd als locatie voor een van de vier Cisco Internet of Everything Innovation centers. Dit vertegenwoordigt voorgenomen investeringen tot zo’n $100 miljoen over een periode van tien jaar.

 

De volgende generatie IT

 • Cisco’s Visual Networking Index Global Mobile Data Traffic Forecast van 2013 tot 2018 verwacht een groei van het wereldwijde mobiele dataverkeer met een factor van bijna 11 voor de komende vier jaar en zal een omvang bereiken van 190 exabytes in 2018.
 • Cisco heeft samengewerkt met Fira de Barcelona en de GSMA om met succes een van ’s werelds grootste Wi-Fi-netwerken van carrier-klasse te leveren voor GSMA’s Mobile World Congress 2014 in Barcelona, en onderstreept daarmee het belang van Wi-Fi ten opzichte van mobiele telefonienetwerken.
 • Cisco AT&T, GE, IBM en Intel hebben de oprichting aangekondigd van het Industrial Internet Consortium, een groep met een open lidmaatschap, gericht op het wegnemen van de barrières van technologiesilo’s, teneinde een betere toegang tot big data te ondersteunen met een verbeterde integratie van de fysieke en digitale werelden.
 • Cisco heeft de Managed Threat Defense aangekondigd, een beheerde security-oplossing die werkt met real-time voorspellende analyses, ontworpen om aanvallen te detecteren en te beschermen tegen geavanceerde malware op uitgebreide netwerken van klanten.

 

Innovatie

 • Cisco (ACI) heeft de Cisco Application Policy Infrastructure Controller (APIC) Enterprise Module geïntroduceerd voor Application Centric Infrastructure. Deze module is uitgebreid tot het WAN en biedt toegang tot netwerken.
 • Cisco heeft Cisco IOx aangekondigd, dat de rand van het netwerk transformeert in een gedistribueerde computing infrastructuur voor applicaties die gebruik kunnen maken van de miljarden apparaten die inmiddels zijn aangesloten op het Internet of Everything.
 • Cisco heeft OpenAppID aangekondigd, waarmee het mogelijk is nieuwe open source applicatie-identificatievoorzieningen te creëren en te integreren in de Snort engine.
 • Cisco heeft een overeenkomst aangekondigd met CableLabs voor de levering van een kerninfrastructuur en Videoscape-componenten voor een nieuw IPTV Innovations Lab in Louisville, Colorado, ontwikkeld om deelnemende kabelbedrijven een geavanceerde locatie te bieden voor het testen van Internet Protocol (IP) video.
 • Cisco en Sony zijn de eerste bedrijven die op NAB 2014 publiekelijk full-frame rate 4K 60P content hebben gedemonstreerd.

 

————-

 

Over Cisco
Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen. Deze veranderen de manier waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com, www.cisco.nl en voor mobiele gebruikers via http://m.cisco.nl. Nieuws, achtergronden en foto’s vindt u op de EMEAR Network: http://ciscoemearnetwork.com of in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.


Voor meer informatie:
Cisco
Iris Mulder
Tel: 020 357 3207
Mob: 06 4184 4279
E-mail: imulder@cisco.com

Check Twice
Cisco Persdesk
Tel: 023 562 8208

E-mail: cisco@checktwice.nl


This entry was posted in pressroom and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Share this article

Title: Cisco boekt solide resultaten in derde kwartaal boekjaar 2014