Press Room

Egemin sluit distributeursovereenkomst voor AutoStore Lancering op CeMAT 2014

Zwijndrecht, 14 mei 2014

 

Egemin Automation heeft een distributeursovereenkomst gesloten met het Noorse bedrijf Hatteland voor de verkoop en installatie van AutoStore-opslagsystemen. Daarmee wordt Egemin een officiële AutoStore-systeemintegrator, die de AutoStore-systemen van Hatteland in de Benelux mag leveren en installeren.

 

AutoStore is een ingenieus opslag- en orderpickingsysteem waarin kunststof bakken op elkaar gestapeld worden. Bovenop het aluminium raamwerk rijden robots die de bakken met artikelen uit het magazijn halen en naar het orderpickingstation brengen. Volgens Francis De Backer, Vice President bij Egemin Automation, is het grootste voordeel van het AutoStore-systeem zijn flexibiliteit. “Het kan in ieder magazijn geïnstalleerd worden en vaste obstakels zoals pilaren vormen geen probleem. Het systeem is ook heel modulair en kan makkelijk aangepast worden aan de behoeften van de klant. Zo kan je bijvoorbeeld zonder problemen een tunnel integreren in het raamwerk om heftrucks door te laten rijden.” Egemin zal de AutoStore-systemen aansturen via E’wms, het warehouse managementsysteem van Egemin.

 

Sterke systeemintegratie
Egemin ontwerpt en integreert al tientallen jaren geavanceerde interne logistieke systemen voor tal van toepassingen en sectoren. Als systeemintegrator moet je goede referenties kunnen voorleggen om in aanmerking te komen voor een dergelijk samenwerkingsverband. “Op het vlak van logistieke ervaring en kennis moet je door de wol geverfd zijn en je moet kunnen bogen op een uitmuntende service-organisatie die de klant steeds bijstaat waar nodig”, zegt Francis De Backer. “Nu we AutoStore kunnen aanbieden als onderdeel van het logistieke geheel, kunnen we als organisatie garant staan voor nog meer flexibiliteit en efficiëntie.”

 

Lancering op CEMAT 2014
Egemin Automation presenteert AutoStore van 19 – 23 mei tijdens CeMAT 2014 in Hannover, ’s werelds grootste grootste vakbeurs op het gebied van interne logistiek. Egemin toont daar tevens een AGV-demo en software demo’s van E’wms die de geïntegreerde logistieke oplossingen voor productie, distributie en magazijn van Egemin laten zien. Egemin is te vinden in Hall 27, stand H14.

 

Foto’s van het AutoStore-concept zijn hier te downloaden.

 

Over Egemin Automation
Egemin Automation levert automatiseringsprojecten die de logistieke en productieprocessen van industriële bedrijven en openbare infrastructuur verbeteren. Egemin biedt maatwerk waarmee klanten hun concurrentie een stap voor blijven. Doelmarkten zijn distributie en logistiek, life sciences, voedingsindustrie, olie en gas, papier en print en infrastructuur. Egemin benadert de markt vanuit vijf divisies. Handling Automation automatiseert interne logistiek en goederenbehandeling. De divisie Life Sciences zorgt voor validatie, compliance en automatisering. Process Automation biedt procesautomatisering aan de chemische- en voedingsindustrie en de olie-, gas- en nutssector. Infra Automation automatiseert bruggen, sluizen, tunnels, stuwen en pompgemalen. Consulting & Services verleent managementadvies vanuit stevig onderbouwde expertise die op de industriële praktijk is gebaseerd. Egemin zorgt voor professioneel advies, integrale projectuitvoering en technische ondersteuning tijdens de volledige levensduur van de installaties. Egemin werkt internationaal vanuit de hoofdzetel in Zwijndrecht en diverse vestigingen in Europa, Noord-Amerika en Azië. Bij het bedrijf zijn 650 medewerkers in dienst.

 

 

Contact
Egemin
Michaël Coryn, Marketing Communications Manager
Baarbeek 1, B-2070 Zwijndrecht
T:+32 3 641 13 57
michael.coryn@egemin.com
www.egemin.com

This entry was posted in pressroom and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Share this article

Title: Egemin sluit distributeursovereenkomst voor AutoStore Lancering op CeMAT 2014