Press Room

Cisco bouwt supersnel netwerk voor CampZone, ’s werelds grootste outdoor gaming event

 • Netwerk biedt zeer lage ‘ping’, want voor gamers is ‘ping’ hun leven
 • Netwerk wordt ook gebruikt voor het aansturen van sfeerverlichting en beveiligingscamera’s, en voor telefonie

 

Amsterdam, 6 augustus 2014 – Dit jaar heeft IT-leverancier Cisco het complete netwerk verzorgd voor CampZone, de grootste outdoor gamingvakantie ter wereld, CampZone wordt tot van 1 tot 11 augustus, 24 uur per dag, gehouden op een terrein vlakbij Eindhoven Airport. De ongeveer 2500 bezoekers hebben toegang tot een zeer snelle 10 gigabit netwerkring met 1 gigabit verbindingen voor de computers. Vanzelfsprekend is er ook een draadloos netwerk beschikbaar op het terrein en is alles verbonden met internet. Daarnaast zijn er overal LED-verlichtingen die via het netwerk worden voorzien van stroom en aangestuurd kunnen worden om een wisselende sfeer te creëren. Het netwerk wordt ook nog gebruikt voor telefonie en voor de beveiligingscamera’s, waarvan de beelden overal zijn op te vragen.

 

“De kleinste vertraging op het netwerk – aangeduid met ‘ping’ – kan in een game het verschil uitmaken tussen dood of leven. Voor gamers is een lage ‘ping’ dus essentieel, ping is hun leven! Cisco heeft daarvoor gezorgd met een snel, stabiel en robuust netwerk. De hoge interne doorvoersnelheid is voor een snelle dataoverdracht zeer belangrijk. Met het Cisco-netwerk blijft, ondanks die hoge data throughput, de ping voor de gamers zo laag mogelijk,” zegt Andries Faassen, directeur van Duh-Events B.V., het bedrijf dat landelijk bekende (gaming) evenementen zoals CampZone en The-Party organiseert.

 

Cisco heeft veel ervaring met het realiseren van netwerken voor grootschalige evenementen, niet alleen voor eigen evenementen zoals Cisco Live, maar ook Dreamhack, ’s werelds grootste digitale festival. Voor CampZone heeft Cisco dan ook een in de praktijk beproefde netwerkconfiguratie ingezet. Cisco en Duh-Events hebben het netwerk binnen een week helemaal vanaf de grond opgebouwd in een zeer uitdagende omgeving (groot grasveld, hitte, regen, buiten). Een gekoelde bouwkeet met zware netwerkapparatuur vormt het kloppend hart van het CampZone-net.

Het netwerk is aangelegd en wordt beheerd door Duh-Events. Duh-Events heeft naast de hardware ook configuratiesupport gekregen van Cisco, en zijn er onsite mensen van Cisco aanwezig vanuit een internationale groep, die een half jaar lang een intern trainingsprogramma volgen. Het CampZone-evenement is voor hen een mooie gelegenheid om in de praktijk ervaring op te doen. Zij vinden het een boeiend project en elke dag zullen bij toerbeurt twee netwerkexperts uit de groep op CampZone aanwezig zijn om er mede voor te zorgen dat het netwerk vlekkeloos blijft draaien.

 

Enkele specificaties:

 • 1 gigabit verbinding met internet via Edutel/OnsBrabantNet
 • Switches: Er zijn in totaal 50 Cisco-switches, onderverdeeld in:
  • 1x Catalyst 6500-E met redundant supervisor gekoppeld aan 35x 3750X switches in stacks via 10Gig verbinding en 14x 3560C compact switches
 • Draadloos: 43 accespoints en een 5508 Wireless LAN controller. De accespoints zijn:
  • 20x 2602I Accespoints
  • 17x 3502i Accespoints
  • 6x 1530 Outdoor Accespoints
 • Iedereen heeft een publiek IPv4 adres dat transparant en zonder belemmeringen, zoals een firewall, bereikbaar is. Er zijn ook volledige IPv6-adressen beschikbaar.

————-

 

Over Cisco
Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd leider in IT en helpt organisaties optimaal gebruikt te maken van de kansen van morgen, door te laten zien wat er mogelijk door zaken te verbinden die voorheen niet verbonden waren. Kijk voor het laatste nieuws op http://thenetwork.cisco.com. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com, www.cisco.nl en voor mobiele gebruikers via http://m.cisco.nl. Nieuws, achtergronden en foto’s vindt u op de EMEAR Network: http://ciscoemearnetwork.com of in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.


Voor meer informatie:
Cisco
Iris Mulder
Tel: 020 357 3207
Mob: 06 4184 4279
E-mail: imulder@cisco.com

 
Check Twice
Cisco Persdesk
Tel: 023 562 8208
E-mail: cisco@checktwice.nl

This entry was posted in pressroom. Bookmark the permalink.

Share this article

Title: Cisco bouwt supersnel netwerk voor CampZone, ’s werelds grootste outdoor gaming event