Press Room

Innovaties Cisco Unified Computing maken het mogelijk om op elke schaal applicaties te draaien

Evolutie Unified Conmputing System: uitgebreid portfolio geoptimaliseerd voor intensieve data-analyse en nieuwe categorie van ‘scale-out’ applicaties
Amsterdam, 4 september 2014 – Cisco introduceert vandaag significante vernieuwingen van zijn Unified Computing System (UCS), waaronder een breder en krachtiger portfolio van technologieën om klanten te helpen profiteren van snel veranderende zakelijke en IT-landschappen.

 

Cisco richt zich met het uitgebreide portfolio, dat is gebouwd op een architecturaal fundament, partnerships en een snelle adoptie van UCS door klanten, op nieuwe marktsegmenten en gebruiksmogelijkheden met de introductie van Cisco UCS M-Series Modular Services voor applicaties op cloud-schaal, en Cisco UCS Mini voor kleine omgevingen. Daarnaast zorgt de uitbreiding van het huidige UCS-portfolio voor meer verwerkingskracht en schaalbaarheid, voor een breed scala aan datacenter-workloads, met nieuwe, vierde generatie UCS Rack en Blade Servers voor applicatieprestaties

 

“De manier waarop applicaties vanuit een architectuur worden opgezet en afgeleverd verandert erg snel in reactie op de eisen die big data, het Internet of Everything, mobility, video en de cloud stellen,” zegt Paul Perez, vice president en general manager van Cisco UCS. “We staan in een nieuwe wereld, waar dataverzamelingen en de schaalgrootte van applicaties snel toenemen. De kansen voor bedrijven om de diepgaande intelligentie en snellere besluitvorming die dit alles biedt te benutten, beginnen vruchten af te werpen. Met het uitgebreide UCS-portfolio biedt Cisco nu de grootste golf aan computing-innovatie sinds de introductie van UCS. We werken voortdurend aan nieuwe manieren om datacenters vorm te geven en te beheren.”

 

De innovatie van Unified Computing zorgt voor een uitbreiding van Cisco’s strategie voor toekomst vaste applicatie centrische datacenter-infrastructuren. Deze is ontwikkeld om voorsprong te creëren voor klanten in een voortdurend veranderende zakelijke en IT-wereld. Tot de nieuwe technologie-innovatie behoren onder meer:

 

 Computing op cloud-schaal

Nieuwe Cisco UCS M-Series Modular Servers zorgen voor een doorbraak op het gebied van operationele efficiency voor cloud service providers en grote bedrijven die in toenemende mate vertrouwen op ‘scale-out’ applicatie-architecturen. De UCS M-Series gaat een flinke stap verder dan conventionele ‘scale-out’ ontwerpen en benut Cisco’s UCS ‘fabric computing’ voor een afgeslankte infrastructuur voor applicaties op cloud-schaal.

De nieuwe Cisco UCS C3160 Rack Server beschikt lokaal over een hoge disk-opslagcapaciteit en is ideaal voor gedistribueerde data-analyse en object stores, ongestructureerde data repositories en de streaming en transcoding van media.

 

 Edge-scale computing

Met de introductie van Cisco UCS Mini is Unified Computing nu geoptimaliseerd voor remote sites, filialen en kleine IT-omgevingen. Deze alles-in-een oplossing biedt servers, opslag en netwerkvoorzieningen in een compacte behuizing die eenvoudig te implementeren en te gebruiken is. Hiermee komen de voordelen van UCS – eenvoud en automatisering van IT – beschikbaar voor een nieuw klantsegment. Voor klanten die werken met grote aantallen remote sites of filialen, maakt UCS-systeembeheer controle over operaties en policies mogelijk voor grootschalige gedistribueerde computing.

 

 Data-intensieve computing en kernapplicaties voor datacenters

Nieuwe vierde-generatie UCS Servers en UCS Director producten leveren de verwerkingskracht en de controle om intensieve data-analyse en een breed scala aan applicaties te versnellen.

·         UCS B200 M4 Blade Server, C220 M4 en C240 M4 Rack Servers zetten Cisco’s traditie van record applicatieprestaties voor verschillende workloads voort.

·         UCS Director Express for Big Data zorgt voor een naadloze beheer- en automatiseringsomgeving die big data en enterprise applicaties verenigt. Cisco’s vernieuwing van het partnership met SAP en Intel levert nu één enkele beheerconsole op voor de gecombineerde SAP HANA- en Hadoop-infrastructuur.

 

Volgens een recent rapport van IDC bekleedt Cisco in Amerika de toppositie als leverancier van x86 blade servers, op basis van omzet/marktaandeel. Cisco heeft ook groei laten zien in de totale wereldwijde servermarkt, aldus het IDC-rapport, met een omzet groei van 39% in de periode van het tweede kwartaal van 2013 tot en met het eerste kwartaal van 2014. In deze periode hebben de andere leveranciers uit de top vijf gelijkblijvende of afnemende resultaten gemeld.

 

 Over Cisco UCS

Cisco UCS verenigt computing, netwerkvoorzieningen, technologie om applicaties te versnellen en systeembeheer in één enkele architectuur. Sinds UCS vijf jaar geleden op de markt is gekomen heeft UCS 36.500 klanten aangetrokken, wat neerkomt op een groei van 30% op jaarbasis. Door in te spelen op de kansen die de opkomende private en hybride cloud bieden, dragen partners van Cisco bij aan deze snelle groei. Zij zijn verantwoordelijk voor 80% van de verkoop UCS.

————-

Over Cisco

Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd leider in IT en helpt organisaties optimaal gebruikt te maken van de kansen van morgen, door te laten zien wat er mogelijk door zaken te verbinden die voorheen niet verbonden waren. Kijk voor het laatste nieuws op http://thenetwork.cisco.com. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com, www.cisco.nl en voor mobiele gebruikers via http://m.cisco.nl. Nieuws, achtergronden en foto’s vindt u op de EMEAR Network: http://ciscoemearnetwork.com of in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.


Voor meer informatie:
Cisco
Iris Mulder
Tel: 020 357 3207
Mob: 06 4184 4279
E-mail: imulder@cisco.com

Check Twice
Cisco Persdesk

Tel: 023 562 8208
E-mail: cisco@checktwice.nl

This entry was posted in blog, pressroom and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Share this article

Title: Innovaties Cisco Unified Computing maken het mogelijk om op elke schaal applicaties te draaien