Press Room

Cisco ondersteunt projecten Hogeschool van Amsterdam

Amsterdam, 15 oktober 2014 – Cisco gaat de komende drie jaar projecten van het MediaLAB Amsterdam van de Hogeschool van Amsterdam ondersteunen. Deze samenwerking heeft als doel de samenwerking in het Amsterdam Creative Industries Network te versterken. Cisco stelt technische faciliteiten beschikbaar, zoals Telepresence (hoogwaardige videoconferencing) voor internationale samenwerking, en geeft studenten toegang tot experts. De samenwerking tussen de Hogeschool van Amsterdam (HvA) en Cisco komt voort uit een succesvol proefproject vorig jaar in Bangalore India en Amsterdam.

 

Rob de Wildt, Directeur Publieke Sector Cisco Nederland: “We hebben vorig jaar goede ervaringen opgedaan met het proefproject en daarom willen we een structurele samenwerking aangaan met het Amsterdam Creative Industries Netwerk en de Hogeschool van Amsterdam. We merken dat de studenten van het MediaLAB een experimentele aanpak hebben, en dat leidt tot onverwachte resultaten. Het project dat we nu ondersteunen, het tegengaan van verspilling in Amsterdam en Bangalore, heeft een interessante relatie met het Internet of Everything (toepassingen van sensoren) en Amsterdam als smart city. De studenten zullen ongetwijfeld ook nu weer met een bijzondere, innovatieve toepassing van technologie komen!”

 

Ook de HvA ziet de voordelen van de samenwerking in. Geleyn Meijer, voorzitter van HvA-domein Digitale Media en Creatieve Industrie: “Met de faciliteiten en de technologische expertise van Cisco komen onze studenten echt tot verrassende innovaties.”

 

Project tegen verspilling in de stad
In het project om verspilling tegen te gaan kijken studenten in Amsterdam naar de verschillende oorzaken van de verspilling, van onachtzaamheid tot marktmechanismen. De studenten in Bangalore richten zich op de verwerking van afval in de stad. Momenteel onderzoeken de studenten verschillende invalshoeken om het probleem aan te pakken en experimenteren ze met sensoren in mogelijke oplossingen

 

Internationale aandacht
Dat de samenwerking tussen Cisco en de Hogeschool van Amsterdam succesvol is blijkt uit de internationale aandacht die het vorige project over veiligheid van vrouwen in de publieke ruimte ontving. Zo werd het project afgelopen week op de Maker Faire in Rome gepresenteerd en won het op 10 oktober 2014 de Best Design Award tijdens de Design & Emotion conference in Bogota, Colombia.

 Overleg tussen studenten in Amsterdam en Bangalore via Telepresence

Veiligheid Indiase vrouwen verbeteren
Vorig jaar ontwikkelden studenten van het MediaLAB in samenwerking met Cisco een openbaar scherm waarop Indiase vrouwen seksuele intimidatie kunnen doorgeven. Studenten uit Amsterdam werkten samen met studenten in Bangalore, India. De opdracht was het verbeteren van de veiligheid van vrouwen op straat. Dit project en de oplossingen die de studenten in Amsterdam en Bangalore hebben bedacht om de veiligheid van vrouwen te verbeteren zijn wereldwijd geroemd op designblogs.

 

————-

 

Over Cisco
Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd leider in IT en helpt organisaties optimaal gebruik te maken van de kansen van morgen, door te laten zien wat er mogelijk is door zaken te verbinden die voorheen niet verbonden waren. Kijk voor het laatste nieuws op
http://thenetwork.cisco.com. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com, www.cisco.nl en voor mobiele gebruikers via http://m.cisco.nl. Nieuws, achtergronden en foto’s vindt u op de EMEAR Network: http://ciscoemearnetwork.com of in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.

 

 

Voor meer informatie:
Cisco
Iris Mulder
Tel: 020 357 3207
Mob: 06 4184 4279
E-mail: imulder@cisco.com

Check Twice
Cisco Persdesk
Tel: 023 562 8208
E-mail: cisco@checktwice.nl

This entry was posted in pressroom and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Share this article

Title: Cisco ondersteunt projecten Hogeschool van Amsterdam