Press Room

Egemin Automation lanceert vier nieuwe E’gv’s

Egemin Automation vernieuwt zijn E’gv-productlijn, zoals de AGV’s of automatisch geleide voertuigen bij Egemin heten. Het bedrijf versterkt hiermee zijn positie als marktleider in het AGV-segment. De nieuwe modellen kunnen lasten hoger heffen en zwaardere gewichten tillen. Dat maakt ze bruikbaar voor een breder scala aan toepassingen dan de huidige reeks. Ondanks de uitbreiding blijft de prijs gelijk. De eerste voertuigen worden vanaf volgende maand al bij klanten ingezet.

 

Zwaardere lasten hoger tillen
Het gaat om in totaal vier nieuwe modellen. Een enkelmast- en dubbelmastversie in de Narrow-reeks, voor ladingen met open vorkopeningen zoals europallets, containers en bakken. Deze E’gv’s kunnen kortere bochten maken en zijn uiterst geschikt voor nauwere ruimtes. Daarnaast vernieuwt Egemin in de Straddle-reeks eveneens met een enkelmast-en dubbelmastversie. Die zijn geschikt voor grote en gesloten ladingen zoals boxpallets, rekken en rollen op vloerniveau. Ze bieden extra stabiliteit bij transport en hefbewegingen.

De enkelmastvoertuigen (FLV2012/N en FLV2012/S) kunnen nu lasten tot 1250 kg dragen; 250 kg meer dan de vorige modellen. Ze kunnen deze ladingen tot twee meter hoogte tillen, twee maal zo hoog als de vorige modellen. De dubbelmastversies (FLV3310/N en FLV3310/S) kunnen maximaal 1000 kg tillen tot een hoogte van 3,3 meter.

 

Geen prijsverhoging
“Met deze nieuwe modellen hebben we een grotere speelruimte in hefhoogte en gewicht. Hierdoor bieden we onze klanten meer vrijheid in transport en behandeling van de ladingen. Aangezien de prijs gelijk blijft, krijgen onze klanten meer voor dezelfde prijs”, aldus Gunter Van Deun, Product Manager E’gv Systems bij Egemin. “De lancering van de nieuwe modellen past binnen Egemins strategie om onze producten voortdurend te verbeteren en te blijven inspelen op behoeften van de markt. Op onze roadmap staan nog aanpassingen aan andere standaardmodellen.”

 

Goed gevulde orderportefeuille
Egemin Automation heeft momenteel een goed gevulde orderportefeuille voor E’gv-systemen. “Momenteel draait onze E’gv Factory, onze productie- en testfabriek voor E’gv’s, op volle toeren. We hebben heel wat voertuigen in aanbouw en er worden meerdere systemen tegelijk getest voordat ze naar de klant vertrekken”, zegt Gunter Van Deun. Egemin Automation verkoopt wereldwijd tussen de 150 en 250 toestellen per jaar en installeert jaarlijks zo’n 40 tot 50 systemen. Daarmee stond Egemin vorig jaar op de eerste plaats in de internationale AGV-statistieken.

 

Foto’s van de nieuwe E’gv-modellen zijn hier te vinden.

 

Over Egemin Automation
Egemin Automation levert automatiseringsprojecten die de logistieke en productieprocessen van industriële bedrijven en openbare infrastructuur verbeteren. Egemin biedt maatwerk waarmee klanten hun concurrentie een stap voor blijven. Doelmarkten zijn distributie en logistiek, life sciences, voedingsindustrie, olie en gas, papier en print en infrastructuur. Egemin benadert de markt vanuit vijf divisies. Handling Automation automatiseert interne logistiek en goederenbehandeling. De divisie Life Sciences zorgt voor validatie, compliance en automatisering. Process Automation biedt procesautomatisering aan de chemische- en voedingsindustrie en de olie-, gas- en nutssector. Infra Automation automatiseert bruggen, sluizen, tunnels, stuwen en pompgemalen. Consulting & Services verleent managementadvies vanuit stevig onderbouwde expertise die op de industriële praktijk is gebaseerd. Egemin zorgt voor professioneel advies, integrale projectuitvoering en technische ondersteuning tijdens de volledige levensduur van de installaties. Egemin werkt internationaal vanuit de hoofdzetel in Zwijndrecht en diverse vestigingen in Europa, Noord-Amerika en Azië. Bij het bedrijf zijn 770 medewerkers in dienst.

 

Contact
Egemin
Michaël Coryn, Marketing Communications Manager
Baarbeek 1, B-2070 Zwijndrecht
T:+32 3 641 13 57
michael.coryn@egemin.com
www.egemin.com

This entry was posted in pressroom and tagged . Bookmark the permalink.

Share this article

Title: Egemin Automation lanceert vier nieuwe E’gv’s