Press Room

Nuance Swype voor iOS 8 nu ook beschikbaar in het Nederlands

Gemakkelijk te gebruiken toetsenbord-app voor de iPhone, iPad en iPod Touch met iOS 8 is nu beschikbaar in ruim 20 talen en geeft automatisch suggesties voor emoji’s.
Merelbeke, België, 5 november 2014

 

Nuance Communications, toonaangevend leverancier van spraak- en beeldoplossingen, maakt bekend dat zijn populaire Swype-toetsenbord voor de iPhone, iPad en iPod Touch met iOS 8 nu beschikbaar is in meer dan 20 talen, waaronder Nederlands. Andere vernieuwingen zijn nieuwe toetsenbordlay-outs en automatische suggesties voor emoji’s. Gebruikers met een iPad krijgen toegang tot alle beschikbare Swype-thema’s. De innovatieve Swype-technologie van continu ‘vegen’ met de vinger veranderde de manier waarop mensen tekst invoeren op smartphones. Binnen 24 uur na de lancering in de Apple App Store was Swype het populairste onafhankelijke, betaalde toetsenbord.

 

“De reacties op Swype for iOS 8 waren bijzonder positief en we hebben de app dan ook meteen geüpdatet met 16 extra talen. Geen enkel ander onafhankelijk, betaald toetsenbord voor iOS 8 ondersteunt momenteel zoveel talen,” verklaarde Aaron Sheedy, Vice President Mobile Solutions, Mobile Division, Nuance. “Gebruikers zijn enthousiast over het gemak waarmee je van de ene naar de andere letter ‘Swypet’. Het is ook heel leuk om te zien hoe woorden en zinnen automatisch verschijnen terwijl jeveegt, bijna even snel als je ze bedenkt.”

Enkele belangrijke kenmerken van de nieuwe Swype voor de iPhone, iPad en iPod Touch:

  • Ondersteuning voor meer talen: Swype was al beschikbaar in het Engels (US), Frans, Italiaans, Duits en Spaans. Het aantal talen is nu uitgebreid tot meer dan 20, met onder andere Deens, Engels (UK), Fins, Grieks, ‘Hinglish’ (een combinatie van Hindi en Engels), Hongaars, Iers, Nederlands, Noors, Pools, Portugees, Roemeens, Russisch, Tsjechisch, Turks en Zweeds.
  • Intuïtieve invoer van emoji’s: Swype suggereert nu automatisch emoji-iconen op basis van de ingevoerde tekst. Dus als een gebruiker bijvoorbeeld blij, verbaasd, koppig of tevreden is, zet Swype meteen de bijpassende emoji in het bericht.
  • Nieuwe toetsenbordlay-outs: Swype biedt nu QWERTY-, QWERTZ- en AZERTY-toetsenborden voor de iPhone, iPad en iPod Touch met iOS 8. Er is ook een nieuwe lay-out speciaal voor de iPad, zodat Swypen gemakkelijker dan ooit is, ongeacht hoe gebruikers hun tablet vasthouden.

 

Bovendien kunnen iPad-gebruikers nu – gratis – alle Swype-thema’s gebruiken.

 

Beschikbaarheid
Swype is nu voor een speciale prijs van €0,89 verkrijgbaar in de App Store op de iPhone, iPad en iPod touch of op www.apple.com/nl/itunes/. Kijk voor meer informatie op www.swype.com.

 

Swype maakt deel uit van de innovaties van Nuance voor het invoeren en herkennen van tekst via spraak, aanraking en natuurlijke taal. Hiermee ontstaat een nieuwe generatie van intelligente systemen en persoonlijke technologieën. Nuance-technologie zorgt ervoor dat mensen op natuurlijke wijze smartphones, tablets, computers, auto’s, tv’s, apps en diensten kunnen gebruiken.

 

Kijk voor meer informatie op www.nuance.com of volg ons op Twitter: @NuanceInc of @Swype

 

Noot voor de redactie: klik hier voor de Swype Press Kit.

 

Over Nuance Communications
Nuance Communications is een wereldwijd toonaangevend leverancier van spraak- en taaloplossingen voor bedrijven en consumenten. Dankzij de technologieën, toepassingen en diensten hebben mensen eenvoudiger toegang tot informatie en kunnen ze gemakkelijker omgaan met toestellen en systemen. Elke dag werken miljoenen gebruikers en duizenden bedrijven met de beproefde oplossingen van Nuance. Ga voor meer informatie naar http://netherlands.nuance.com.

 

Nuance Communications
Vanessa Richter, Senior Public Relations Manager EMEA
Guldensporenpark 32, B-9820 Merelbeke
T: +32(0)9 239 8031
E: vanessa.richter@nuance.com

 

Contact voor journalisten:
Check Twice
Marguérite van der Heijden
T: 023-5628208
E: marguerite@checktwice.nl
www.checktwice.nl
Twitter:@checktwice_pr

This entry was posted in pressroom and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Share this article

Title: Nuance Swype voor iOS 8 nu ook beschikbaar in het Nederlands