Press Room

Inventive Designers benoemt Drupal-bedenker Dries Buytaert tot lid van de raad van bestuur

Antwerpen, 18 december 2014Inventive Designers, ontwikkelaar van software voor multichannel communicatie met klanten, heeft Dries Buytaert (36) per 1 januari 2015 benoemd tot lid van de raad van bestuur. Buytaert is onder andere bekend als bedenker van het bekende content management systeem Drupal en oprichter van Acquia. Inventive Designers zien hem dan ook als de persoon die het bedrijf kan begeleiden bij de internationale groei.

 

Dries Buytaert

Dries Buytaert

Inventive Designers ontwikkelt software waarmee ondernemingen en overheden het aanmaken, versturen en opvolgen van communicatie via e-mail, mobiele applicaties, sms of papier kunnen automatiseren. Het bedrijf richt zich voornamelijk op banken, verzekeringsmaatschappijen, nutsbedrijven, telecomondernemingen en overheden.

 

“Ik ken Inventive Designers en zijn huidige CEO’s al meer dan 15 jaar”, zegt Buytaert. “We praten al jaren over het reilen en zeilen van onze bedrijven en over de uitdagingen als bedrijfsleider. Het opnemen van een mandaat als bestuurder bij Inventive Designers is een logisch vervolg. Ik kijk er naar uit om het bedrijf te helpen bij het realiseren van zijn internationale groeiambities.” Het is voor het eerst dat Buytaert bestuurder wordt van een onderneming die hij niet zelf opgericht heeft of waarvan hij geen aandeelhouder is.

 

“We zijn een groeiende onderneming en vinden het verstandig om een beroep te doen op de ervaring, kennis en raad van iemand als Dries. Onze uitdagingen liggen vooral op het vlak van verdere internationalisering en Software-as-a-Service”, aldus Joke Dehond, CEO van Inventive Designers. “Als softwareontwikkelaar en ondernemer begrijpt hij onze uitdagingen. Zijn inzichten zijn voor ons bedrijf dan ook van onschatbare waarde.”

 

Het bedrijf wil de komende jaren vooral internationaal verder groeien. Voorheen realiseerde Inventive Designers meer dan 90% van zijn omzet in het buitenland, maar de laatste jaren heeft het zich vooral op de thuismarkt gericht. De afgelopen twee jaar heeft de onderneming twaalf extra mensen aangenomen voor de afdelingen ontwikkeling, diensten, verkoop en marketing, en telt hiermee nu 41 medewerkers. Het sloot het vorige boekjaar, dat eindigde op 31 december 2013, af met een omzet van ruim 4,4 miljoen euro, tegenover bijna 4,1 miljoen in 2012. De Belgische firma heeft 280 klanten in 17 landen. In België zijn onder meer Acerta, Belfius, Proximus en de Rijksdienst voor Pensioenen klant.

 

Over Dries Buytaert
Het open source content management systeem Drupal van Dries Buytaert wordt wereldwijd gebruikt om websites te bouwen en te beheren. Onder meer het Witte Huis, Al Jazeera, Cisco, Disney, eBay, General Electric, Harvard, Intel, MIT, NBC, Samsung, Stanford en Time gebruiken Drupal. Met Acquia, dat software en diensten voor Drupal levert, heeft Dries Buytaert een van de meest veelbelovende en snelst groeiende softwarebedrijven in de VS.

 

Over Inventive Designers
Inventive Designers ontwikkelt software en levert diensten waarmee bedrijven en overheden hun communicatie met klanten verbeteren. Met de software Scriptura Engage van Inventive Designers kan gepersonaliseerde informatie via e-mail, mobiele applicaties, sms en papier worden verstuurd, op basis van het profiel en de voorkeur van de ontvanger. Inventive Designers heeft 280 klanten in 17 landen. In België zijn dat onder meer Acerta, Belfius, Proximus en de Rijksdienst voor Pensioenen.

 

Inventive Designers is in 1994 opgericht door Guy Dehond. In december 2012 werden Joke Dehond en Klaas Bals co-gedelegeerd bestuurders en eigenaars van de firma. Die telt 41 medewerkers en boekte in 2013 een omzet van ruim 4,4 miljoen euro. Kijk voor meer informatie op https://www.scripturaengage.com en https://www.inventivedesigners.com

 

Contact voor journalisten:
Quadrant Communications
Bart Inslegers
Marie Popelinkaai 3 bus 1, B-9050 Gent
T: +32 9 210 53 58
M: +32 472 480 186
E: bart@quadrantcommunications.be

This entry was posted in pressroom and tagged , . Bookmark the permalink.

Share this article

Title: Inventive Designers benoemt Drupal-bedenker Dries Buytaert tot lid van de raad van bestuur