Press Room

IVC US bestelt automatisch magazijn met AGV’s bij Egemin

Zwijndrecht (België), 28 januari 2015

 

De Belgische ontwikkelaar en producent van vinylvloeren IVC US heeft een bestelling geplaatst bij Egemin voor een geïntegreerd automatisch magazijnsysteem. De installatie is bestemd voor de Amerikaanse productiefabriek van IVC in Dalton (Georgia) en omvat een automatisch magazijn met AGV’s voor het tussentijdse transport en opslag van slabs en rollen.

 

De vinylbusiness van IVC groeit razendsnel. Om de verwachte groei te ondersteunen, investeert IVC voortdurend in zijn productiefabrieken. Egemin leverde onlangs een geïntegreerd magazijn- en distributie-systeem voor de Belgische productievestiging in Avelgem. Dit turnkey systeem stuurt het volledige logistieke proces – transport, opslag en picking – van LVT (luxueuze vinyltegels) van de productie naar het nieuwe magazijn en distributiehal. Door de positieve ervaringen die zijn opgedaan tijdens dit project, besliste IVC US om voor een nieuw, gelijksoortig project opnieuw met Egemin in zee te gaan in de Verenigde Staten. Voor IVC US zal Egemin het nieuwe distributiecentrum automatiseren en een gedeelte naar productie in de fabriek converteren. Door de automatiseringsslag kan IVC de productie van LVT-tegels in de Verenigde Staten verder optimaliseren.

 

Handling van slabs en rollen

De installatie voor IVC US is een geïntegreerd magazijn- en WIP-transportsysteem. Dat moet de productie- en logistieke processen in de fabriek in Dalton ondersteunen. Het systeem verzorgt het automatische transport en tussentijdse opslag van zgn. ‘slabs’ (samenstellen van plaatdragers en PVC-platen) tussen de productielijnen en het WIP-buffermagazijn (Work In Process). Daarnaast zal het ook instaan voor het automatische transport van gewikkelde rollen en lege rolkernen tussen de rekken en de productielijnen.

Egemin levert voor dit systeem twee ‘slab handling’ E’gv®s uit zijn LTV-reeks (load transfer vehicle) en twee zijdelings ladende ‘roll handling’ E’gv®s uit zijn FLV-reeks (fork lift vehicle), respectievelijk geschikt voor het transport van lasten tot 6.400 kg en 8.000 kg tussen de verschillende productiefasen. Een volautomatisch magazijnsysteem met 1 palletkraan moet de slabs automatisch in- en uitslaan in het magazijn. Het magazijn is uitgerust met een uitgebreide voorzone met in- en uitvoerconveyors waaraan de AGV’s via een interface zijn gekoppeld. De E’wcs-software van Egemin stuurt alle transportflows in het systeem en beheert het magazijn. De software is gekoppeld met de SAP-WM software van IVC. Het systeem wordt in dienst genomen tegen de zomer van 2015.

 

Foto’s
Download foto’s hier:

 

Over IVC

IVC is een Belgisch bedrijf opgericht in 1997 in Avelgem dat vinylvloeren ontwikkelt en produceert. De plaatvinyl- en LVT-producten (luxueuze vinyltegels) van IVC worden verkocht in meer dan 100 landen. Als marktleider in elastische vloeren voor residentieel gebruik in West-Europa en de Verenigde Staten is IVC de snelst groeiende producent van elastische vloeren in de wereld. IVC US is gespecialiseerd in de innovatieve productie van luxueuze glasvezelplaat vinyl, luxueuze vinylplanken en mooie, duurzame en stijlvolle luxueuze vinyltegels. In 2011 bouwde IVC één van de meest moderne en efficiënte productiefabrieken in de industrie in Dalton, Georgia. Deze ultramoderne fabriek huist onder meer de langste vinylplaatlijn ter wereld en de meest geavanceerde apparatuur en machines beschikbaar op de markt.

 

Over Egemin Automation
Egemin Automation levert automatiseringsprojecten die de logistieke en productieprocessen van industriële bedrijven en openbare infrastructuur verbeteren. Egemin biedt maatwerk waarmee klanten hun concurrentie een stap voor blijven. Doelmarkten zijn distributie en logistiek, life sciences, voedingsindustrie, olie en gas, papier en print en infrastructuur. Egemin benadert de markt vanuit vijf divisies. Handling Automation automatiseert interne logistiek en goederenbehandeling. De divisie Life Sciences zorgt voor validatie, compliance en automatisering. Process Automation biedt procesautomatisering aan de chemische- en voedingsindustrie en de olie-, gas- en nutssector. Infra Automation automatiseert bruggen, sluizen, tunnels, stuwen en pompgemalen. Consulting & Services verleent managementadvies vanuit stevig onderbouwde expertise die op de industriële praktijk is gebaseerd. Egemin zorgt voor professioneel advies, integrale projectuitvoering en technische ondersteuning tijdens de volledige levensduur van de installaties. Egemin werkt internationaal vanuit de hoofdzetel in Zwijndrecht en diverse vestigingen in Europa, Noord-Amerika en Azië. Bij het bedrijf zijn 770 medewerkers in dienst.

 

 

Contact

Egemin

Michaël Coryn, Marketing Communications Manager

Baarbeek 1, B-2070 Zwijndrecht

T:+32 3 641 13 57

michael.coryn@egemin.com

www.egemin.com

This entry was posted in pressroom and tagged , , . Bookmark the permalink.

Share this article

Title: IVC US bestelt automatisch magazijn met AGV’s bij Egemin