Press Room

TP Vision zet in op integratie van Android in Philips tv’s

  • TP Vision introduceert tweede generatie Philips tv’s met AndroidTM
  • Modellen die in 2015 gelanceerd worden hebben de nieuwste versie van Android TV*
  • Philips tv’s met Android TV bieden het beste van twee werelden: Google Play Store én het Philips Smart TV-aanbod

 

Amsterdam, 5 januari 2015 – TP Vision gaat in volle vaart door met de integratie van het Android-besturingssysteem in Philips tv’s. Bijna het volledige aanbod van Philips tv’s in 2015, waaronder Philips Smart TV’s en alle Philips UHD-televisies, zal gebaseerd zijn op Android TV.

 

De eerste in Europa en Zuid-Amerika
TP Vision zet volledig in op de integratie van het Android-besturingssysteem in Philips tv’s: het bedrijf is de eerste aanbieder van tv’s met Android op de Europese markt. Daarnaast is TP Vision van plan de Zuid-Amerikaanse consumenten te gaan bedienen met televisies die gebaseerd zijn op Android.

Meer apps
Android Lollipop is volledig geïntegreerd in het tv-platform en brengt specifieke Android TV-apps naar het grote scherm. Met één software development kit (SDK) voor alle platformen kunnen ontwikkelaars zich zonder problemen richten op de ultieme tv-ervaring. “We vervullen een pioniersrol in het grote, snel groeiende ecosysteem dat Android heet, en die voorsprong op de televisiemarkt willen we optimaal benutten,” zegt Albert Mombarg, hoofd Smart TV bij TP Vision. “Het wekt de interesse van een groot aantal ontwikkelaars die nu eenvoudig hun apps geschikt kunnen maken voor verschillende soorten apparaten, waaronder tv’s.”


Philips tv’s vormen een integraal onderdeel van het Android-ecosysteem
Alle Philips tv’s met Android TV bieden het beste van twee werelden. Directe toegang tot de Google Play Store én het brede aanbod van het Philips Smart TV-platform, waaronder video-on-demand en ‘catch-up’ TV-diensten. Bovendien zijn op alle Philips Smart TV’s met Android online gaming diensten beschikbaar, zoals OnLive.

 

Verbeterde gebruikersinterface
De aankomende reeks Philips Smart TV’s zal voorzien zijn van een verder verbeterde grafische interface die gebruikmaakt van de nieuwe Android TV launcher. In combinatie met een opgefrist design en indrukwekkende rekenkracht staat dit garant voor een vloeiende en comfortabele gebruikservaring.

 

Geweldige beeldkwaliteit en Ambilight
Wat TP Vision betreft is de integratie van Android de volgende troef van de zeer gewaardeerde Philips Smart TV. “Door het combineren van superieure beeldkwaliteit in zowel FHD en UHD, onze unieke Ambilight lichttechnologie, smaakvol design en de kracht van Android TV hebben we een optimaal systeem gecreëerd voor de klanten van Philips TV,” aldus Nico Vernieuwe, Chief Commercial Officer bij TP Vision.

 

* uitgezonderd promotionele tv’s; beschikbaarheid van Philips Android TV kan per land verschillen.

 

Over TP Vision
TP Vision is een in tv gespecialiseerde speler in de wereld van visueel digitaal entertainment. Het bedrijf richt zich op het ontwikkelen, produceren en verkopen van Philips tv’s in Europa, Rusland, het Midden Oosten, Brazilië, Argentinië, Uruguay, Paraguay en diverse landen in Azië. TP Vision combineert zijn designexpertise en de innovatieve kennis van Philips TV met de uitstekende prestaties, flexibiliteit en snelheid van TPV Technology. Dankzij deze combinatie van eigenschappen levert het bedrijf slimme, gebruiksvriendelijke en stijlvolle tv’s die de consument een superieure tv-beleving bieden. Met Philips TV is TP Vision wereldwijd marktleider in de hospitalitymarkt. TP Vision, gevestigd in Amsterdam, is de exclusieve merklicentiehouder van Philips TV voor de hierboven genoemde landen. Het bedrijf is voor 100 procent eigendom van TPV,  ’s werelds grootste fabrikant van monitoren en lcd-tv’s. TP Vision heeft bijna 2.000 medewerkers in vestigingen over de hele wereld.

 

Aanvullend persmateriaal en aanvullende informatie
Noot voor de redactie: Video’s en high-res foto’s van TP Vision-producten zijn te vinden op http://www.tpvision.com/press-room/image-library.html. TP Vision werkt in de Benelux samen met pr-bureau Check Twice, een samenwerkingsverband tussen MCS in Nederland en Quadrant Communications in België.

 

Contact voor journalisten in Nederland:
Check Twice PR
TP Vision Persdesk
Tel: +31 (0)23 562 8208
E-mail: tpvision@checktwice.nl

This entry was posted in pressroom and tagged , , . Bookmark the permalink.

Share this article

Title: TP Vision zet in op integratie van Android in Philips tv’s