Press Room

Waar ligt de slimste binnenstad van Nederland?

Amsterdam, 15 januari 2015 –Gemeenten maken steeds meer gebruik van data en slimme technologie om de leefbaarheid van de stad verder te optimaliseren. Denk aan sensoren om te besparen op het ophalen van vuilnis, waterbeheersing, het aanbieden van een Wi-Fi-infrastructuur, parkeerbegeleiding en ‘meedenkende’ lantarenpalen. Vanaf vandaag kunnen deze gemeenten zich nomineren voor de Slimste Binnenstad van Nederland.

 

Onder de noemer de Slimste Binnenstad van Nederland wordt in een onderzoek gekeken naar het langetermijnbeleid van gemeenten en concrete projecten. Aan dit onderzoek is een verkiezing verbonden, die wordt georganiseerd door Smart Data City, een collectief van marktpartijen en ondersteund door netwerkpartners uit de (semi)overheid. Cisco is een van de hoofdsponsors en partner van het onderzoek en de verkiezing. De andere hoofdsponsors zijn ABN AMRO, Intel en 4me. De overige deelnemende partijen zijn Accenture, i3, MicroStrategy, met als ondersteunende netwerkpartijen Digitale Steden Agenda, Geonovum, Jaar van de Ruimte, Provincie Noord-Brabant en Reap.

 

Rob de Wildt, Directeur Publieke Sector Cisco Nederland: “Steden zijn complexe samenlevingsvormen met talloze belanghebbenden die allemaal specifieke informatiebehoeften hebben. Door de data die een slimme stad genereert te combineren en te analyseren kan in deze informatiebehoeften worden voorzien en kunnen innovatieve toepassingen tot stand komen. Onder de noemer van smart cities worden er al veel projecten uitgevoerd om onze steden leefbaarder en aantrekkelijker te maken. Redenen genoeg voor een onderzoek naar de stand van zaken en naar de gemeentelijke smart city-plannen voor de langere termijn. En dan wordt ook duidelijke welke Nederlandse binnenstad de slimste is.”

 

Alle binnensteden in Nederland kunnen aan de verkiezing tot ‘de Slimste Binnenstad van Nederland’ meedoen. Op basis van een uitgebreide analyse worden de finalisten geselecteerd. Een deskundige jury zal de finalisten ontmoeten en met hen in gesprek gaan om de Slimste Binnenstad van Nederland te kunnen bepalen. Er zijn twee categorieën:

  • Categorie 1: ‘Beste Operationeel plan voor Smart City’
  • Categorie 2: ‘Beste Smart City Visie’

 

Voor meer informatie: http://www.smartdatacity.org/slimste-binnenstad/. Gemeenten kunnen zich hier inschrijven: http://www.smartdatacity.org/slimste-binnenstad/upload-doc/

 

Over Cisco
Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd leider in IT en helpt organisaties optimaal gebruik te maken van de kansen van morgen, door te laten zien wat er mogelijk is door zaken te verbinden die voorheen niet verbonden waren. Kijk voor het laatste nieuws op http://thenetwork.cisco.com. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com, www.cisco.nl en voor mobiele gebruikers via http://m.cisco.nl. Nieuws, achtergronden en foto’s vindt u op de EMEAR Network: http://ciscoemearnetwork.com of in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.

 

Voor meer informatie:
Cisco
Iris Mulder
Tel: 020 357 3207
Mob: 06 4184 4279
E-mail: imulder@cisco.com

 
Check Twice
Cisco Persdesk
Tel: 023 562 8208
E-mail: cisco@checktwice.nl

This entry was posted in pressroom and tagged , , . Bookmark the permalink.

Share this article

Title: Waar ligt de slimste binnenstad van Nederland?