Press Room

Cisco maakt resultaten tweede kwartaal boekjaar 2015 bekend

 • Omzet Q1: $11,9 miljard (groei van 7% ten opzichte van Q2 vorig boekjaar)
 • Winst per aandeel Q2: $0,46 GAAP; $0,53 non-GAAP

Amsterdam, 12 februari 2015 – Cisco heeft de resultaten bekend gemaakt over het tweede kwartaal van boekjaar 2015, dat eindigde op 24 januari 2015. In het tweede kwartaal heeft Cisco een omzet behaald van $11,9 miljard. De nettowinst (op basis van GAAP) bedroeg $2,4 miljard, ofwel $0,46 per aandeel. Op basis van non-GAAP was de nettowinst $2,7 miljard ofwel $0,53 per aandeel.

 

“Onze resultaten in het tweede kwartaal laten de voortdurende vooruitgang zien in ons streven om het nummer 1 IT-bedrijf ter wereld te worden. In dit kwartaal is de omzet met 7% gegroeid, met een sterke groei van de winst per aandeel. We hebben ook de beste balans gezien wat betreft de groei in al onze regio’s, producten en segmenten. We hebben goed gepresteerd ondanks een volatiel economisch klimaat,” zegt John Chambers, chairman en chief executive officer van Cisco. “De sterke resultaten zijn het directe resultaat van hoe goed we ons bedrijf gemanaged hebben in de afgelopen drie jaar en van onze leiderschapspositie in belangrijke technologietransities: cloud, mobility, big data, security, collaboration en het Internet of Everything. Elk land, elk bedrijf, werkelijk alles wordt gedigitaliseerd en het netwerk staat centraal in deze transitie.”

 

 

GAAP resultaten

Q2 2015

Q2 2014

vs. Q2 2014

Omzet

$11,9miljard

$11,2 miljard

7,0%

Nettowinst

$2,4 miljard

$1,4 miljard

67,7%

Winst per aandeel

$0,46

$0,27

70,4%

 

Non-GAAP resultaten

Q2 2015

Q2 2014

vs. Q2 2014

Nettowinst

$2,7 miljard

$2,5 miljard

8,9%

Winst per aandeel

$0,53

$0,47

12,8%

De omzet over de eerste zes maanden van boekjaar 2015 was $24,2 miljard, vergeleken met $23,2 miljard over de eerste zes maanden van boekjaar 2014. De nettowinst over de eerste zes maanden van boekjaar 2015, op basis van GAAP, was $4,2 miljard of $0,82 per aandeel, vergeleken met $3,4 miljard of $0,64 per aandeel over de eerste zes maanden van boekjaar 2014. De Non-GAAP nettowinst over de eerste zes maanden van boekjaar 2015 was $5,5 miljard of $1,08 per aandeel, vergeleken met $5,4 miljard of $1,00 per aandeel over de eerste zes maanden van boekjaar 2014.

 

Cisco verhoogt kwartaaldividend
Cisco maakt tevens bekend dat de Board of Directors heeft besloten een kwartaaldividend van $0,21 per aandeel uit te keren; een toename van twee dollarcent ten opzichte van het dividend dat over het voorgaande kwartaal werd uitgekeerd. Het dividend zal op 22 april 2015 worden uitgekeerd aan alle aandeelhouders die op 2 april 2015 aan het eind van de werkdag geregistreerd staan. Het uitkeren van toekomstige dividenden is afhankelijk van de goedkeuring van de Board.

 

“Dit was een goed kwartaal om te starten als CFO,” zegt Kelly Kramer, executive vice president en chief financial officer van Cisco. “Het momentum in de business voelt goed en we zijn enthousiast over de kansen die voor ons liggen. Onze omzetgroei en winst per aandeel stellen ons in staat te blijven teruggeven aan onze aandeelhouders: in het tweede kwartaal hebben we $2,2 miljard uitgekeerd aan de aandeelhouders en we blijven streven naar het jaarlijks teruggeven van ten minste 50% van onze vrije kasstroom. We zijn ook verheugd dat we dit kwartaal ons kwartaaldividend naar $0,21 per aandeel, een toename van 21%.”

 

Overige financiële bijzonderheden

 • De cash flow uit de operaties bedroeg $2,9 miljard in het tweede kwartaal van boekjaar 2015, vergeleken met $2,5 miljard in het eerste kwartaal van boekjaar 2015, en vergeleken met $2,9 miljard in het tweede kwartaal van boekjaar 2014.
 • De waarde van contanten, contant-equivalenten en investeringen bedroegen $53,0 miljard aan het eind van het tweede kwartaal van boekjaar 2015, vergeleken met $52,1 miljard aan het eind van het eerste kwartaal van boekjaar 2015, en vergeleken met $52,1 miljard aan het eind van het vierde kwartaal van boekjaar 2014.
 • In het tweede kwartaal van boekjaar 2015 heeft Cisco een dividend in contanten uitgekeerd van $0,19 per aandeel, ofwel $974 miljoen.
 • Cisco heeft tijdens het tweede kwartaal van boekjaar 2015 ongeveer 44 miljoen aandelen teruggekocht in het kader van zijn programma voor het terugkopen van aandelen, tegen een gemiddelde prijs van $27,63 per aandeel, voor een totale waarde van $1,2 miljard. Per 24 januari 2015 heeft Cisco in totaal 4,4 miljard aandelen teruggekocht en uit de handel genomen, tegen een gemiddelde prijs van $20,73 per aandeel, voor een totale waarde van ongeveer $90,7 miljard, sinds de start van het programma voor het terugkopen van aandelen. Het resterende bedrag dat is gereserveerd voor het terugkopen van aandelen bedraagt ongeveer $6,3 miljard, zonder einddatum.

 

Internet of Everything

 • De Metropolitan Regional Government van Santiago heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Cisco Chili met als doel Santiago te veranderen in een ‘smart city’.
 • Cisco heeft de opening aangekondigd van een nieuwe Internet of Everything (IoE) Innovation Center in Tokio.

 

Fast IT

 • Cisco heeft het Cisco 2015 Annual Security Report gepubliceerd dat een toenemende kloof signaleert tussen de perceptie en de werkelijkheid als het gaat om het op orde hebben van de cybersecurity.
 • De Cisco Connected Analysis voor het IoE werd geïntroduceerd
  om klanten te helpen toegang te krijgen tot data, deze te analyseren en op basis daarvan actie te ondernemen – van de cloud tot het datacenter en tot de rand van het netwerk.
 • Cisco en IBM hebben de VersaStack-oplossing aangekondigd, een combinatie van de innovatieve Cisco UCS Integrated Infrastructure en de efficiënte IBM Storwize storagesysteem
 • De vierde jaarlijkse Cisco Global Cloud Index (2013-2018) voorspelt dat het dataverkeer in de komende vijf jaar bijna zal verdrievoudigen en dat de cloud 76 procent van het totale datacenterverkeer vertegenwoordigt.
 • Cisco Meraki-oplossingen zullen worden gebruikt om internet-connectiviteit te bieden in het kader van Mexico Conectado, een programma van de Mexicaanse federale overheid dat de bevolking breedband connectiviteit biedt op openbare plaatsen.
 • Cisco heeft aangekondigd dat vier nieuwe cloudproviders in Latijns-Amerika zijn toegetreden tot het Intercloud-ecosysteem.
 • Cisco heeft aangekondigd dat belIN SPORTS Cisco Videoscape TV platform heeft geselecteerd om een geavanceerde sportvideo’s aan te bieden in meer dan 20 landen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

 

Innovatie

 • Cisco heeft de acquisitie afgerond van Neohapsis om veelomvattende diensten aan te bieden die klanten helpen om de security op te bouwen die nodig is om in de huidige markten veilig en concurrerend te blijven.
 • Cisco en Charter Communications hebben een strategische overeenkomst gesloten om Cisco-producten te leveren ter ondersteuning van Charter’s video-oplossing van de volgende generatie.
 • In december 2014 heeft Cisco 30 jaar innovatie gevierd.
 • Cisco heeft Project Squared aangekondigd, een app voor zakelijke samenwerking die chat, audio, video, vergaderingen met meerdere partijen en het delen van content combineert en voorziet in de veeleisende samenwerkingsbehoeften van moderne teams.
 • Cisco heeft de Telepresence IX5000 series geïntroduceerd, een kwaliteitsoplossing voor videovergaderen, geschikt voor 6 tot 18 personen.
 • Cisco werd door Boston Consulting Group genoemd als een van de 50 meest innovatieve bedrijven. Cisco maakte een sprong van 46e naar de 14e plaats.

 

————-

 

Over Cisco
Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd leider in IT en helpt organisaties optimaal gebruik te maken van de kansen van morgen, door te laten zien wat er mogelijk is door zaken te verbinden die voorheen niet verbonden waren. Kijk voor het laatste nieuws op http://thenetwork.cisco.com. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com, www.cisco.nl en voor mobiele gebruikers via http://m.cisco.nl. Nieuws, achtergronden en foto’s vindt u op de EMEAR Network: http://ciscoemearnetwork.com of in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.


Voor meer informatie:
Cisco
Iris Mulder
Tel: 020 357 3207
Mob: 06 4184 4279
E-mail: imulder@cisco.com

 

Check Twice
Cisco Persdesk
Tel: 023 562 8208
E-mail: cisco@checktwice.nl

This entry was posted in pressroom and tagged , . Bookmark the permalink.

Share this article

Title: Cisco maakt resultaten tweede kwartaal boekjaar 2015 bekend