Press Room

Cisco maakt resultaten derde kwartaal boekjaar 2015 bekend

 • Omzet Q3: $12,1 miljard (groei van 5% ten opzichte van Q3 vorig boekjaar)
 • Winst per aandeel Q3: $0,47 GAAP; $0,54 non-GAAP

Amsterdam, 14 mei 2015 – Cisco heeft de resultaten bekend gemaakt over het derde kwartaal van boekjaar 2015, dat eindigde op 25 april 2015. In het derde kwartaal heeft Cisco een omzet behaald van $12,1 miljard. De nettowinst (op basis van GAAP) bedroeg $2,4 miljard, ofwel $0,47 per aandeel. Op basis van non-GAAP was de nettowinst $2,8 miljard ofwel $0,54 per aandeel.

 

“Cisco bevindt zich in een zeer sterke positie en we hebben weer een solide kwartaal afgeleverd. Onze visie en strategie werken en we doen het zeer goed in een moeilijke omgeving, zoals we hebben laten zien met onze omzetgroei, winst, sterke bruto marges en het genereren van cash. Onze klanten voelen het tempo van verandering en disruptie in elke sector en markt. Zij weten dat hun succes afhangt van de digitalisering van hun business. Of ze nu zelf de disruptie veroorzaken of een gevestigde onderneming zijn, zij komen naar Cisco als strategische partner. We denken dat we een voorsprong nemen op de concurrentie dankzij dezelfde formule die we altijd gebruiken: het integreren van   onze producten in elke categorie met architecturen en oplossingen die werkelijke voordelen opleveren. We hebben deze kans gecreëerd en het is aan ons die te benutten”, zegt John Chambers, chairman en chief executive officer van Cisco.

 

“Ik ben zeer vereerd en trots dat ik Cisco de afgelopen twintig jaar heb mogen leiden en ons naar dit positieve omslagpunt heb gebracht. We hebben een enorme kans om onze voorsprong verder uit te bouwen, en met Chuck Robbins als de CEO voor de volgende fase van Cisco, hebben we precies de juiste leider om die kans te benutten. Ik heb buitengewoon veel vertrouwen in onze toekomst.”

GAAP resultaten

 

Q3 2015

Q3 2014

vs. Q3 2014

Omzet

$12,1 miljard

$11,5 miljard

5,1%

Nettowinst

$2,4 miljard

$2,2 miljard

11,7%

Winst per aandeel

$0,47

$0,42

11,9%

 

Non-GAAP resultaten

 

Q3 2015

Q3 2014

vs. Q3 2014

Nettowinst

$2,8 miljard

$2,6 miljard

5,9%

Winst per aandeel

$0,54

$0,51

5,9%

 

De omzet over de eerste negen maanden van boekjaar 2015 was $36,3 miljard, vergeleken met $34,8 miljard over de eerste negen maanden van boekjaar 2014. De nettowinst over de eerste negen maanden van boekjaar 2015, op basis van GAAP, was $6,7 miljard of $1,29 per aandeel, vergeleken met $5,6 miljard of $1,06 per aandeel over de eerste negen maanden van boekjaar 2014. De non-GAAP nettowinst over de eerste negen maanden van boekjaar 2015 was $8,3 miljard of $1,62 per aandeel, vergeleken met $8,0 miljard of $1,51 per aandeel over de eerste negen maanden van boekjaar 2014.

 

Contanten, contant-equivalenten en investeringen

 • De cash flow uit de operaties bedroeg $3,0 miljard in het derde kwartaal van boekjaar 2015, vergeleken met $2,9 miljard in het tweede kwartaal van boekjaar 2015, en vergeleken met $3,2 miljard in het derde kwartaal van boekjaar 2014.
 • De waarde van contanten, contant-equivalenten en investeringen bedroegen $54,4 miljard aan het eind van het derde kwartaal van boekjaar 2015, vergeleken met $53,0 miljard aan het eind van het tweede kwartaal van boekjaar 2015, en vergeleken met $52,1 miljard aan het eind van het vierde kwartaal van boekjaar 2014.

 

Dividend en programma voor het terugkopen van aandelen

 • In het derde kwartaal van boekjaar 2015 heeft Cisco een dividend in contanten uitgekeerd van $0,21 per aandeel, ofwel $1,1 miljard.
 • Cisco heeft tijdens het derde kwartaal van boekjaar 2015 ongeveer 35 miljoen aandelen teruggekocht in het kader van zijn programma voor het terugkopen van aandelen, tegen een gemiddelde prijs van $28,39 per aandeel, voor een totale waarde van $1,0 miljard. Per 25 april 2015 heeft Cisco in totaal 4,4 miljard aandelen teruggekocht en uit de handel genomen, tegen een gemiddelde prijs van $20,80 per aandeel, voor een totale waarde van ongeveer $91,7 miljard sinds de start van het programma voor het terugkopen van aandelen. Het resterende bedrag dat is gereserveerd voor het terugkopen van aandelen bedraagt ongeveer $5,3 miljard, zonder einddatum.

 

“Ik ben erg tevreden over het kwartaal. We hebben het goed gedaan en de strategie werkt”, zegt Kelly Kramer, executive vice president en chief financial officer van Cisco. “Er was wederom een goede balans binnen ons portfolio en we hebben een omzet behaald van $12,1 miljard, een toename van 5%. De winst per aandeel groeide sneller dan de omzet. We zijn cash blijven genereren en hebben nog eens $2,1 miljard uitgekeerd aan onze aandeelhouders. We hebben een sterke marktpositie, we managen het bedrijf goed en zijn gericht op het leveren van waarde voor onze klanten en aandeelhouders. Het is een spannende tijd.”

 

Internet of Everything

 • Cisco heeft een onderzoek gepubliceerd over hoe de adoptie van het Internet of Everything door de olie- en gasindustrie het Amerikaanse bruto nationale product de komende met 0,8%, of $816 miljard, kan doen toenemen.
 • Cisco heeft een IoE Innovation Center geopend in Berlijn, dat in minder dan een half jaar na opening een nieuwe asset management oplossing introduceerde.
 • Cisco gaat investeren in een Cisco IoE Innovation Center in Australië, een van de acht van deze centra wereldwijd.
 • Cisco heeft Connected Roadways aangekondigd, een reeks gevalideerde oplossingen die IoE gebruiken om afzonderlijke transportsystemen te verbinden om zo de veiligheid te vergroten, het aantal ongelukken te reduceren, de doorstroming van het verkeer te bevorderen en op zeer veilige manier een gecentraliseerd beeld te geven van snelwegsystemen.

 

Nieuwe generatie IT

 • Cisco heeft Cisco Collaborative Knowledge geïntroduceerd, een software-as-a-service (SaaS) oplossing die ontworpen is om klanten te helpen hun organisatie meer kracht te geven en medewerkers de beschikking te geven over digitale tools en technologie die nodig is om real-time toegang te krijgen tot experts, kennis en opleidingen.
 • Cisco heeft een groot aantal nieuwe mogelijkheden en diensten voor security professionals aangekondigd die uitgebreide informatie en analyses bieden van potentiële dreigingen, alsmede oplossingen voor de bescherming tegen aanvallen en het beantwoorden en herstellen van aanvallen.
 • Cisco heeft drie significante verbeteringen doorgevoerd in het Cisco Evolved Programmable Network (EPN) portfolio, een open, rekbaar en applicatie-centrisch netwerkinfrastructuur-raamwerk waarmee service providers de time-to-revenue kunnen versnellen, terwijl zij de kosten van het in gebruik nemen van nieuwe diensten kunnen reduceren.
 • Om het voor klanten gemakkelijker te maken om zakelijk voordeel te behalen, heeft Cisco software resale overeenkomsten gesloten met Cloudere, Hortonworks en MapR voor hun Apache Hadoop datamanagement-mogelijkheden en innovatie.
 • Cisco heeft de acquisitie afgerond van Embrane, een leverancier van een lifecycle-management platform voor applicatie-centrische netwerkdiensten.

 

Innovatie

 • Een van de grootste retailketens van Brazilië, CSD, heeft Cisco-technologie gekozen voor zijn comunicatie-infrastructuur.
 • Cisco en Globo, een grote omroeporganisatie in Brazilië en een de grootse contentproducenten wereldwijd werken samen aan een grootschalig project om Globo wendbaarder te maken door het virtualiseren en orkestreren van de netwerkfuncties en de workflows die nodig zijn voor het beheren, het afleveren en het delen van de geproduceerde content met nieuwe media content partners.
 • Werknemers in vele sectoren gebruiken nu Cisco Spark om eenvoudig en op een zeer veilige manier samen te werken binnen en buiten hun organisaties zoals dat voorheen niet mogelijk was.
 • Cisco heeft een uitbreiding aangekondigd van zijn cloud- en datacenter-relatie met Microsoft voor een nieuw technologieplatform dat ontworpen is om het afleveren van diensten te versnellen en om voor cloud providers de reis naar de Cisco Intercloud te stroomlijnen.
 • Cisco heeft aangekondigd dat EE, de grootste mobiele operator in het Verenigd Koninkrijk, gebruik gaat maken van Cisco small cells om het toenemende aantal enterprise-klanten te ondersteunen. Cisco’s end-to-end small cell-oplossingen zijn schaalbaar en geschikt voor kleine, middelgrote en grote bedrijfspanden.
 • Cisco heeft aangekondigd dat AT&T zijn gevirtualiseerde mobile internetoplossing zal gebruiken om de klanten in de automobielindustrie te voorzien van geavanceerde ‘connected’ auto-diensten.
 • Sao Paulo International Airport gebruikt Cisco technologie om zijn technologie- en telecommunicatie-infrastructuur te integreren en op te waarderen.
 • Telstra en Cisco hebben de intentie om hun strategische samenwerking uit te breiden door de zakelijke klanten van Telstra wereldwijd te voorzien van een on-demand reeks van cloud en managed netwerkdiensten.

————

 

Over Cisco
Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd leider in IT en helpt organisaties optimaal gebruik te maken van de kansen van morgen, door te laten zien wat er mogelijk is door zaken te verbinden die voorheen niet verbonden waren. Kijk voor het laatste nieuws op
http://thenetwork.cisco.com. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com, www.cisco.nl en voor mobiele gebruikers via http://m.cisco.nl. Nieuws, achtergronden en foto’s vindt u op de EMEAR Network: http://ciscoemearnetwork.com of in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.


Voor meer informatie:

Cisco

Iris Mulder

Tel: 020 357 3207

Mob: 06 4184 4279

E-mail: imulder@cisco.com
Check Twice
Cisco Persdesk

Tel: 023 562 8208

E-mail: cisco@checktwice.nl

 

 

This entry was posted in pressroom. Bookmark the permalink.

Share this article

Title: Cisco maakt resultaten derde kwartaal boekjaar 2015 bekend