Press Room

SDN-samenwerking Cisco en Telindus naar volgende fase

  • Organisatorische impact van groot belang voor succesvolle uitrol van software defined networks

Amsterdam, 1 juli 2015 – De samenwerking tussen Cisco en partner Telindus op het gebied Software Defined Anything (SDx) is een nieuwe fase ingegaan. Waar deze samenwerking tot nu toe gericht was op het geven van inhoudelijke informatie over de technologie en Application Centric Infrastructure – Cisco’s implementatie van SDN – komt nu de impact op de organisatie aan bod.

 

Jan Heijdra, Strategic Product Sales Specialist ACI, Cisco EMEAR: “Wat SDN inhoudt weten de meeste bedrijven nu wel en we zien dat de discussie over SDN vanuit businessperspectief op gang komt. SDN maakt het mogelijk om veel meer vanuit een applicatiegedachte te werken, die bepaald wordt door wat relevant is voor de business. Vanuit de business is er ook behoefte om veel dynamischer te kunnen opereren, maar meestal houdt de huidige IT-infrastructuur dat tegen. Organisaties eisen daarom dat IT samen met de business naar de beste IT-infrastructuur toewerken. Dat vraagt andere vaardigheden van de IT-medewerkers en het heeft impact op hun loopbaan.”

 

Harm de Haan, Manager Consultancy en Advisory Board member bij Telindus: “SDx is niet meer weg te denken uit de huidige IT. De vraag is niet óf je er aan moet beginnen, maar wanneer. Bij het ontstaan van SDx is veel gefocust op ‘snel’, ‘schaalbaar’ en dat zijn vooral uitdagingen voor organisaties met een dynamische IT-omgeving. Vandaag de dag zien we ontwikkelingen ontstaan die ook meer gericht zijn op een veiligere en beter beheersbare infrastructuur. De IT- infrastructuur wordt steeds complexer met allerlei invloeden van bijvoorbeeld cloudmethodieken en strenger wordende regelgevingen. SDx is een middel om hier op te kunnen reageren. We zien echter in de praktijk dat dit niet alleen van grote invloed op de IT-infrastructuur is, maar ook op de organisatie. Een andere mindset, werkwijze en zelfs andere vaardigheden zijn nodig om het volle potentieel uit SDx te halen. Ook is een betere aansluiting nodig tussen de uitdagingen van de organisatie en de IT-afdeling. De IT-afdeling wordt dan veel meer een instrument om de organisatie succesvoller te laten worden.”

 

Cisco en Telindus gaan nu samen met klanten tijdens brainstormsessies in beeld brengen waar de organisatorische uitdagingen van SDx liggen. Op basis van praktijkervaringen die Cisco en Telindus hebben opgedaan, kunnen zij aangeven hoe organisaties daar het beste mee kunnen omgaan. In de tweede fase gaat het ook om een verdere verdieping, veel meer gericht op wat er nog meer mogelijk is met SDx/ACI. Dat gaat verder dan alleen het netwerk, en omvat bijvoorbeeld ook security en het overstappen op een DevOps-werkwijze, die een vergaande samenwerking tussen applicatieontwikkelaars en andere IT-disciplines mogelijk maakt. Tot slot organiseren beide bedrijven SDx-workshops en zijn er whitepapers beschikbaar over SDx en SDN.

 

———–

 

Over Cisco
Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd leider in IT en helpt organisaties optimaal gebruik te maken van de kansen van morgen, door te laten zien wat er mogelijk is door zaken te verbinden die voorheen niet verbonden waren. Kijk voor het laatste nieuws op http://thenetwork.cisco.com. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com, www.cisco.nl en voor mobiele gebruikers via http://m.cisco.nl. Nieuws, achtergronden en foto’s vindt u op de EMEAR Network: http://ciscoemearnetwork.com of in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.

 


Voor meer informatie:
Cisco
Iris Mulder
Tel: 020 357 3207
Mob: 06 4184 4279
E-mail: imulder@cisco.com

 
Check Twice
Cisco Persdesk
Tel: 023 562 8208
E-mail: cisco@checktwice.nl

This entry was posted in pressroom and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Share this article

Title: SDN-samenwerking Cisco en Telindus naar volgende fase