Press Room

Nieuwe Philips-tv’s brengen innovaties in Android, geluid en Ambilight

 • Combinatie van eersteklas vakmanschap en designervaring levert Philips-tv’s iF en Red dot design awards op
 • Designjury erkent ook innovatieve ontwikkeling geluid en Ambilight
 • Drie nieuwe 4K Ultra HD-tv’s zijn de sterren van het aanbod voor 2015, dat onder meer de 8901-serie en het nieuwe Ambilight-projectiesysteem omvat
 • Het programma voor 2015 gaat verder met het verbeteren van de Android TV-ervaring

Berlijn, 3 september 2015 – De nieuwe 8601-serie van Philips TV heeft zowel iF als Red Dot 2015 product design awards gewonnen, terwijl ook de nieuwe gebogen 8700-serie ook goed is voor een Red Dot 2015 award. De bestaande 7100-serie werd ook al bekroond door zowel de iF- als de Red Dot-jury.

 

Alle nieuwe Philips-tv’s draaien op Android L, resulterend in moeiteloze navigatie en bediening en toegang tot een schat aan tv-georiënteerde apps uit de Google Play Store.

 

 

Philips AmbiLux: de ultieme meeslepende kijkervaring

 • Revolutionair Philips Ambilight projectiesysteem bevrijdt het beeld van de beperkingen van het scherm en brengt de actie tot leven op de wand rond de TV
 • Ambilight bereikt nieuwe hoogten dankzij negen achterop gemonteerde pico-projectoren die het beeld van het scherm gedetailleerd en contrastrijk uitbreiden
 • De ultradunne rand zorgt ervoor dat de Ambilight-projectie naadloos aansluit op het scherpe, gedetailleerde 4K Ultra HD-beeld
 • Slank frame en vlakke draadvoet, vervaardigd uit hoogwaardige materialen
 • Pixel Precise Ultra HD converteert content naar prachtig UHD-resolutie, met vloeiende, maar ook haarscherpe en uitzonderlijk contrastrijke bewegende beelden
 • Philips AmbiLux staat garant voor een nóg betere Android TV-ervaring

 

De Philips AmbiLux 4K Ultra HD TV brengt de toch al meeslepende Ambilight-ervaring naar een prachtig nieuw hoogtepunt met de introductie van de Ambilight-projectietechnologie.

 

Het klassieke Philips Ambilight-systeem maakt gebruik van rijen op de achterkant van het toestel gemonteerde LED’s die een halo van gekleurd licht op de wand achter de tv werpen. Het lichtschijnsel volgt de kleuren op het scherm, waardoor de indruk van een groter beeld ontstaat. Met de revolutionaire Ambilight-projectietechnologie rukken de werkelijke beelden zich los van de beperkingen van het televisietoestel, met behulp van negen kleine pico-projectoren op de achterkant. Met superieure bewegende beelden, levendige kleuren en een ongekend contrast verlegt het Ambilight-projectiesysteem de grenzen van het tv-kijken.

 

De Philips AmbiLux, met een schermgrootte van 164 cm (65″), heeft een slank frame en rust op een vlakke draadvoet, dit alles vervaardigd uit hoogwaardige materialen. Met de AmbiLux brengt Philips een tv op de markt die er net zo goed uitziet als hij presteert.

 

Philips 8601: ultraslank, vierzijdig Ambilight, uniek soundsystem

 • De Philips 8601-serie heeft het nieuwste bekroonde Philips beeldverwerkings- en BrightPro-systeem aan boord, voor de scherpste en meest gedetailleerde beelden, die bovendien dubbel zo helder zijn als die van een standaard-tv
 • 18-speaker, 50W soundsystem met afneembare slanke speakers brengt superieur geluid terug naar de tv
 • Vierzijdig Ambilight en 4k Ultra HD zorgen voor een ongelooflijk scherpe en meeslepende kijkervaring
 • Philips Perfect Pixel Ultra HD en BrightPro resulteren in uitzonderlijk scherpe en contrastrijke beelden die twee keer zo helder zijn als die van normale tv’s
 • Philips 8601-reeks biedt verbeterde Android TV-ervaring

 

De 8601 beschikt verder over een vernieuwend soundsystem, dat zorgt voor prachtig en wijds geluid. Het 18-luidsprekersysteem met 16 micro-drivers en twee ingebouwde Neodymium-subwoofers levert een machtig totaalvermogen van 50W.

 

De micro-drivers zijn gemonteerd in twee fraaie naadloze, gepolijste donkerchromen luidsprekers, die langs de linker- en rechterzijde van het toestel zijn gemonteerd, maar ook losgekoppeld kunnen worden, zodat ze verder uit elkaar kunnen worden geplaatst, desgewenst op een optionele voet. Het resultaat is een set met een eigen draadloos geluidssysteem, dat meeslepend geluid voortbrengt met een rijke bas en kristalheldere hoge tonen.

 

De Philips 8601 is verkrijgbaar in 139 cm (55”) en 164 cm (65”). Het is een prachtige tv met vierzijdig Ambilight, uitzonderlijke beeld- én geluidskwaliteit, mooi Europees design en eersteklas vakmanschap.

 

Philips 8700: de nieuwste gebogen Philips-tv, mét gebogen soundbar
Met driezijdig Ambilight, donkermetalen accenten en een “Nu Arch”-voet vormt de nieuwste gebogen Philips 4k UHD TV een fraaie completering van ieder interieur.

De Philips 8700-serie, verkrijgbaar in 139 cm (55 “) en 164 cm (65”), is uitgerust met krachtige beeldverwerkings- en Ultra Resolution upscaling-technologie voor haarscherpe, gedetailleerde en contrastrijke beelden, ongeacht de aangesloten bron.

 

Een slanke, gebogen chromen soundbar met een aflopend patroon van microscopische gaatjes vervolmaakt het elegante design en zorgt voor een geluidskwaliteit die het gedetailleerde en krachtige beeld van de 8700-serie waardig is.

 

Over TP Vision
TP Vision is een in tv gespecialiseerde speler in de wereld van visueel digitaal entertainment. Het bedrijf richt zich op het ontwikkelen, produceren en verkopen van Philips tv’s in Europa, Rusland, het Midden Oosten, Brazilië, Argentinië, Uruguay, Paraguay en diverse landen in Azië. TP Vision combineert zijn designexpertise en de innovatieve kennis van Philips TV met de uitstekende prestaties, flexibiliteit en snelheid van TPV Technology. Dankzij deze combinatie van eigenschappen levert het bedrijf slimme, gebruiksvriendelijke en stijlvolle tv’s die de consument een superieure tv-beleving bieden. Met Philips TV is TP Vision wereldwijd marktleider in de hospitalitymarkt. TP Vision, gevestigd in Amsterdam, is de exclusieve merklicentiehouder van Philips TV voor de hierboven genoemde landen. Het bedrijf is voor 100 procent eigendom van TPV,  ’s werelds grootste fabrikant van monitoren en lcd-tv’s. TP Vision heeft bijna 2.000 medewerkers in vestigingen over de hele wereld.

 

Aanvullend persmateriaal en aanvullende informatie
Noot voor de redactie: Video’s en high-res foto’s van TP Vision-producten zijn te vinden op http://www.tpvision.com/image-library/. TP Vision werkt in de Benelux samen met pr-bureau Check Twice, een samenwerkingsverband tussen MCS in Nederland en Quadrant Communications in België.

 

Contact voor journalisten in Nederland:
Check Twice PR
TP Vision Persdesk
Tel: +31 (0)23 562 8208
E-mail: tpvision@checktwice.nl

This entry was posted in pressroom and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Share this article

Title: Nieuwe Philips-tv’s brengen innovaties in Android, geluid en Ambilight