Press Room

Egemin lanceert de E’gv Compact op de Europese markt

Egemin Automation lanceert de E’gv® Compact op de Europese markt. Dit nieuwe type AGV (automatisch geleid voertuig) in de E’gv-productreeks van Egemin zal aan het publiek worden voorgesteld op de Logistica-beurs in Utrecht die plaatsvindt van 10 tot 13 november. De E’gv Compact is een compact maar robuust nieuw automatisch geleid voertuig dat standaardladingen kan vervoeren met een hogere capaciteit dan de AGC’s (automatic guided carts) die momenteel op de markt beschikbaar zijn. Egemin zal de E’gv Compact op de markt brengen als aanvulling op de bestaande voertuigmodellen van zijn premium E’gv-productreeks die zijn aangepast voor specifieke toepassingen.

 

Standaard off-the-shelf ontwerp

De E’gv Compact is snel en gemakkelijk te installeren en is geschikt voor vele standaardbewegingen. Door zijn lagere prijs zorgt de Compact voor een snellere ROI dan een aangepaste AGV. Omdat de E’gv Compact is voorzien van een heavy-dutychassis van gelast staal, is het een robuuste oplossing voor vele toepassingen. Het nieuwe Compact model kan volledig geworden geïntegreerd in bestaande of nieuwe Egemin E’gv-systemen. Hierdoor kunnen eenvoudige transportbewegingen aan een complex systeem worden toegevoegd zonder dat daarvoor extra aangepaste voertuigen nodig zijn. Dankzij zijn off-the-shelf standaardontwerp, zijn voor de E’gv Compact geen bijkomende aanpassingen vereist. De levertijd is ongeveer 75% korter dan bij een aangepaste AGV.

 

Compacte functionaliteit

De E’gv Compact brengt eenvoud in geautomatiseerde transportbewegingen. Speciale functies die nodig zijn voor complexere bewegingen en geavanceerde behandeling, zoals het laden van vrachtwagens, natuurlijke navigatie, rijpaden met dynamische geleiding, tiltende en side-shift vorken en geïntegreerde sensoren voor pickingmethodes, zijn uit het voertuigconcept verwijderd. Hierdoor is de E’gv Compact de ideale transportoplossing voor standaardtoepassingen zoals:

  • vloergebonden transport
  • transport van conveyor naar conveyor
  • end-of-line transport naar klaarzetzones
  • transport van WIP naar klaarzetzones
  • lossen van vrachtwagen naar trekker of JIT-levering van onderdelen aan de productie.

 

Concept van modulaire voertuigen

De E’gv Compact is verkrijgbaar met verschillende optionele lastopnamemiddelen. De basisversie van de E’gv Compact die op de Logistica-beurs zal worden voorgesteld is een trekker voor het trekken van wagens tot 4500 kg. Dit is ongeveer vijf keer de capaciteit van een AGC. Het basisvoertuig kan eveneens worden uitgerust met hefvorken als heftruckvoertuig in counterbalance, smalle of brede versie of als transfervoertuig met enkele of dubbele rollenbanen.

 

De E’gv Compact werd in de lente van dit jaar geïntroduceerd op de Amerikaanse markt tijdens de ProMAT-beurs. Sindsdien werden reeds twee E’gv Compact-systemen met meerdere voertuigen besteld door Amerikaanse klanten. En er zitten nog vele andere projecten in de sales-pijplijn.

 

Foto’s
Download foto’s van de nieuwe E’gv Compact hier: http://1drv.ms/1MyFkZl

 

Over Egemin Automation
Egemin Automation ontwikkelt, integreert en onderhoudt logistieke automatiseringsoplossingen voor een efficiëntere interne logistiek en goederenbehandeling in magazijnen, productie en distributie. Egemin Automation biedt standaardoplossingen en werkt oplossingen op maat uit waarmee klanten hun concurrenten een stap voor blijven. Doelmarkten zijn distributie en logistiek, de farmaceutische industrie, voedingsindustrie en productiebedrijven. Het bedrijf biedt geavanceerde oplossingen voor klanten zoals automatische magazijn- en distributiesystemen, automatisch geleide voertuigen en vloerkettingbaansystemen. De kernactiviteiten zijn logistiek advies, turnkey automatiseringsprojecten en technische ondersteuning tijdens de volledige levensduur van de installaties. Egemin werkt internationaal vanuit hoofdkantoor in Zwijndrecht (België) en diverse vestigingen in Europa, Noord-Amerika en Azië. Bij het bedrijf zijn 350 medewerkers in dienst.

 

Egemin Automation maakt sinds augustus 2015 deel uit van de wereldwijde KION Group, één van de toonaangevende spelers in intralogistiek. De KION Group – die de zeven merken Linde, STILL, Fenwick, OM STILL, Baoli, Voltas en Egemin Automation omvat – is de grootste fabrikant van industriële heftrucks in West en Oost Europa, de wereldwijde nummer twee in de industrie en de grootste buitenlandse leverancier in China. De KION Group is gevestigd in Wiesbaden, Duitsland, en is aanwezig in meer dan 100 landen. De KION Group telde in 2014 bijna 23.000 werknemers en behaalde een omzet van ongeveer €4,7 miljard. KION GROUP AG staat genoteerd op de Duitse beurs van Frankfurt Exchange sedert juni 2013 en is toegelaten tot de MDAX, de Duitse beursindex voor middelgrote bedrijven sedert september 2014.

  

Contact

Egemin

Michaël Coryn, Marketing Communications Manager

Baarbeek 1, B-2070 Zwijndrecht

T:+32 3 641 13 57

michael.coryn@egemin.com

www.egemin.com

This entry was posted in pressroom and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Share this article

Title: Egemin lanceert de E’gv Compact op de Europese markt