Press Room

Cisco security-rapport 2016 wijst op teruglopend vertrouwen in beveiligingsmaatregelen

Amsterdam, 19 januari 2016 – In zijn 2016 Annual Security Report meldt Cisco dat slechts 45% van de organisaties wereldwijd vertrouwen heeft in hun beveiligingsmaatregelen. De overgrote meerderheid (92%) gaat ervan uit dat zowel wetgevers als investeerders van bedrijven verwachten dat zij transparanter moeten worden over de cyberrisico’s die zij lopen en hoe zij daarmee omgaan.

 

Verder is het aantal organisaties dat aangeeft dat hun security-infrastructuur up-to-date is, met 10 procent gedaald ten opzichte van 2014. Ook signaleert het rapport dat de security van MKB-bedrijven structureel achterblijft.

 

Andere belangrijke trends die het rapport noemt zijn een toename van het uitbesteden van security en het door Cisco terugdringen van de gemiddelde detectietijd van een cybercime-incident, van 46 uur tot 17,5 uur.

 

Het Engelstalige persbericht over het 2016 Annual Security Report is hier te vinden: http://newsroom.cisco.com/press-release-content?type=webcontent&articleId=1737810.

Ook het volledige rapport is beschikbaar:  http://www.cisco.com/c/m/en_us/offers/sc04/2016-annual-security-report/index.html?KeyCode=001031986.

 

Video’s

Cisco Security en de digitale transformatie, Fred Noordam Security Lead: http://bit.ly/1OBDi8e

 

2016 Cisco Annual Security Report: Executive Perspectives: Executive video featuring Chuck Robbins and John Stewart

 

———–

Over Cisco
Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd leider in IT en helpt organisaties optimaal gebruik te maken van de kansen van morgen, door te laten zien wat er mogelijk is door zaken te verbinden die voorheen niet verbonden waren. Kijk voor het laatste nieuws op http://thenetwork.cisco.com. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com, www.cisco.nl en voor mobiele gebruikers via http://m.cisco.nl. Nieuws, achtergronden en foto’s vindt u op de EMEAR Network: http://ciscoemearnetwork.com of in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.


Voor meer informatie:
Cisco
Iris Mulder
Tel: 020 357 3207
Mob: 06 4184 4279
E-mail: imulder@cisco.com
Check Twice
Cisco Persdesk
Tel: 023 562 8208
E-mail: cisco@checktwice.nl

This entry was posted in pressroom and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Share this article

Title: Cisco security-rapport 2016 wijst op teruglopend vertrouwen in beveiligingsmaatregelen