Press Room

Nuance onthult nieuwste technologieën omtrent automotive en Internet of Things op CES 2016

Burlington/Las Vegas, 6 januari 2016 – Nuance heeft tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas nieuwe technologieën onthuld omtrent Internet of Things en automotive. Met hun knowhow, software en diensten kunnen autofabrikanten en populaire merken in consumentenelektronica een intuïtieve, menselijke omgang met technologie tot stand brengen. Spraak-, touch- en cloudtechnologie en innovaties in design en kunstmatige intelligentie bepalen wat het volgende nieuwe hebbeding wordt.

 

Hieronder vind je een overzicht van het CES-nieuws van Nuance. Klik op de titel om het volledige persbericht (in het Engels) te lezen.

 

Dragon Drive van Nuance laat je praten met infotainmentsystemen in nieuwe BMW-modellen

Dragon Drive, de ‘connected’ spraaktechnologie van Nuance voor in de auto, zal de infotainmentsystemen aansturen in modellen van de BMW Group van 2016. De BMW 7-reeks was de eerste die op de markt kwam met een spraakgestuurde gebruikersinterface op basis van de hybride Nuance-technologie, die ingebouwde en cloudgebaseerde spraakherkenning combineert. Dragon Drive beschikt nu ook over begrip van natuurlijk taalgebruik (Natural Language Understanding), ‘barge-in’-ondersteuning en tekst-naar-spraakconversie. ‘Barge-in’, ook wel ‘talk-over’ genoemd, laat bestuurders toe om systeemberichten te onderbreken.

Nuance introduceert digitale co-piloot
Nuance stelt op CES de Dragon Drive Automotive Assistant voor, een proactieve en virtuele assistent voor in de auto die kan worden ingesteld met je persoonlijke voorkeuren– een soort digitale co-piloot. De Automotive Assistant neemt een aantal taken van de chauffeur over – zoals het instellen van de navigatie, het kiezen van muziek en het beantwoorden van berichten – zodat die zich kan concentreren op het besturen van de auto. Deze digitale co-piloot kan worden bediend door er op een natuurlijke manier tegen te praten en kan zich bovendien aanpassen aan de voorkeuren van de chauffeur. De Dragon Drive Automotive Assistant werd verkozen tot CES 2016 Innovation Awards Honoree.

 

Nuance laat je praten met je Samsung-koelkast
De Family Hub Refrigerator die Samsung dit jaar introduceert op CES is de eerste koelkast die door Nuance is voorzien van spraakherkenning. Deze koelkast helpt je onder andere met vragen over voedsel of recepten en met het samenstellen van je boodschappenlijstje. Na de tablets, smartphones, smartwatches en tv-toestellen van Samsung is deze koelkast het nieuwste product van de Zuid-Koreaanse producent met de spraakfuncties van Nuance.

 

Over Nuance Communications, Inc.
Nuance Communications, Inc. (NASDAQ: NUAN) is wereldwijd een toonaangevende leverancier van spraak- en taaloplossingen voor bedrijven en consumenten. Dankzij onze technologieën, toepassingen en diensten hebben mensen eenvoudiger toegang tot informatie en kunnen ze gemakkelijker omgaan met toestellen en systemen. Elke dag werken miljoenen gebruikers en duizenden bedrijven met de beproefde oplossingen van Nuance. Ga voor meer informatie naar netherlands.nuance.com.

 

Nuance, Dragon en het Nuance-logo zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Nuance Communications, Inc. of een van zijn filialen in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere in dit document vermelde bedrijfs- of productnamen zijn de handelsmerken van hun respectieve eigenaars.

 

Nuance Communications
Vanessa Richter, Senior Public Relations Manager EMEA
Guldensporenpark 32, B-9820 Merelbeke
T: +32(0)9 239 8031
E: vanessa.richter@nuance.com

 

Contact voor journalisten:
Check Twice
Marguérite van der Heijden
T: +31 (0)23 562 8208
E: marguerite@checktwice.nl
www.checktwice.nl
Twitter:@CheckTwice_NL

This entry was posted in pressroom and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Share this article

Title: Nuance onthult nieuwste technologieën omtrent automotive en Internet of Things op CES 2016