Press Room

Onthullingen op CES: TP Vision kondigt samenwerkingsverbanden aan met nieuwe streaming- en gamingpartners

  • Amazon Instant – videostreaming in full HD en 4K – in eerste kwartaal 2016
  • Philips Android TV presenteert GameFly-games van consolekwaliteit, gestreamd via de cloud
  • Gametree TV Gold gamingabonnement van TransGaming komt naar Philips Smart TV-platform
  • Toon Goggles toegevoegd aan kinderpakket

 

Las Vegas, 5 januari 2016,TP Vision, heeft een breed scala aan spannende samenwerkingsverbanden aangekondigd met gaming- en streaminggrootheden zoals  Amazon, GameFly, TransGaming, Chillingo en Gameloft. Met deze nieuwe partners zal het aanbod op beide platformen – Philips Smart TV en Android TV – aanzienlijk worden uitgebreid.

 

Méér videostreaming
Het aanbod van mogelijkheden om video’s te streamen zal in het eerste kwartaal van 2016 aanzienlijk toenemen als Amazon Instant Video aan Philips Android TV wordt toegevoegd.

 

De dienst biedt streaming in Full HD op alle Philips Android TV’s en zal het tevens mogelijk maken om in 4K UHD-kwaliteit te streamen naar een aantal Philips 4K-TV’s. Welke 4K TV-modellen dat zijn, wordt binnenkort bekend gemaakt.

 

Breed en gevarieerd games-aanbod
Dankzij de integratie van krachtige multi-core-chipsets staan Philips Android TV’s al garant voor een vloeiende game-ervaring zonder de noodzaak van een apart gameconsole. Op Google Play Store en de Philips App Gallery is een uitgebreide verzameling games verkrijgbaar.

 

De games kunnen zowel met de afstandsbediening van de televisie worden bestuurd als met maximaal vier op het toestel aangesloten Bluetooth gamecontrolers, wat zorgt voor optimale flexibiliteit.

 

In het eerste kwartaal van 2016 zullen, dankzij de nieuwe partners, enkele van de populairste games op Philips Android TV’s van 2014, 2015 en 2016 gespeeld kunnen worden. Denk hierbij aan Grid racing, Batman Lego, MotoGP en Dirt van GameFly, maar ook aan Asphalt 8: Airborne en GT Racing 2 van Gameloft en Feed me Oil 2 van Chillingo. En nog veel meer!

 

Daarnaast komt op het Philips Smart TV-platform een nieuwe abonnementsdienst beschikbaar: Gametree TV Gold van TransGaming. Hierop kunnen onder andere tijdloze en immens populaire klassiekers zoals Rummikub®, Tetris® en WPT® worden gespeeld.

 

Ambilight creëert een unieke game-ervaring
Dankzij de Ambilight-technologie – met de speciale superdynamische gamingmodus – bieden Philips TV’s een grootse en meeslepende game-ervaring. Ambilight creëert op de wand achter het toestel een halo van licht in steeds veranderende kleuren, precies zoals ze op het beeldscherm te zien zijn. Met de nieuwe versie van AmbiLux wordt het beeld vergroot, waardoor de visuele beleving wordt uitgebreid tot buiten de fysieke schermafmetingen van ultraslanke tv’s. Dit is mogelijk dankzij negen pico-projectors aan de achterzijde van het toestel.

 

Over TP Vision
TP Vision is een in tv gespecialiseerde speler in de wereld van visueel digitaal entertainment. Het bedrijf richt zich op het ontwikkelen, produceren en verkopen van Philips tv’s in Europa, Rusland, het Midden Oosten, Brazilië, Argentinië, Uruguay, Paraguay en diverse landen in Azië. TP Vision combineert zijn designexpertise en de innovatieve kennis van Philips TV met de uitstekende prestaties, flexibiliteit en snelheid van TPV Technology. Dankzij deze combinatie van eigenschappen levert het bedrijf slimme, gebruiksvriendelijke en stijlvolle tv’s die de consument een superieure tv-beleving bieden. Met Philips TV is TP Vision wereldwijd marktleider in de hospitalitymarkt. TP Vision, gevestigd in Amsterdam, is de exclusieve merklicentiehouder van Philips TV voor de hierboven genoemde landen. Het bedrijf is voor 100 procent eigendom van TPV,  ’s werelds grootste fabrikant van monitoren en lcd-tv’s. TP Vision heeft bijna 2.000 medewerkers in vestigingen over de hele wereld.

 

TP Vision werkt in de Benelux samen met pr-bureau Check Twice, een samenwerkingsverband tussen MCS in Nederland en Quadrant Communications in België.

 

Contact voor journalisten in Nederland:
Check Twice PR
TP Vision Persdesk
Tel: +31 (0)23 562 8208
E-mail: tpvision@checktwice.nl

This entry was posted in pressroom and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Share this article

Title: Onthullingen op CES: TP Vision kondigt samenwerkingsverbanden aan met nieuwe streaming- en gamingpartners