Press Room

Agidens en HIMA vernieuwen samenwerking op het gebied van procesveiligheidssystemen

Zwijndrecht, 24 februari 2016

 

De bedrijven Agidens en HIMA hebben als doel om de procesveiligheid binnen de productiefaciliteiten van hun klanten te verhogen. Deze week ondertekenden beide organisaties een nieuwe samenwerkingsovereenkomst en zorgen zo voor een versterkt aanbod aan oplossingen voor procesveiligheid.

Thomas Janzer (HIMA), Ronny Loossen (Agidens), Arnoud den Hoedt (Agidens),  Arno van der Straten (HIMA), Friedhelm Best (HIMA), Josse Brys (HIMA)

Thomas Janzer (HIMA), Ronny Loossen (Agidens), Arnoud den Hoedt (Agidens), Arno van der Straten (HIMA), Friedhelm Best (HIMA), Josse Brys (HIMA)

Als specialist voor engineering en integratie van procescontrolesystemen, is Agidens al lang een integrator van HIMA-veiligheidssystemen voor industriële bedrijven. HIMA produceert en levert op haar beurt de effectieve hard- en software waarop de kwalitatief hoofwaardige veiligheidssystemen worden gebouwd.

 

1+1=3
Arnoud den Hoedt, Directeur Process Automation bij Agidens, vertelt waarom deze samenwerking belangrijk is: “Met deze overeenkomst bevestigt HIMA dat Agidens een betrouwbare partner is om de HIMA-veiligheidssystemen te integreren in industriële productiefaciliteiten. Aan de andere kant hebben wij HIMA gekozen als een zeer betrouwbare leverancier van de zogenaamde ‘non-integrated’ veiligheidssystemen. In sommige bedrijven is het van essentieel belang dat het veiligheidssysteem compleet gescheiden is van het algemene procescontrolesysteem. In zulke gevallen onderkennen we HIMA als dé specialist binnen dat domein. Deze samenwerking garandeert dat de klant kan rekenen op een uitstekende implementatie van high-end veiligheidssoftware en hardware, volgens de HIMA-standaarden. Tegelijk houden we ons aan alle geldende veiligheidsnormen en communicatiestandaarden met bestaande systemen. Een typisch voorbeeld van 1+1=3.

 

Over Agidens
Het Belgische Agidens helpt zijn klanten bij het verbeteren van processen door middel van gespecialiseerd advies, engineering, automatiseringsoplossingen en onderhoudsdiensten. Agidens richt zich daarbij op de doelmarkten life sciences, food & beverage, tank terminals, (petro)chemie en infrastructuur. De ingenieursfirma heeft meer dan 500 medewerkers in dienst en is actief in zes landen: België (hoofdkantoor), Nederland, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en de VS. Samen realiseren zij een omzet van 65 miljoen euro. Ackermans & van Haaren is, via Sofinim, hoofdaandeelhouder van het bedrijf. Meer info op www.agidens.com.

 

Contact Agidens:
Joris Engels, marketing- en communicatiemanager
Baarbeek 1, B-2070 Zwijndrecht
T: +32 3 641 12 66
M: +32 488 04 32 32
E: joris.engels@agidens.com

This entry was posted in pressroom and tagged , . Bookmark the permalink.

Share this article

Title: Agidens en HIMA vernieuwen samenwerking op het gebied van procesveiligheidssystemen