Press Room

Philips breidt aanbod Android TV uit en brengt high-end-beeldverwerking naar middenklasse

  • Krachtige quadcore-processor in alle Android TV-modellen uit de 6000- en 7000-serie
  • Uitgebreid streaming- en game-aanbod via nieuwe content partners
  • Supersnel gamen dankzij lage HDMI-lag
  • Nieuwe versie Remote TV-app en exclusieve MyLiveGuard-app
  • Hi-end-technologieën naar middenklasse modellen

 

Amsterdam, 19 februari 2016 – Met de lancering van het programma Philips tv’s voor 2016 vergroot TP Vision de prestaties én de functionaliteit van het Smart TV-aanbod. Bovendien brengt het bedrijf steeds meer beeldverwerkingstechnologieën uit de hi-end-modellen naar toestellen in de middenklasse.

 

De nieuwe modellen uit de Android TV™-reeks zijn voorzien van uitbreidbare interne opslag en snelle quadcore-processoren. Ook is er meer content beschikbaar op het Philips Smart TV- én het Android TV-platform, dankzij samenwerking met de games- en streamingdiensten van Amazon, GameFly, Chillingo en Gameloft. Voor console-gamers is er nog meer goed nieuws: in 2016 behoren de Philips Android TV’s vanaf de 6401 tot de tv’s met de laagste HDMI-input-lag, met snelle responstijden tot gevolg.

 

De app MyLiveGuard brengt het smart-home-ecosysteem naar de Philips Android TV-omgeving en zal gedurende één jaar na de lancering exclusief voor Philips tv’s met Android verkrijgbaar zijn.

 

Uitgebreide functionaliteit
Naast de reeds aanwezige functionaliteit van de Philips TV Remote-app die, aan de hand van feedback van gebruikers, voortdurend wordt aangepast, is er nu een veiligere, met een pin-code beschermde methode voorhanden om de smartphone of tablet met de tv te pairen of – zelfs als het apparaat is vergrendeld – als afstandsbediening te gebruiken. Ook is het nog steeds mogelijk om over te schakelen van tv naar tablet – zodat je in een andere ruimte verder kunt kijken – en om herinneringen in te stellen en via spraak- of tekstcommando’s content te zoeken.

 

Hi-end-beeldverwerking naar middenklasse
In 2016 zullen alle modellen vanaf de 6000-serie HDR+-compatibiliteit bieden, wat betekent dat ze via HDMI 2.0a, USB en streamingdiensten HDR-content kunnen afspelen. De compatibiliteit wordt beschikbaar gemaakt via een firmware-update in het tweede kwartaal van 2016. Omdat het aanbod aan echte HDR-content in de begindagen van dit nieuwe formaat beperkt is, heeft Philips een HDR-upscaling-functie toegevoegd. Deze technologie werkt met de backlight-systemen Micro Dimming Pro en Bright Pro.

Micro Dimming Pro gebruikt een speciale softwarecontroller om het beeld te analyseren in 6400 verschillende zones, waarbij iedere zone onafhankelijk wordt aangepast om de weergave van zwart- en wittinten te optimaliseren. Bright Pro maakt gebruik van de hogere 700 Nit-uitgang van het paneel en stimuleert de lichtpieken in het beeld om het contrast te verhogen en de kleuren te verlevendigen.

 

Naast de HDR-functionaliteit zijn alle toestellen vanaf de 6500-serie uitgerust met 100Hz 4K UHD-panelen voor haarscherpe en vloeiende beelden. Ook is het Perfect Natural Motion-systeem nu beschikbaar voor de bovenste helft van de 6000-serie. De nieuwste versie van het motion enhancement-systeem gebruikt zijn 4-miljard pixels aan verwerkingskracht om het beeld – HD én UHD – vloeiender en scherper te maken.

 

Met Ultra Resolution Upscaling kan iedere content, ongeacht de bron, worden opgewaardeerd naar UHD. De technologie maakt gebruik van een algoritme dat de lijnen fijner maakt en zo de oorspronkelijke pixels transformeert tot pixels van een betere kwaliteit.

 

Ambilight blijft een sleutelrol vervullen in het aanbod aan beeldverwerkingstechnologieën van Philips TV. Dit systeem verbetert de beeldkwaliteit doordat het de ogen meer rust gunt en het beeldcontrast vergroot.

 

————-

 

Over TP Vision
TP Vision is een in tv gespecialiseerde speler in de wereld van visueel digitaal entertainment. Het bedrijf richt zich op het ontwikkelen, produceren en verkopen van Philips tv’s in Europa, Rusland, het Midden Oosten, Brazilië, Argentinië, Uruguay, Paraguay en diverse landen in Azië. TP Vision combineert zijn designexpertise en de innovatieve kennis van Philips TV met de uitstekende prestaties, flexibiliteit en snelheid van TPV Technology. Dankzij deze combinatie van eigenschappen levert het bedrijf slimme, gebruiksvriendelijke en stijlvolle tv’s die de consument een superieure tv-beleving bieden. Met Philips TV is TP Vision wereldwijd marktleider in de hospitalitymarkt. TP Vision, gevestigd in Amsterdam, is de exclusieve merklicentiehouder van Philips TV voor de hierboven genoemde landen. Het bedrijf is voor 100 procent eigendom van TPV,  ’s werelds grootste fabrikant van monitoren en lcd-tv’s. TP Vision heeft bijna 2.000 medewerkers in vestigingen over de hele wereld. TPV heeft de afgelopen jaren weten te groeien dankzij de schaalgrootte van het bedrijf en kerncompetenties in R&D, productie, logistieke efficiency en kwaliteit.

 

TP Vision werkt in de Benelux samen met pr-bureau Check Twice, een samenwerkingsverband tussen MCS in Nederland en Quadrant Communications in België.

 

Contact voor journalisten in Nederland:
Check Twice PR
TP Vision Persdesk
Tel: +31 (0)23 562 8208
E-mail: tpvision@checktwice.nl

 

This entry was posted in pressroom and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Share this article

Title: Philips breidt aanbod Android TV uit en brengt high-end-beeldverwerking naar middenklasse