Press Room

Philips UHD-tv’s voor 2016: introductie HDR en verbeterd Ambilight

  • HDR-compatibiliteit vanaf de 6000-serie
  • Alle content wordt HDR met HDR Upscaling
  • Philips Ambilux op de 8901 brengt beeld tot leven op de wand achter de tv
  • Unieke driezijdige Ambilight-technologie in nieuwe 6000-serie
  • 7601-serie heeft direct dimbare 2D micro-dimming-technologie, voorheen alleen leverbaar op vlaggenschip 9000-serie
  • Panelen met breed kleurregister op 7101-serie
  • Nieuwe versie Android TV en quadcore vanaf de 6401

Amsterdam, 19 februari 2016 – TP Vision heeft aangekondigd dat alle Philips UHD-tv’s voor 2016 HDR-compatibel zijn en presenteert ook een HDR-upscaler. Verder is de hele UHD-lijn – met uitzondering van de 6101 – uitgerust met Ambilight en is het Android TV-platform verbeterd. Ook het content-aanbod is uitgebreid en alle Android-modellen vanaf de 6400-serie worden aangedreven door een quadcore-processor.

 

Het nieuwe Philips UHD TV-portfolio voorziet in toestellen met schermformaten van 109 cm (43″) tot 190 cm (75″). De onlangs gelanceerde high-end 8901- en 8601-serie zullen in het tweede kwartaal van 2016 gezelschap krijgen van de 6101-, 6401-, 6501-, 7101- en 7601-series.

 

De Philips 8000-serie: high-end-kwaliteit en –design
De onlangs gelanceerde 65” Philips 8901 AmbiLux TV biedt een combinatie van UHD-kwaliteit, HDR+-compatibiliteit, fraai Europees design en het unieke Ambilux-systeem, dat met negen kleine pico-projectoren het beeld levensecht uitbreidt op de wand achter de tv.

 

De 8601 is een slank en strak vormgegeven TV, die opvalt door het innovatieve luidsprekersysteem van 50 Watt met 16 micro-drivers en twee ingebouwde Neodymium-woofers. De micro-drivers zijn gemonteerd in twee afneembare naadloze speakers, uitgevoerd in gepolijst donker chroom. Ook is de 8601 uitgerust met vierzijdig Ambilight. Het nieuwe Premium Colour-systeem – met een piek-lichtoutput van 700 Nits –  biedt een palet van 2250 biljoen kleuren. Verder heeft de 8601 de nieuwste versie van Android TV en een krachtige quadcore-processor aan boord.

 

De Philips 7000-serie: HDR in de middenklasse
De 65” Philips 7601 is uitgerust met beeldverwerkingstechnologieën die voorheen waren voorbehouden aan high-end-modellen. 2D Micro-Dimming Premium is direct dimbare, in 128 onafhankelijke zones opgedeelde backlight, terwijl Bright Pro Premium de beeldkwaliteit vergroot door de lokale piekoutput op te voeren tot 600 Nits. De Perfect Pixel UHD processing engine zorgt verder voor rijke en gedetailleerde, tot UHD opgeschaalde beelden en het Premium Colour-systeem biedt een spectrum van 2250 miljoen kleuren, voor levendige, natuurlijke tinten en een score van 2600 PPI. Perfect Natural Motion garandeert vloeiende en haarscherpe bewegende beelden, die nog worden versterkt door driezijdig Ambilight. Dit alles is verpakt in een stijlvolle metalen omlijsting, rustend op een slanke voet.

Ook de Philips 7101 en 7181, HDR+-compatibele led-toestellen die goed zijn voor 2000 PPI, zijn uitgerust met Premium Colour en Perfect Natural Motion. Gecombineerd met Micro Dimming Pro en Pixel Precise UHD tonen deze toestellen stabiele en scherpe UHD-beelden, ongeacht de bron. Android TV, een quadcoreprocessor, driezijdig Ambilight en een afstandsbediening met toetsenbord maken de beleving van content en apps compleet. Bij de 7181 ligt de nadruk op design en geluidskwaliteit, met vlak onder het scherm gemonteerde frontspeakers van 45 Watt, terwijl de 7101 een minimalistische look nastreeft.

 

De Philips 6000-serie: Smart en betaalbaar
De Philips 6561 en 6501 vormen de top van de 6000-serie, met een PPI-score van 1800. Pixel Precise UHD, Micro Dimming Pro, het UHD-paneel en Prefect Natural Motion zorgen voor scherpe, natuurlijke, realistische en contrastrijke beelden. De tv’s zijn HDR+-compatibel en draaien op Android TV, met een quadcore-processor aan boord. De 6561 heeft driezijdig Ambilight, de 6501 tweezijdig. Een afstandsbediening met toetsenbord behoort tot de standaarduitrusting.

 

De Philips 6401 beschikt over dezelfde UHD-resolutie en HDR+-compatibiliteit, inclusief Pixel Plus UHD en Micro Dimming Pro. In het programma voor 2016 is deze fraai vormgegeven Android smart-tv het Ambilight-instapmodel, met een rijk aanbod aan games en apps en een quadcore-processor die garant staat voor soepel gamen en vloeiende navigatie. De 6401 is strak vormgegeven in donker metaal en rust op een fraaie voet.

 

Voor iedereen met een bescheiden budget én een UHD-wens is er tenslotte de Philips 6101. Deze eenvoudig vormgegeven tv opereert op het Philips Smart TV-platform en is uitgerust met Pixel Plus Ultra UHD, voor levendige beelden vanuit elke bron, inclusief naar UHD opgewaardeerde content. Het Micro Dimming-systeem en de directe LED backlight optimaliseren contrast en helderheid, waardoor de 6101 HDR+-compatibel is, terwijl Natural Motion ervoor zorgt dat zelfs snel bewegende beelden helder, vloeiend en scherp zijn.

 

————-

Over TP Vision
TP Vision is een in tv gespecialiseerde speler in de wereld van visueel digitaal entertainment. Het bedrijf richt zich op het ontwikkelen, produceren en verkopen van Philips tv’s in Europa, Rusland, het Midden Oosten, Brazilië, Argentinië, Uruguay, Paraguay en diverse landen in Azië. TP Vision combineert zijn designexpertise en de innovatieve kennis van Philips TV met de uitstekende prestaties, flexibiliteit en snelheid van TPV Technology. Dankzij deze combinatie van eigenschappen levert het bedrijf slimme, gebruiksvriendelijke en stijlvolle tv’s die de consument een superieure tv-beleving bieden. Met Philips TV is TP Vision wereldwijd marktleider in de hospitalitymarkt. TP Vision, gevestigd in Amsterdam, is de exclusieve merklicentiehouder van Philips TV voor de hierboven genoemde landen. Het bedrijf is voor 100 procent eigendom van TPV,  ’s werelds grootste fabrikant van monitoren en lcd-tv’s. TP Vision heeft bijna 2.000 medewerkers in vestigingen over de hele wereld. TPV heeft de afgelopen jaren weten te groeien dankzij de schaalgrootte van het bedrijf en kerncompetenties in R&D, productie, logistieke efficiency en kwaliteit.

 

TP Vision werkt in de Benelux samen met pr-bureau Check Twice, een samenwerkingsverband tussen MCS in Nederland en Quadrant Communications in België.

 

Contact voor journalisten in Nederland:
Check Twice PR
TP Vision Persdesk
Tel: +31 (0)23 562 8208
E-mail: tpvision@checktwice.nl

This entry was posted in pressroom and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Share this article

Title: Philips UHD-tv’s voor 2016: introductie HDR en verbeterd Ambilight