Press Room

Agidens zet in op internationale groei en brengt expertise naar Nederland

Zwijndrecht, 9 mei 2016

 

Het Antwerpse Agidens, dat engineerings- en automatiseringsdiensten levert aan industrie- en infrastructuurbedrijven, heeft in Nederland een dochteronderneming opgericht onder de naam Agidens Infra BV. Deze stap past in de internationale groeiplannen van het bedrijf, die het heeft uiteengezet in een nieuwe strategische visie voor 2020. Agidens scoorde in Nederland al enkele grote infrastructuurprojecten en de markt biedt het bedrijf op dit vlak vele kansen. Om de activiteiten lokaal in te kunnen vullen wil het bedrijf een tiental mensen aannemen.

De door Agidens geautomatiseerde keersluis te Heumen

 

Expertise voor Nederlandse markt

Agidens realiseerde de afgelopen jaren al diverse projecten in Nederland, zoals de automatisering van de keersluis te Heumen, een tafelbrug in Alkmaar en een brug in Groningen. De realisatie van de DBFM projecten (Design, Build, Finance & Maintain) voor de keersluis in Limmel en de 3de kolk Beatrixsluis (Nieuwegein) zijn in volle uitvoering. In eerste instantie mikt Agidens op het middensegment van de markt, waar het zijn positie wil versterken. “Onze automatiseringsexpertise is uniek voor de Nederlandse markt”, vertelt Geert Stienen, CEO van Agidens. “Onze sterkte ligt in de combinatie van een aantal vakgebieden, die weinig van onze concurrenten kunnen bieden. Het stelt ons in staat om innovatieve en duurzame projecten af te leveren. Daarnaast volgen we een project op van A tot Z en kunnen we achteraf ook het onderhoud voor onze rekening nemen.”
Groeien in West-Europa

De verdere ontwikkeling van de Nederlandse activiteiten maken deel uit van het Agidens’ 2020-plan, waarin expansie in West-Europa een van de speerpunten is. “Nederland plant de komende jaren onder meer investeringen in ‘natte’ infrastructuur, iets waar wij heel sterk in zijn. Om zulke projecten goed op te volgen is een lokale aanwezigheid cruciaal, zowel operationeel als administratief”, aldus Geert Stienen. “Daarom gaan we ook op zoek naar een tiental extra mensen voor verschillende rollen, om het team in Nederland te versterken.”   

 

De openstaande vacatures zijn hier te vinden vinden.

Download hier beelden van het project in Heumen

 

Over Agidens
Het Belgische Agidens helpt zijn klanten bij het verbeteren van processen door middel van gespecialiseerd advies, engineering, automatiseringsoplossingen en onderhoudsdiensten. Agidens richt zich daarbij op de doelmarkten life sciences, food & beverage, tank terminals, chemie en infrastructuur. De ingenieursfirma heeft meer dan 500 medewerkers in dienst en is actief in zes landen: België (hoofdzetel), Nederland, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en de VS. Samen realiseren zij een omzet van 65 miljoen euro. Ackermans & van Haaren is, via Sofinim, hoofdaandeelhouder van het bedrijf. Meer info op www.agidens.com.

 

Contact Agidens
Joris Engels, marketing- en communicatiemanager
Baarbeek 1, B-2070 Zwijndrecht
T: +32 3 641 12 66
M: +32 488 04 32 32
E: joris.engels@agidens.com

 

Contact voor journalisten:
Quadrant Communications
Delphine Van Hoecke
Marie Popelinkaai 3 bus 1, B-9050 Gent
T: +32 9 210 53 50
E: delphine@quadrantcommunications.be  

This entry was posted in pressroom. Bookmark the permalink.

Share this article

Title: Agidens zet in op internationale groei en brengt expertise naar Nederland