Press Room

TP Vision presenteert de Philips 901F: ’s werelds enige OLED-4K-tv met Ambilight

Berlijn, 1 september 2016 – TP Vision introduceert zijn eerste OLED-TV met UHD Premium certificatie: de 55-inch 901F. Hiermee zet TP Vision een nieuwe standaard voor tv-beeldkwaliteit. De nieuwe tv biedt een optimale combinatie van OLED (Organic LED) -technologie met de Philips Perfect Pixel Ultra HD-engine. Dit resulteert in een beeldkwaliteit van 3800 PPI (Picture Performance Index). De engine heeft een rekenkracht van 4 miljard pixels, wat het systeem in staat stelt om elke afzonderlijke pixel voortdurend te monitoren en aan te passen qua scherpte en helderheid, waardoor fijnere lijnen en scherpere details ontstaan. Ook bevat de engine een Ultra Resolution-functie die beelden van iedere bron converteert naar een scherper en verfijnder Ultra-HD-niveau. De Philips 901F combineert tevens een uitstekend audiosysteem met stijlvol Europees design.

Het brede kleurenspectrum van OLED en het Perfect Color-systeem van Philips, met een 17-bits kleurenbooster en slimme kleurenverwerking, maakt het mogelijk om ruim 2250 miljard kleuren weer te geven, waaronder realistische huidtinten en haarscherpe wittinten. De Perfect Natural Motion-technologie van Philips wordt gebruikt om extra frames te interpoleren en toe te voegen, waardoor – in combinatie met de hoge prestaties van het OLED-paneel – snel bewegende Full-HD- en Ultra-HD-beelden vloeiend worden weergegeven, zonder scherpte te verliezen.

 

Het contrast is verbeterd met behulp van het Perfect Contrast-systeem met Local Contrast-verwerking, in combinatie met Micro Dimming Perfect.

 

De voordelen van OLED
OLED biedt betere resultaten dan de beste edge-lit LED- en LCD-schermen, vooral op het gebied van zwartniveau, contrast, kleur en beweging. Tv’s met OLED rekenen af met problemen die worden veroorzaakt door het feit dat backlight altijd áán staat, dankzij lichtgevende pixels die volledig kunnen worden uitgeschakeld. Zwart kan op het diepste en donkerste niveau worden gereproduceerd, waardoor zelfs de vaagste tinten duidelijk zichtbaar zijn dankzij het hoge contrast. De 901F, met zijn brede kleurenpalet (99 procent DCI-P3 Wide Color Gamut – WCG), kan dankzij de diepere zwarttinten kleuren preciezer en levendiger reproduceren.

 

Een ander voordeel van OLED-tv’s ten opzichte van edge-lit LCD-tv’s is de betere kijkhoek, die zorgt voor een optimale beeldkwaliteit, ongeacht waar in de kamer de kijker zich bevindt. Ook de weergave van snel bewegende beelden is veel beter, omdat een OLED-tv ruim dan honderd maal sneller is dan een traditionele LED-tv.

HDR-performance en Ambilight
Dankzij de lichtopbrengstpiek van 540 Nit, het brede kleurenspectrum van het paneel en de Perfect Pixel Ultra HD-engine is de 901F OLED-tv het eerste model van Philips met de HDR Perfect-status.

 

De ultradunne omlijsting van de OLED-tv sluit is bij uitstek geschikt voor de 3-zijdige Ambilight-technologie, die de levendige kleuren en het hoge contrast nog verder verbetert en een levensechte kijkervaring creëert die nog niet eerder beschikbaar was op een OLED-toestel.

 

High-end audio
De 901F beschikt over een 30 Watt high-end 6.1 geluidssysteem, met aan de voorzijde zes drivers in een slanke, geïntegreerde soundbar voor de midden- en hoge tonen. Voor de lage tonen bevindt zich de achterzijde bevindt een Triple Ring-luidspreker met geïntegreerde baspoort.

 

High-end Europees design
De Philips 901F is dusdanig vormgegeven dat beide designaspecten van het bedrijf zijn vertegenwoordigd: ‘Visible Lightness’ en Europees vakmanschap. ‘Visible Lightness’ is een duidelijke indicatie van de geavanceerde technologie, die tot uiting komt in het zeer strakke design en de slanke omlijsting. De slanke, gebogen voet wekt de indruk dat de tv zweeft. De verfijnde afwerking en het gebruik van mooie materialen ondersteunt de belofte van Europees Vakmanschap: het maakt de 901F tot een televisie die er net zo goed uitziet als hij presteert.

 

De kracht van Android
De 901F maakt gebruik van Android Smart TV-systeem en is gecertificeerd door Google. Hiermee hebben gebruikers toegang tot alle tv-georiënteerde applicaties, diensten en content in de Google Play Store, naast het bestaande aanbod van Philips Smart TV. Snelle, makkelijke bediening en navigatie is mogelijk dankzij de quad-core processor en een afstandsbediening met QWERTY-toetsenbord, swipe-pad en spraakherkenningstechnologie.

 

Belangrijkste kenmerken van de Philips 901F op een rij:

  • OLED-paneel met breed kleurenpalet
  • Perfect Pixel Ultra HD engine
  • HDR Perfect-performance
  • 3-zijdig Ambilight
  • Quad- core processor en Android Smart TV
  • Geïntegreerd 6.1 geluidssysteem
  • High-end Europees design

 

Over TP Vision
TP Vision is een in tv gespecialiseerde speler in de wereld van visueel digitaal entertainment. Het bedrijf richt zich op het ontwikkelen, produceren en verkopen van Philips tv’s in Europa, Rusland, het Midden Oosten, Brazilië, Argentinië, Uruguay, Paraguay en diverse landen in Azië. TP Vision combineert zijn designexpertise en de innovatieve kennis van Philips TV met de uitstekende prestaties, flexibiliteit en snelheid van TPV Technology. Dankzij deze combinatie van eigenschappen levert het bedrijf slimme, gebruiksvriendelijke en stijlvolle tv’s die de consument een superieure tv-beleving bieden. Met Philips TV is TP Vision wereldwijd marktleider in de hospitalitymarkt. TP Vision, gevestigd in Amsterdam, is de exclusieve merklicentiehouder van Philips TV voor de hierboven genoemde landen. Het bedrijf is voor 100 procent eigendom van TPV,  ’s werelds grootste fabrikant van monitoren en lcd-tv’s. TP Vision heeft bijna 2.000 medewerkers in vestigingen over de hele wereld. TPV heeft de afgelopen jaren weten te groeien dankzij de schaalgrootte van het bedrijf en kerncompetenties in R&D, productie, logistieke efficiency en kwaliteit.

 

TP Vision werkt in de Benelux samen met pr-bureau Check Twice, een samenwerkingsverband tussen MCS in Nederland en Quadrant Communications in België.

 

Beeldmateriaal via: http://www.tpvision.com/image-library/
Video OLED: https://www.youtube.com/watch?v=s7NHnzl9JGQ&feature=youtu.be
Website OLED: http://www.philips.com/oled

 

Contact voor journalisten in Nederland:
Check Twice PR
TP Vision Persdesk
Tel: +31 (0)23 562 8208
E-mail: tpvision@checktwice.nl

This entry was posted in pressroom and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Share this article

Title: TP Vision presenteert de Philips 901F: ’s werelds enige OLED-4K-tv met Ambilight