Press Room

Barton Systems komt met nieuwe high-end opslagsystemen op basis van Windows Server

Kontich (België), 15 december 2016 – De Belgische start-up Barton Systems heeft in samenwerking met Microsoft een opslagsysteem voor middelgrote en grote ondernemingen ontwikkeld. Zo kunnen bedrijven een standaard Windows-omgeving gebruiken voor het opslaan van grote hoeveelheden bedrijfskritische gegevens. Barton Systems levert zijn opslagsystemen in combinatie met een managed service: het bedrijf verzorgt de volledige configuratie, installatie, monitoring en het onderhoud voor klanten.


De opslagsystemen van Barton Systems werken met geselecteerde hardware van Dell, HPE en Lenovo, op basis van Storage Spaces Direct. Dat is een onderdeel van het besturingssysteem Windows Server Nano, een afgeslankte versie van Windows Server 2016. Additionele software, ontwikkeld door Barton Systems, biedt extra mogelijkheden op het gebied van beschikbaarheid, automatische configuratie en beheer.

 

“We willen de opslag van bedrijfskritische gegevens zo makkelijk mogelijk maken voor de klant,” zegt Johan Vermeulen, CTO van Barton Systems. “Voor traditionele high-end opslagsystemen zijn gespecialiseerde teams nodig die zich vrijwel full-time bezighouden met monitoring en configuratie. Met onze software-defined storageoplossing is dat verleden tijd. Bedrijven hebben bovendien geen aparte teams van storage-specialisten meer nodig; hun bestaande Windows Server-beheerders kunnen deze taak nu uitvoeren.”

 

Barton Systems gebruikt standaard x86 server-hardware. Vergeleken met de traditionele SAN- en NAS-opslagsystemen biedt Barton tegen een vergelijkbaar budget hogere prestaties, meer capaciteit, flexibele groeimogelijkheden en vooral veel eenvoudiger beheer. Dit is gebleken uit tests. De systemen werken via het bestaande servernetwerk.

 

Met de Managed Storage-dienst van Barton Systems kunnen bedrijven dag en nacht rekenen op ondersteuning. Mogelijke software-updates worden automatisch uitgevoerd en klanten ontvangen maandelijks een rapport dat de overeengekomen service levels evalueert. De opslagsystemen en het netwerk worden constant gemonitord. Mocht zich onverwacht een probleem voordoen, krijgen de specialisten van Barton Systems direct een melding, nog voordat dit de beschikbaarheid of betrouwbaarheid van de opgeslagen data kan beïnvloeden.

 

Over Barton Systems
Barton Systems zorgt voor high-end opslag voor middelgrote en grote ondernemingen via managed services. De opslagsystemen van Barton Systems werken met geselecteerde serverhardware van Dell, HPE en Lenovo, op basis van Storage Spaces Direct. Dat is een onderdeel van Windows Server Nano, een snelle en afgeslankte versie van Windows Server 2016. Eigen software van Barton Systems, zoals Barton Glass, zorgt voor extra mogelijkheden qua beschikbaarheid, automatische configuratie en beheer. Barton Systems behoort tot de Cronos Groep die meer dan 4.000 specialisten in dienst heeft en Belgisch marktleider is voor IT-dienstverlening. Kijk op www.barton-systems.com voor meer info.

 

Contactpersonen voor de pers
Quadrant Communications
Frank Van den Bossche
Marie Popelinkaai 3 bus 1, B-9050 Gent
T: +32 9 210 53 50
E: frank@quadrantcommunications.be

This entry was posted in pressroom and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Share this article

Title: Barton Systems komt met nieuwe high-end opslagsystemen op basis van Windows Server