Press Room

Agidens lanceert nieuwe producten voor tank terminalmarkt

Zwijndrecht, 5 april 2016

 

Het Antwerpse ingenieursbedrijf Agidens heeft zijn Tank Terminal Management Systeem vernieuwd. Sinds 1994 biedt Agidens, toen nog onder de naam Egemin Automation, een uitgebreid Tank Terminal Management Systeem onder de naam E’vita. Na de naamswijziging van Egemin naar Agidens in 2015 komt het bedrijf nu met een vernieuwing en uitbreiding van het productaanbod. Daarnaast zijn er meer innovaties waarmee Agidens meebouwt aan de tank terminals van de toekomst.

 

Nieuwe naam, nieuwe mogelijkheden

Het Terminal Management Systeem E’vita is volledig vernieuwd. Het is nu makkelijker te gebruiken biedt een tal van nieuwe functies. Bovendien krijgt de vernieuwde versie een nieuwe naam: ALINE. De naam ALINE komt van het Engelse ‘to align’ wat ‘op één lijn brengen’ betekent. De software zorgt ervoor dat systemen, assets en mensen op een tank terminal efficiënter met elkaar communiceren, dat hun activiteiten gesynchroniseerd worden en papierstromen worden gereduceerd.

 

De eerdere versie E’vita staat voor Egemin Vertically Integrated Terminal Automation en is nog steeds een uitstekend TMS. “Maar elk softwarepakket heeft regelmatig updates nodig zodat operators en terminaleigenaars nieuwe technologische ontwikkelingen kunnen inzetten om hun tank terminal optimaal te runnen”, zegt Arnoud den Hoedt, Algemeen Directeur van Agidens Process Automation. “Aangezien we een nieuwe bedrijfsnaam hebben, was ook onze productnaam aan een update toe. De laatste versie van E’vita dateerde bovendien alweer van enkele jaren geleden. Hoog tijd om te vernieuwen dus. Met de lancering van ALINE slaan we twee vliegen in één klap: vernieuwde software en een nieuwe naam.”

 

Innovatieve producten

Innovatie en ontwikkeling staan centraal bij Agidens. Geert Stienen, CEO van Agidens:  “Samen met partners zijn we volop bezig met verschillende productinnovaties die de komende jaren zullen worden gelanceerd. Zo werken we momenteel aan een product om de terminal verder te digitaliseren. Dit product zal AXCEL gaan heten zal onze klanten meer efficiëntie en meer controle bieden.”

 

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan een eerste versie van AXCEL, een productsuite naast ALINE, die gericht is op het optimaliseren van de schedulingactiviteiten van een terminal. Het is een modulair systeem, gebouwd rond een optimaliseringsengine die gebruik maakt van een model van de terminal. In dit model wordt rekening gehouden met geplande orders, beschikbare bedrijfsmiddelen en mankracht en de specifieke regels die gelden voor de terminal.

 

Klaar voor de toekomst

Tank Terminals die het E’vita systeem gebruiken hoeven echter niet onmiddellijk te updaten. “Bestaande klanten kunnen uiteraard op de ondersteuning van Agidens blijven rekenen,” zegt den Hoedt. “Op langere termijn is het echter logisch om te upgraden naar ALINE. We zijn momenteel nieuwe modules aan het ontwikkelen waarvan we geloven dat ze beter tegemoet komen aan de behoeften van een moderne opslagterminal.” Met ALINE en AXCEL wil Agidens haar klanten meer efficiëntie, verbeterde controle en meer veiligheid op de terminal bieden. Het valt te verwachtend dat dit zorgen een positief effect zal hebben op klant- en werknemerstevredenheid.

 

Een hi-res foto is hier te downloaden.

 

Over Agidens

Het Belgische Agidens helpt zijn klanten bij het verbeteren van processen door middel van gespecialiseerd advies, engineering, automatiseringsoplossingen en onderhoudsdiensten. Agidens richt zich daarbij op de doelmarkten life sciences, food & beverage, tank terminals, chemie en infrastructuur. De ingenieursfirma heeft meer dan 500 medewerkers in dienst en is actief in zes landen: België (hoofdzetel), Nederland, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en de VS. Samen realiseren zij een omzet van 70 miljoen euro. Ackermans & van Haaren is, via Sofinim, hoofdaandeelhouder van het bedrijf. Meer info op www.agidens.com.

 

Contact Agidens

Joris Engels, marketing- en communicatiemanager

Baarbeek 1, B-2070 Zwijndrecht

T: +32 3 641 12 66

M: +32 488 04 32 32

E: joris.engels@agidens.com

 

Contact voor journalisten:

Quadrant Communications

Frank De Graeve

Marie Popelinkaai 3 bus 1, B-9050 Gent

T: +32 9 210 53 53

E: fdg@quadrantcommunications.be

This entry was posted in pressroom. Bookmark the permalink.

Share this article

Title: Agidens lanceert nieuwe producten voor tank terminalmarkt