Press Room

4murs optimaliseert order fulfillment met AutoStore-oplossing van Egemin

Tweede AutoStore-bestelling voor Egemin in Frankrijk

 

Zwijndrecht, 10 juli 2017

 

Egemin SAS, een dochteronderneming van Dematic Group Limited, heeft in Frankrijk een tweede bestelling ontvangen voor een AutoStore-systeem bij het bedrijf 4murs. Deze nieuwe opdracht is de vijfde AutoStore-bestelling (twee in België, twee in Frankrijk en een in Nederland) voor Egemin, dat hiermee zijn positie als specialist in de AutoStore-technologie bevestigt. Egemin presenteerde zijn AutoStore-oplossingen tijdens de meest recente All4Pack-beurs in Parijs (november 2016) met een livedemo.

 

 

4murs is marktleider in Frankrijk voor de distributie van behangpapier, verf, gordijnen, textiel en verwante producten, met een netwerk van 120 winkels. De onderneming wil de lancering van haar nieuw LIFESTYLE-concept versnellen via de verkoop van decoratieartikelen in de winkels. Deze nieuwe activiteit vereist ‘item picking’ en het door Egemin Automation voorgestelde AutoStore-systeem bood duidelijk de beste oplossing voor de order fulfillment processen van 4murs.

 

“We hebben een technologische vergelijking gemaakt om item picking in een beperkte ruimte toe te passen (vrije hoogte in het gebouw: 6,5m). We wilden ons huidige personeelsniveau niet verminderen, maar wel de logistieke flows optimaliseren en de activiteiten van onze 120 winkels centraliseren. We konden deze takenoptimalisering alleen doorvoeren met een hoogwaardige en flexibele supply chain-oplossing zoals AutoStore”, verduidelijkt 4murs.

 

De AutoStore-oplossing die Egemin zal implementeren, bestaat uit een platform met dertien niveaus (nodige ruimte: 700 m²) en kan tot 23.000 bakken opslaan. Tien robots en twee ‘goods-to-person’ werkstations voor het opnemen, aanvullen en inventariseren maken het systeem compleet.

 

“We hebben de oplossing speciaal ontworpen om de groei van 4murs te ondersteunen. Het systeem zal meegroeien met de lanceringsactiviteiten voor decoratieartikelen in de winkels”, zegt Cyril Taiclet, Sales Engineer bij Egemin SAS in Frankrijk. “Aanvankelijk zal het platform 10.000 bakken bevatten, en de klant zal nieuwe bakken, nieuwe robots en nieuwe werkstations kunnen toevoegen, al naar gelang de behoeften. Er is al een uitbreiding van het systeem voorzien binnen het gebouw, zonder enige onderbreking van de productie voor de klant.”

 

Het systeem moet in januari 2018 operationeel zijn.

 

Beeldmateriaal: Foto’s AutoStore oplossing

 

Over Dematic Egemin

Dematic is een toonaangevende leverancier in geïntegreerde automatiseringstechnologie, software en services voor de optimalisering van supply chains. Dematic telt meer dan 6.000 bekwame logistieke professionals die klanten wereldwijd bedienen en telt engineering centers en productievestigingen over de hele wereld. Dematic, Egemin en Retrotech werken nu samen onder het dak van de KION Group en hebben samen meer dan 6.000 geïntegreerde systemen geïmplementeerd voor een zeer groot klantenbestand met kleine, middelgrote en grote bedrijven die actief zijn in een groot aantal marktsectoren.

 

Dematic, met hoofdzetel in Grand Rapids (MI, VSA), is een onderdeel van de KION Group, een wereldleider op het gebied van heftrucks, aanverwante diensten en supply chain oplossingen. De KION Group is actief in meer dan 100 landen en ontwerpt, bouwt en ondersteunt logistieke oplossingen die de goederen- en informatiestromen in fabrieken, magazijnen en distributiecentra optimaliseren. Het bedrijf is de grootste fabrikant van industriële heftrucks in Europa, nummer twee in heftrucks wereldwijd en een wereldspeler in magazijnautomatisering.

 

Perscontact

Inge Braem

Product Marketing Coordinator

inge.braem@egemin.be

+32 3 641 13 68

This entry was posted in pressroom. Bookmark the permalink.

Share this article

Title: 4murs optimaliseert order fulfillment met AutoStore-oplossing van Egemin