Press Room

Cisco breidt Webex uit tot platform voor communicatie en samenwerking

Online vergaderen, samenwerken, bellen en AI worden onderdeel van de populaire tool Webex

 

SAMENVATTING

  • Cisco Webex is compleet vernieuwd
  • Integratie tussen Webex en tools van derden mogelijk
  • Cisco Spark heeft een nieuwe naam: Webex Teams

 

Amsterdam, 18 april 2018 – Cisco maakt online samenwerking en communicatie nog eenvoudiger. Het bedrijf komt met een opvallende uitbreiding van Webex. Het veelgebruikte cloudplatform voor online overleg krijgt ook functionaliteiten zoals team collaboration en telefoongesprekken. Er zijn bovendien belangrijke updates en toevoegingen, zoals de integratie van artificial intelligence (AI) voor effectievere vergaderingen.

 

3 miljard minuten per maand vergaderen

Cisco Webex is voor veel organisaties al jaren synoniem aan zorgeloos online vergaderen. Maandelijks besteden gebruikers meer dan drie miljard minuten aan overleg via deze tool. Professionele teams die zaken willen regelen, vertrouwen op Webex. Het is dan ook logisch dat team collaboration onderdeel van Webex wordt. Deze functionaliteit heette voorheen Cisco Spark.

 

 

Cisco werkte de afgelopen tijd aan gebruiksvriendelijke, betaalbare technologie waarvan elk business team profiteert. Vanaf nu richt Cisco zijn pijlen op machine learning en artificial intelligence om met deze technologieën organisaties te helpen het beste uit hun meetings te halen.

 

Cisco Webex compleet vernieuwd

De tijd van individualisten is voorbij. Organisaties lopen rond met vraagstukken die ze alleen met teams kunnen oplossen. De vernieuwde Webex voorziet deze teams van effectieve online vergadertechnologie. Daarbij krijgt video een prominente rol, want teamwork wordt succesvoller zodra deelnemers aan een vergadering elkaar kunnen zien en horen. Webex draait in de cloud. De update komt binnenkort beschikbaar voor de honderd miljoen gebruikers van de tool. Zij hoeven hiervoor niets te doen.

 

Cisco Spark wordt Webex Teams

Teamwork is het nieuwe normaal – en online samenwerking dus ook. Nooit was het eenvoudiger voor Webex-gebruikers om in teamverband online samen te werken. Daarom heeft Cisco zijn collaboration tool Spark een update en een nieuwe naam gegeven: Webex Teams. De naamswijziging geldt ook voor de Spark-hardware. Zo heet Spark Board vanaf nu Webex Board.

 

Organisaties die aan de slag willen met team-based collaboration, hoeven alleen de Teams-extensie toe te voegen aan hun Webex-omgeving. Het resultaat? Dezelfde rijke Webex-functionaliteit, maar dan voor online teamwork. Webex Teams wordt de enige client voor zowel Webex als Webex Teams vergaderingen.

 

Integratie tussen Webex en tools van derden

Cisco hecht aan keuzevrijheid. Het staat klanten dus vrij om zelf de tools te kiezen die ze willen gebruiken. Wil je Webex voor online meetings en bijvoorbeeld Microsoft voor samenwerking in teamverband? Dat is geen enkel punt. Webex integreert ook probleemloos met Google, Slack en vele andere.

 

Introductie Webex Share voor integratie met tv’s van derden

Elke vergaderruimte wordt een Webex-ruimte met Webex Share. Het handzame apparaatje maakt van de tv aan de muur een heus Webex-scherm. Koppel de twee apparaten en voer je volgende Webex-meeting op het tv-scherm. Je hoeft daarvoor alleen de Share Screen-knop in te drukken. Daarna worden beeld en geluid gedeeld in de cloud. Webex Share komt later dit jaar beschikbaar.

 

Aanschaf net zo eenvoudig als via iTunes

Het moet zeer eenvoudig zijn om Webex-producten aan te schaffen. Vanaf nu kunnen klanten per actieve gebruiker betalen voor toegang tot Webex Meetings, Teams en Calling.

 

Webex Assistant: AI voor effectiever teamoverleg

Zelfs met de inzet van technologie zijn meetings niet altijd even zinvol en effectief. Soms gaat het mis doordat de organisator geen agenda opstelde, het overleg volledig ontspoort of afspraken niet worden nageleefd. Met behulp van artificial intelligence maakt Cisco het overleg effectiever.

 

Webex Assistant voegt AI toe aan elke meeting, elk telefoongesprek en elke interactie binnen het Webex-platform en geeft daarmee een boost aan vergaderingen en teammeetings. Cisco gebruikt hiervoor de technologie van MindMeld, het AI-bedrijf dat Cisco in 2017 overnam. De komende maanden wordt de tool geïntegreerd in alle cloud-connected hardware en software.

 

Webex Assistant begint met de herkenning van simpele spraakopdrachten, zoals “OK Webex, start my meeting”. Later, als de tool heeft bijgeleerd, wijst hij de deelnemers ook op hun toezeggingen en afgesproken deadlines. Webex Assistant functioneert het beste als hij niet alleen toegang heeft tot het audiokanaal. Vaak is non-verbale communicatie even belangrijk als het gesproken woord.

 

Over Cisco
Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd leider in IT en helpt organisaties optimaal gebruik te maken van de kansen van morgen, door te laten zien wat er mogelijk is door zaken te verbinden die voorheen niet verbonden waren. Kijk voor het laatste nieuws op thenetwork.cisco.com. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com, www.cisco.nl en voor mobiele gebruikers via m.cisco.nl. Nieuws, achtergronden en foto’s vindt u op de EMEAR Network: ciscoemearnetwork.com of in de Cisco Newsroom: newsroom.cisco.com.

This entry was posted in pressroom. Bookmark the permalink.

Share this article

Title: Cisco breidt Webex uit tot platform voor communicatie en samenwerking