Press Room

Onderzoek MIT: de toekomst van infrastructuurontwerp is een datacentrische architectuur

MIT Technology Review: grote meerderheid topmensen uit bedrijfsleven gelooft in datacentrische toekomst, aangedreven door AI

01 november 2018 – Met de opkomst van machine learning (ML) en artificial intelligence (AI) verschuift de rol van data: van informatiedrager tot de kern van innovatie. Het is niet langer voldoende om datagedreven te zijn. Moderne organisaties opereren in een wereld van snel evoluerende applicaties. In deze wereld wordt toekomstig succes bepaald wordt door het halen van nieuwe inzichten uit data om groei en concurrentievoordeel te bereiken. Dit vereist een fundament dat specifiek is gebouwd om in een multi-cloudwereld de data optimaal te kunnen opslaan, uitwisselen en analyseren.

Volgens wereldwijd onderzoek, recentelijk uitgevoerd door MIT Technology Review in opdracht van Pure Storage, zegt 86% (in de Benelux 69%) van de topmensen dat data het fundament vormen voor het nemen van zakelijke beslissingen. 87% (in de Benelux 69%) van hen zegt dat data essentieel zijn voor het bereiken van resultaat voor hun klanten.

Een datacentrische architectuur zorgt ervoor dat gegevens en applicaties op hun plaats kunnen blijven, terwijl nieuwe technologie daaromheen kan worden gebouwd. Dit verandert het ontwerp van een datacenter fundamenteel: de data vormen het centrale onderdeel.

“Onze klanten zoeken dringend naar manieren om data te benutten voor het verbeteren van de klantbeleving en het nemen van een voorsprong op hun concurrentie”, zegt Theo van Teylingen, Regional Director Benelux and Nordics van Pure Storage. “De ongekende explosie van data en de nieuwe datacenter technologie maken het organisaties mogelijk om een datacentrische architectuur te bouwen. Zo kunnen zij veel beter en eenvoudiger de werkelijke waarde uit hun data halen.”

Onderzoek MIT Tech Review: AI haalt nieuwe informatie uit data

Het MIT Technology Review vond plaats onder meer dan 2.300 topmensen uit het bedrijfsleven wereldwijd en brengt in kaart welk potentieel – en uitdagingen – bedrijven moeten adresseren om met AI waarde uit hun data te halen. AI vertegenwoordigt een ongekende kans voor organisaties om hun operaties te verbeteren, een betere klantbeleving te bieden en de zakelijke performance te verbeteren door datagedreven initiatieven.

Toch bestaan er nog zorgen over het inzetten van AI, onder meer over de kosten, de data-infrastructuur, beschikbaar talent en de ethiek.

Het MIT Technology Review geeft aan dat:

  • 82% van de business- en IT-managers (in de Benelux 75%) denkt dat AI een positieve impact zal hebben op hun business
  • 83% (in de Benelux 64%) is van mening dat AI belangrijk is voor analytics, grotere efficiency in het terugdringen van menselijke fouten
  • 84% (in de Benelux 61%) verwacht meer tijd te krijgen om creatief na te denken over uitdagingen van zowel de eigen organisatie als van klanten
  • 79% (in de Benelux 69%) geeft aan dat AI juridische en ethische implicaties heeft die opgelost moeten worden.

Verder zijn de meeste respondenten het erover eens dat er niet voldoende tijd en middelen zijn om informatie uit data te halen:

  • 78% (in de Benelux 64%) zegt uitdagingen te hebben op het vlak van verwerking, analyse en interpretatie van grote hoeveelheden data
  • 79% (in de Benelux 70%) zegt dat het een uitdaging is om ervoor te zorgen dat de business relevante databronnen gebruikt
  • 81% (in de Benelux 63%) zegt dat het analyseren van nóg meer data in nóg kortere tijd in de toekomst een enorme uitdaging wordt.

‘’Het onderzoek laat zien dat er een grote behoefte bestaat om AI in te zetten’’, aldus Van Teylingen. ‘’De meerderheid van professionals in de Benelux ziet de waarde van AI, maar er zijn barrières voor het gebruik ervan. Een datacentrische architectuur is van cruciaal belang om snel grote hoeveelheden relevante data te kunnen analyseren. Zo kunnen de mogelijkheden van AI effectief worden benut, en kan de toekomstige groei en succes voor bedrijven in de regio worden gewaarborgd.’’

Het volledige rapport is hier te vinden.

Over Pure Storage
Pure Storage (NYSE:PSTG) helpt innovators een betere wereld te bouwen met data. Pure’s dataoplossingen stellen SaaS-bedrijven, cloud service providers, ondernemingen en de publieke sector in staat real-time te beschikken over veilige data. Deze data kunnen zij inzetten voor bedrijfskritische productie, DevOps, en moderne analyse in een multi-cloud omgeving. Pure Storage is een van de snelst groeiende IT-bedrijven in de geschiedenis. Het bedrijf maakt het klanten mogelijk om snel de nieuwste technologieën in te zetten, waaronder kunstmatige intelligentie en machine learning. Hiermee kunnen zij de waarde van hun data maximaliseren om concurrentievoordeel te behalen. Met een NPS-score die wereldwijd tot de top 1% van de B2B-bedrijven behoort, heeft Pure een groeiende groep klanten die tot de meest tevreden klanten ter wereld behoren.

Pure Storage in de rapporten van analisten:

This entry was posted in pressroom and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Share this article

Title: Onderzoek MIT: de toekomst van infrastructuurontwerp is een datacentrische architectuur