Press Room

Pure Storage introduceert ObjectEngine, de allereerste cloud-native dataprotectie voor moderne enterprises

Minder dan zes maanden na de overname integreert Pure Storage StorReduce, om direct herstel van data te kunnen bieden – zowel via de cloud als lokaal

Pure Storage heeft vandaag ObjectEngine aangekondigd, het allereerste dataprotectieplatform voor flash en cloud, om data sneller dan ooit te kunnen herstellen. ObjectEngine, dat ontworpen is voor enterprise-datacentriciteit en op basis van cloud-native technologieën van het recent overgenomen StorReduce, verenigt lokale opslag en de cloud nu nog beter, dankzij naadloze, razendsnelle back-up & herstel op beide platformen. De lancering van het ObjectEngine-platform komt slechts een paar maanden na de overname van StorReduce, de flash-native deduplicatietechnologie voor gebruiksvriendelijke, kosteneffectieve back-up & herstel in de public cloud.

Volgens marktonderzoek wil 57% van alle bedrijven hun bestaande oplossing voor dataprotectie binnen nu en twee jaar vervangen. Legacy-methoden voor dataprotectie zijn ontwikkeld voor een wereld waarin het bewaren van data een verplichting is in plaats van het besef dat data strategisch zijn en waarde toevoegen. Met de huidige oplossingen kan het uren of zelfs dagen duren voordat bedrijfskritieke data hersteld zijn, terwijl de consument uitgaat van real-time dienstverlening. Met ObjectEngine kunnen bedrijven eindelijk een moderne methode voor dataprotectie implementeren. De methode is van de grond af ontworpen voor de hedendaagse omgeving, biedt on-demand herstel en maakt het gebruik van data in de cloud mogelijk.

“De back-up en bescherming van data is al veel te lang gezien als verzekeringspolis in plaats van strategisch middel. In de huidige ultra competitieve omgeving hebben organisaties elk voordeel nodig om de meeste waarde uit hun data te halen. Dat betekent dat er ook snel dataherstel nodig is zodat data zo snel mogelijk weer in productie zijn – moderne organisaties kunnen zich niet veroorloven dagen of weken te wachten,” zegt Matt Burr, General Manager voor FlashBlade bij Pure Storage. “ObjectEngine biedt een volwassen, cloud-centrische benadering van bedrijfscontinuïteit die toekomstgerichte klanten helpt om méér te doen met hun data.”

Het merendeel van de huidige oplossingen is ontworpen voor een ‘disk-to-disk-to-tape’-aanpak, wat betekent dat vaak en regelmatig geraadpleegde data op disk worden opgeslagen, terwijl historische of back-updata op tape worden gezet, waar ze amper toegankelijk zijn. Legacy-apparatuur geoptimaliseerd voor de back-up van data werkt tot 10x trager als data moeten worden hersteld. Vandaag de dag zijn historische data de belangrijkste valuta van het bedrijf: ze moeten op elk moment direct toegankelijk zijn.

Met ObjectEngine kunnen klanten hun complete strategie voor dataprotectie opwaarderen naar een ‘flash-to-flash-to-cloud’-methode om te voldoen aan de steeds strengere SLA’s voor back-up & herstel, zonder dat dat hun bestaande workflow beïnvloedt. Bij klanten die processen voor dataprotectie hebben gebouwd met back-upsoftware van bekende leveranciers (zoals Veritas, Veeam en Commvault) kan ObjectEngine eenvoudig worden geïntegreerd.

Met ObjectEngine kunnen klanten gebruikmaken van een rendabel pay-as-you-go-model voor de cloud. In plaats van uren of dagen te wachten op herstel kunnen klanten binnen enkele minuten weer aan de slag. De oplossing is beschikbaar in twee configuraties:

ObjectEngine//A

Razendsnel. Biedt 25 TB/uur voor back-up en 15 TB/uur voor herstel, met de meest geavanceerde deduplicatie-engine die op de markt is.

Efficiënt. Beperkt de kosten van opslag en bandbreedte tot 97%.

ObjectEngine//Cloud

Object fabric. Veilig, enterprise-ready platform met een virtualisatielaag voor objectopslag in de cloud met 99,999999999% (’11 nines’) betrouwbaarheid.

Cloud-native. Native S3-interface voor openheid, integratie en portabiliteit van data.

Single namespace. Biedt een intern gerepliceerde, global namespace: een enkele interface voor data in de hybride cloud.

Schaalbaar. Vrijwel lineaire schaalbaarheid met snelheden tot 100+ petabytes/100+ terabytes per uur in de cloud.

“Slimme managers weten het al: als data voor hen het meest waardevolle bedrijfsbezit zijn, is het herstel van die data minstens zo belangrijk”, aldus Steve McDownell, Senior Analyst bij Moor Inisghts & Strategies. “ObjectEngine biedt de klanten van Pure een uitgewerkte methode voor de back-up van data, vooral gericht op krachtig, betrouwbaar herstel en hergebruik, en zonder vertraging door het verlies van cruciale bedrijfsdata.”

Meer informatie over hoe ObjectEngine bij kan dragen aan betere bedrijfsresultaten van uw organisatie vindt u op purestorage.com/objectengine.

Over Pure Storage
Pure Storage (NYSE:PSTG) helpt innovators een betere wereld te bouwen met data. Pure’s dataoplossingen stellen SaaS-bedrijven, cloud service providers, ondernemingen en de publieke sector in staat real-time te beschikken over veilige data. Deze data kunnen zij inzetten voor bedrijfskritische productie, DevOps, en moderne analyse in een multi-cloud omgeving. Pure Storage is een van de snelst groeiende IT-bedrijven in de geschiedenis. Het bedrijf maakt het klanten mogelijk om snel de nieuwste technologieën in te zetten, waaronder kunstmatige intelligentie en machine learning. Hiermee kunnen zij de waarde van hun data maximaliseren om concurrentievoordeel te behalen. Met een NPS-score die wereldwijd tot de top 1% van de B2B-bedrijven behoort, heeft Pure een groeiende groep klanten die tot de meest tevreden klanten ter wereld behoren.

Pure Storage in de rapporten van analisten:

This entry was posted in pressroom. Bookmark the permalink.

Share this article

Title: Pure Storage introduceert ObjectEngine, de allereerste cloud-native dataprotectie voor moderne enterprises