Press Room

Première: de Material Handling & Logistics Conference komt naar Europa

  • Cross-industrie netwerkbijeenkomsten over de supply chain
  • Vier verschillende tracks, ingedeeld volgens onderwerp
  • Keynote van de voormalige vicepresident van Alibaba, Porter Erismann

 

Heusenstamm, Duitsland 19 juni 2019 – De Material Handling & Logistics Conference (MHLC) viert zijn Europese première officieel op 8 en 9 maart 2020. Na het succesvolle startevenement vorig jaar, opent Dematic de onafhankelijke netwerkbijeenkomst op de Goldbergwerk-evenementenlocatie in Stuttgart-Fellbach. De volgende dag arriveren de deelnemers in het Mövenpick Hotel op Stuttgart Airport. Het evenement, dat al meer dan 30 keer succesvol is gehouden in de VS, is dus een ideale aanloop naar de LogiMAT-beurs, die direct daarna ook in Stuttgart plaatsvindt. De MHLC-beurs combineert meer dan 20 toppresentaties met een uitgebreid programma voor verdere professionele en persoonlijke ontwikkeling. Logistieke besluitvormers krijgen er een exclusief inzicht in trends en strategieën in supply chain management. Het programma is onderverdeeld in vier tracks, waarin gerenommeerde internationale experts omgaan met de uitdagingen van intralogistiek en innovatie. Onder andere de voormalig vicepresident van Alibaba, Porter Erismann, zal er een keynote geven.

 

“Vandaag bereiken bedrijven vaak marktleiderschap door opinieleiderschap. De Material Handling & Logistics-conferentie brengt alle takken van de sector samen om uit de eerste hand bij te leren over trends en innovaties op het gebied van de toeleveringsketen”, zegt Jessica Heinz, hoofd van Marketing en bedrijfsontwikkeling bij Dematic Central Europe. “Het doel is om nieuwe impulsen te geven voor organisatorische verandering. Dat is de reden waarom MHLC het motto ‘MOVE – Your Supply Chain’ heeft. Er is veel belangstelling voor een uitwisseling van ideeën over sectoren heen en voor innovatieve benaderingen van de uitdagingen in de intralogistiek. Om die reden is er een programma opgezet voor logistiek managers en beleidsmakers in Europa dat de eisen van modern beheer van de bevoorradingsketen onderzoekt vanuit verschillende perspectieven.”

 

Er zijn vier tracks gedefinieerd volgens onderwerp: de eerste stream heeft de titel ‘Work and Leadership’ en omvat onder andere de effecten van digitale transformatie op bedrijfsbeheer en marketing in het digitale tijdperk. De “Next Supply Chain Generation’ is de tweede track, waarin logistiek voor de laatste kilometers, innovatieve technologieën en robotsystemen worden aangepakt. De derde track is gewijd aan de ‘kracht van gegevens’. Daarbij gaat het onder andere om Big Data, blockchain en Artificial Intelligence. Hoe bedrijven ‘workflows kunnen optimaliseren’, is het onderwerp van de vierde track. In het bijzonder worden de onderwerpen software en digitale oplossingen voor de verbetering van de intralogistiek in beeld gebracht.

 

Naast een multidisciplinaire uitwisseling van expertise, biedt de MHLC een mogelijkheid om te netwerken. Startups presenteren hun innovatieve zakelijke ideeën in een Future Lab. De eerste Europese MHLC start op 8 maart op de Goldbergwerk-evenementenlocatie in Stuttgart-Fellbach. De volgende dag vinden de verschillende streams van de lezingenprogramma’s plaats in het Mövenpick Hotel op Stuttgart Airport. In de komende jaren zal het evenement worden voortgezet in Spanje, Groot-Brittannië, Italië en Frankrijk.

 

De kaartverkoop begint op 26 juni 2019. Meer informatie over het evenement, het programma en de mogelijkheid om te registreren is te vinden op www.mhlc.eu.

 

Voor meer informatie: www.dematic.com/nl

 

Afbeeldingen

Porter Erismann, voormalige vicepresident van Alibaba en het MHLC-logo.  (fotos: Dematic)

 

Over Dematic

De Dematic Group is een toonaangevende leverancier van automatiseringstechnologie, software en diensten voor de optimalisatie van de supply chain. Dematic heeft meer dan 7.000 professionals in dienst in ontwikkelingscentra en productiesites over de hele wereld. Dematic heeft meer dan 6.000 geïntegreerde systemen geïnstalleerd bij kleine, middelgrote en grote bedrijven in verschillende industriële sectoren.

 

Dematic, met hoofdzetel in het Amerikaanse Atlanta, Georgia, behoort tot de KION Group – een wereldleider in vorkheftruck- en magazijntechnologie en daarmee gerelateerde dienstverlening voor supply chain. Met haar logistieke oplossingen optimaliseert de KION Group in meer dan 100 landen goederen- en datastromen in fabrieken, magazijnen en distributiecentra. De groep is de grootste fabrikant van heftrucks in Europa en de wereldwijde nummer twee. Dematic is een van de belangrijkste leveranciers van logistieke automatiseringstechnologie wereldwijd. Meer informatie over Dematic is te vinden op www.dematic.com/nl

 

Contactpersoon voor de pers:
Jessica Heinz,
Hoofd Marketing en Communicatie CE
E: jessica.heinz@dematic.com

Jeroen De Coster
M: +32 477 869 434
E :jeroen@quadrantcommunications.be

This entry was posted in pressroom. Bookmark the permalink.

Share this article

Title: Première: de Material Handling & Logistics Conference komt naar Europa